به گزارش خبرنگار مهر، سید جواد ساداتینژاد عصر سهشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان کوثر اظهار کرد: دولت سیزدهم در خرید تضمینی محصولات و تلاش برای تأمین امنیت غذایی سنگ تمام گذاشته و با هماهنگی انجام شده اقدامات چشمگیری را در این حوزهها شاهد هستیم.
وی استان اردبیل را قطب امنیت غذایی کشور توصیف کرد و گفت: اردبیل لنگرگاه تأمین امنیت غذایی ایران است.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: کشاورزان به عنوان اسباب رزق و روزی الهی در روی زمین تلاش میکنند تا سر سفره مردم رنگینتر شده و آحاد جامعه با آرامش و عزت، محصولات متنوع متنعم شوند.
ساداتینژاد شهرت گیوی را به محصول به و هیوا یادآور شد و افزود: باید تولید را در باغات گیوی به سمت اقتصادی شدن حرکت دهیم که با توزیع نهالهای با لیبل آبی و به شکل یارانهدار سعی خواهیم کرد تا تولید سنتی را به تولید باارزش افزوده بیشتر تبدیل کنیم.
وی ضرورت توسعه صنایع تبدیلی و تجهیز سردخانههای مجهز را یادآور شد و خاطرنشان کرد: در کنار تولید محصولات متنوع در این استان، باید صنایع تبدیلی و غذایی توسعه یابد تا ارزش افزوده بیشتری نصیب کشاورزان شود.
ساداتینژاد در مورد تکمیل سدهای معیشتی در استان اردبیل نیز اضافه کرد: قرار شد با مشارکت استانداری اردبیل بخشی از عملیات را جهاد کشاورزی و بخش دیگری را نیز با تأمین هزینه استانی از طریق پیمانکاران بومی انجام دهیم.
وی تأمین ۳۰ میلیارد تومان اعتبار تکمیل شبکه فرعی سد کوثر را از اولویتها برشمرد و بیان کرد: بعد از تحویل پروژه از وزارت نیرو، جهاد کشاورزی سه هزار هکتار پایاب سد گیوی را به زیر کشت محصولات آبی خواهد برد.
ساداتینژاد جذب نیروی انسانی در ادارات جهاد کشاورزی خلخال و کوثر را با اولویت مهندسان بومی یادآور شد و ادامه داد: ادارات جهاد کشاورزی این شهرستانها به تجهیزات مناسب نیز آراسته خواهند شد.
تسهیل بانک کشاورزی در پرداخت تسهیلات به کشاورزان
وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: کشاورزان با هر وثیقه و حتی با سفته زنجیرهای میتوانند تسهیلات حمایتی دریافت کنند که حتی در «دامدارکارت» نیز محدودیت خرید نهادههای دامی برداشته شده و دامداران بدون اعمال چک برگشتی و معوقه میتوانند تسهیلات دریافت کنند.
وی تسهیل در پرداخت وام به کشاورزان را یادآور شد و تصریح کرد: در کشاورزی قراردادی و طرح جهش تولید در دیمزارها نیز هیچ محدودیتی وجود ندارد.
ساداتینژاد گفت: قبل از دولت سیزدهم در بحث سنددار کردن اراضی تنها چهار درصد پیشرفت پروژه را شاهد بودیم در حالی که در ۱۰ ماهه دولت سیزدهم این رقم به ۱۰ درصد رسیده است.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: تا پایان سال ۱۴۰۲ با رفع تداخلات اراضی کشاورزی به نفع کشاورزان، این روند تکمیل شده و تا پایان دولت سیزدهم نیز تمامی اراضی کشاورزی سنددار خواهند شد.
وی از پرداخت تسهیلات خرید ماشینآلات و اداوات کشاورزی به ویژه تراکتور و کمباین خبر داد و خاطرنشان کرد: هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
ساداتینژاد به افزایش سرسامآور قیمت جهانی کود اشاره کرد و ادامه داد: دولت هر بسته کود را یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تأمین میکند در حالی که با پرداخت ۷۰ درصد یارانه کود به دست کشاورزان میرسد.
وی افزایش قیمت گندم را تا ۱۳۵ درصد در دولت سیزدهم یادآور شد و اضافه کرد: دولت با افزایش قیمت گندم به سمت کشاورزی اقتصادی و تقویت منابع درآمدی کشاورزان حرکت کرده و سعی دارد تا پشتیبانیهای لازم را از گندمکاران انجام دهد.
ساداتینژاد با اظهار شرمندگی از دامداران و مرغداران بیان کرد: فعالان این عرصه در شرایط سخت اقتصادی کشور پای کار بوده و لحظهای از تأمین نیازهای مردم در حوزه پروتئین غفلت نکردهاند.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: مرحله دوم پرداخت تسهیلات به دامداران به ارزش ۱۰ هزار میلیارد تومان آغاز شده و در کنار آن با پشتیبانی از صندوق دامداری و عشایری سعی بر این است تا عشایر و دامداران در تأمین نهادهها مورد حمایت قرار گرفته و در موقع فروش دام و مرغ خود بتوانند تسویه حساب کنند.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: ما آمادگی داریم تا به صورت امانی نهادههای مورد نیاز دامداران و مرغداران را تأمین کنیم تا در زمان فروش محصول به صورت آزاد و یا از طریق پشتیبانی دام، بازپرداخت منابع مورد نیاز را انجام دهیم.