به گزارش خبرنگار مهر، بهروز آقایی عصر امروز چهارشنبه در نشست مدیران سازمان بنادر و دریانوردی با مدیران و فعالان حوزه صنعت نفت و پتروشیمی اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی بندر امام آماده پذیرش سرمایه گذاریهای کاربردی و تأثیرگذار در حوزه تجارت دریایی صنایع نفت و پتروشیمی است.
وی افزود: همجواری بندر امام با منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی باعث همگرایی ظرفیتها و مزیتهای موجود در این مجتمع بندری خواهد شد.
آقایی با اشاره به وجود ۲ پست اسکله نفتی با آبخور ۱۱ متر در ترمینال نفتی بندر امام بیان کرد: این اسکلهها قابلیت پذیرش کشتیهای با ظرفیت ۴۵ هزار تن و بالاتر دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان ادامه داد: ظرفیت درجای مخازن موجود در ترمینال نفتی مجتمع بندری امام ۳۵۰ هزار متر مکعب است که ظرفیت سالانه آنها تا ۸ میلیون تن برآورد میشود.
آقایی اضافه کرد: این مجتمع بندری به واسطه برخورداری از ترمینال نفتی امکان ارائه خدمات به ۲۰ نوع فرآورده نفتی سبک و سنگین دارد.
مدیرکل اداره بنادر و دریانوردی خوزستان با تاکید بر اینکه این بندر از پیشرفتهترین تجهیزات تخلیه و بارگیری فرآوردههای نفتی برخوردار است، بیان کرد: این بندر مجهز به ۲ ایستگاه ریلی مواد نفتی با ظرفیت روزانه ۴ هزار تن است.
آقایی بر همافزایی توسعهای در ایجاد مزیت رقابتی صنایع نفت و پتروشیمی تأکید کرد و گفت: به واسطه فعالیت ۳۹ شرکت بالادست، میان دست و پایین دست پتروشیمی مجاورت مجتمع بندری امام، سهم صادرات محصولات پتروشیمی از کل عملکرد صادراتی این بندر ۶۷ درصد است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان در ادامه امکان احداث واحدهای پتروشیمی در محدوده منطقه ویژه اقتصادی بندر امام را یکی از قابلیتهای برجسته آن در حوزه ایجاد زیرساخت و سرمایهگذاری اعلام کرد و گفت: این اقدام میتواند باعث کاهش قیمت تمام شده صادرات و افزایش سطح این صنعت در بازارهای جهانی شود.
آقایی با اشاره بخشی از دغدغههای فعالان حوزه تجارت محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی گفت: برای رسیدگی به مشکلات مربوط به این بخش از صادرات محصولات ایرانی، کارگروههای ویژهای برای بررسی و تسهیل امور آنها تشکیل خواهد شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان بر اقتصادی کردن تجارت دریایی و بهبود فضای کسب و کار در بندر امام تأکید کرد و گفت: در همین راستا نیز برنامهریزیهای کارشناسی مطلوبی برای حضور سرمایهگذاران در پسکرانه این بندر انجام شده است.