به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، "محمد جوانبخت" معاون آب و آبفای وزارت نیرو در حاشیه بازدید از کارگاه سد و نیروگاه چمشیر با بیان این مطلب که عملیات احداث و بهرهبرداری طرح چمشیر از ۱۰ سال گذشته آغاز شده است، گفت: اجرای این طرح از جمله اقدامات کلیدی و ارزشمند وزارت نیرو به شمار میرود.
به گفته معاون آب و آبفای وزارت نیرو، با بهرهبرداری از این طرح در شرایط کنونی منابع آبی کشور، بخش قابل توجهی از مشکلات و معضلات این منطقه برطرف خواهد شد.
وی در ادامه از آبگیری سد چمشیر در آینده نزدیک خبر داد و افزود: بررسیهای لازم به منظور پیشبرد این مهم صورت گرفته است و به واسطه تلاش مسئولان مربوطه این طرح عملیاتی و در آستانه بهرهبرداری قرار دارد.
جوانبخت ضمن تشریح شرایط فنی طرح "چمشیر"، اظهارداشت: خوشبختانه این طرح هماکنون از جوانب مختلف در حوزه فنی بررسی شده و میتوان گفت که در شرایط مطلوبی قرار دارد، به طوریکه به عنوان یک تجربه موفق در کشور مطرح میشود.
وی با تاکید براین که وزارت نیرو با بهرهبرداری از طرح "چمشیر" میتواند تحولی در منطقه ایجاد کند، تصریح کرد: امید است با برنامهریزی و مدیریت کاربردی مسائل، شاهد آبگیری سد چمشیر در بازه زمانی تعیین شده باشیم.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو ضمن انتقاد از حاشیهسازی درباره فرایند عملیاتی کردن طرح "چمشیر"، ابراز داشت: متأسفانه در فضاهای غیر کارشناسی شاهد حاشیهسازی در این باره هستیم، در چنین شرایطی مسئولان و دست اندرکاران این امر پاسخگوی شبهات پیش آمده برای مراجع بالادستی خواهند بود.
لازم به توضیح است: در مراسم بازدید از کارگاه سد و نیروگاه چمشیر، مدیرعامل شرکت آب و نیرو حضور داشت و ضمن بررسی روند عملیات اجرایی و برنامهریزیهای انجامشده برای آبگیری سد چمشیر در سالجاری، عنوان شد که عملیات اجرایی این طرح تاکنون با پیشرفت ۹۳ درصدی همراه بوده و انتظار میرود در دی ماه سال جاری شاهد آبگیری سد چمشیر باشیم.
سد چمشیر بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (آر. سی. سی) ایران است. اجرای این سد با هدف تولید انرژی برق آبی به میزان ۴۸۲ گیگاوات ساعت در سال و تأمین آب بخشهای مختلف از جمله توسعه گردشگری، کشاورزی در روستاهای بالا و پایین دست سد و کنترل سیلاب و صنایع آبزیان انجام میگیرد. مطالعه احداث سد چمشیر در سال ۱۳۷۶ از سوی سازمان آب منطقهای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده است. تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهرهمند شدن ۱۴۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استانهای کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب، تولید ۴۸۲ مگاوات برق آبی، کنترل سیلابهای مخرب رودخانه زهره، اشتغالزایی در زمان اجرای طرح و زیر ساختهای صنعت گردشگری و پرورش ماهی از مهمترین مزایای این سد است. نیروگاه و سد چم شیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه زهره ساخته شده است.
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۶
معاون آب و آبفای وزارت نیرو، از آبگیری سد "چمشیر" در آینده نزدیک خبر داد و گفت: اجرای این طرح از جمله اقدامات کلیدی و ارزشمند وزارت نیرو به شمار میرود.