اصفهان - مدیرعامل سازمان آتش نشانی خمینی‌شهر نکات مورد نیاز در زمینه رعایت ایمنی برای استفاده از وسایل گرمایشی را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، با شروع فصل گرما و استفاده از وسایل گرمایشی میزان مسمومیت و مرگ و میر ناشی از استفاده ناصحیح از این وسایل افزایش می‌یابد به گونه‌ای که در استان اصفهان به صورت میانگین شاهد چهار گزارش مسمومیت هستیم، البته باید توجه داشت که از ابتدای پاییز امسال شاهد مرگ سه نفر از شهروندان استان اصفهان به علت استفاده نادرست از وسایل گرمایشی بوده‌ایم.

در این ارتباط با توجه به لزوم توجه شهروندان نسبت به نکات ایمنی در زمینه استفاده از وسایل گرمایشی آتش پاد دوم مهدی مرادیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی می‌توان به میزان قابل توجهی از میزان تلفات ناشی از گازگرفتی در فصل سرما جلوگیری کرد؛ رعایت توصیه‌های ایمنی وظیفه خود مردم برای حفاظت جان و مالشان است.

وی با بیان اینکه بخاری از وسایلی است که باید ایمنی استفاده از آن قبل از شروع کار بررسی شود، خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات پرخطر در استفاده از بخاری، بی‌توجهی به نوع لوله‌های بخاری است، استفاده از لوله‌های غیر استاندارد در بخاری اشتباهی است که شاید خطرش جان یک نفر را تهدید کند؛ لوله‌های بخاری باید از لحاظ ایمنی به صورت دوره‌ای چک شود.

مرادیان افزود: یک لوله بخاری استاندارد باید کمترین پیچ زانو و خمیدگی را داشته باشد به طوری که مسیر لوله پیچیده نباشد؛ استفاده‌کنندگان از بخاری باید دقت کنند که رنگ شعله بخاری آبی بسوزد تنها در زمان استفاده از بخور آب بر روی بخاری اگر رنگ شعله متمایل به زرد باشد مشکلی ندارد در غیر این صورت رنگ شعله باید آبی باشد.

ایمنی وسایل گرمایشی به صورت دوره‌ای چک شود

وی با اشاره به خطرات ناشی از استفاده نادرست آبگرمکن تصریح کرد: ایمنی این وسیله نیز باید به صورت دوره‌ای چک شود، زیرا بخاری و آبگرمکن از وسایلی هستند که اگر به ایمنی آنها بی‌توجه باشیم، ممکن است میزان مونوکسیدکربن هوا را افزایش داده و اکسیژن هوا را بگیرد.

وی استفاده از سنسورهای اکسیژن بر روی سیستم‌های حرارتی را ضروری دانست و گفت: برای استفاده ایمن از وسایل گرمایشی باید سنسورهای اکسیژن بر روی این وسایل نصب شده و یا حتی‌الامکان از وسایل گرمایشی استفاده شود که مجهز به سنسورهای اکسیژنی هستند.

آپارتمان نشین‌ها بیشتر خروجی دودکش ها را چک کنند

مرادیان افزود: فضای خروجی دودکش‌های بخاری و آبگرمکن به ویژه در منازل کمتر از ۱۰۰ متر مرتباً باید چک شود؛ همچنین شهروندان در زمان استفاده از وسایل گرمایشی درزهای منزل را نپوشانند، زیرا در یک مکان مسقف باید اکسیژن به داخل فضا بیاید، به این منظور لازم است محفظه زیرین در ورودی ساختمان آزاد باشد و به هیچ وجه پوشیده نشود.

مدیرعامل این سازمان با اشاره به علائم مسمومیت گازی گفت: این علائم شبیه به حالت‌های سرماخوردگی است به گونه‌ای که فرد احساس سردرد و سرگیجه و بی حالی دارد، همچنین در صورت عدم ایجاد مسمومیت ناشی از مونواکسید کربن اگر این گاز در بلندمدت در فضایی باشد افراد ساکن در آن فضا را درگیر بیماری‌هایی مانند ام اس، آلزایمر و تاری دید می‌کند.