به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، هاشم داداشپور درباره عملکرد دستگاههای اجرایی در اجرای قانون جوانی جمعیت و تمهیدات دیده شده برای دانشجویان متأهل گفت: با توجه به افزوده شدن مقطع تحصیلات تکمیلی به دانشگاهها از دهه ۸۰ به بعد، ورود دانشجویان به دانشگاهها افزایش یافت اما با آغاز این روند متأسفانه اقداماتی در خصوص افزایش و بهبود شرایط خوابگاههای متاهلی در دانشگاههای کشور رخ نداد.
معاون وزیر علوم ادامه داد: در سال ۱۴۰۰، حدود یک هزار و ۲۶۹ خوابگاه متاهلی در دانشگاههای سراسر کشور وجود داشت در حالی که میزان تقاضا حدود ۸۷ هزار نفر است.
رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار کرد: از سال گذشته در وزارت علوم با توجه به رویکرد دولت سیزدهم این موضوع را مورد توجه قرار گرفته است، به همین منظور تعداد خوابگاههای متاهلی در حال حاضر به یک هزار و ۵۰۰ خوابگاه رسیده است.
وی تصریح کرد: در سال جاری بیش از ۵۰ دانشگاه به موضوع خوابگاههای متاهلی ورود پیدا کردهاند که بر اساس آن، در دانشگاهها حدود ۹۰۰ واحد تغییر کاربری دادهاند و ۲۵۰۰ واحد نیز به ایجاد خوابگاههای متاهلی اقدام کردهاند.
داداشپور افزود: با توجه به اقدامات انجام شده و پیش رو، انتظار این است که در سال آینده حدود ۵۰۰۰ واحد، خوابگاه متاهلی وجود داشته باشد، اما با توجه به افزایش دانشجویان و تقاضای پیش رو این عدد بسیار پایین است.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه در خصوص افزایش خوابگاههای متاهلی دو مانع وجود دارد، گفت: در قانون جوانی جمعیت ذکر شده است که اگر ساخت و سازی انجام میشود دولت باید بخشی از منابع مالی آن را تأمین کند و از طرفی لازم است بانکها تمهیداتی را برای ساخت این نوع خوابگاهها اعتبار لازم را به دانشگاهها ارائه دهند.
داداشپور ادامه داد: همچنین در قانون مربوطه دو بند اضافه شده است که به موجب آن به دانشگاهها اجازه داده شده است تا ۱۰ درصد از درآمدهای اختصاصی دانشگاه و 10 درصد از طرحهای عمرانی خود را به مسئله خوابگاههای متاهلی اختصاص دهند.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه مشکلی که وجود دارد این است که متأسفانه دانشگاهها درآمد اختصاصی قابل توجهی که از طریق آن بتوانند به خوابگاههای متاهلی اختصاص دهند ندارند، اظهار کرد: به همین منظور حدود یک ماه پیش وزیر علوم تحقیقات و فناوری و وزیر راه و شهرسازی تفاهم نامهای را به امضا رساندند که به موجب آن قرار شد در طول ۴ سال آینده در مجموعه دانشگاههای کشور حدود ۲۰۰ هزار خوابگاه متاهلی ساخته شود.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته امیدوارم در سالهای آینده تعداد خوابگاههای متاهلی به اندازهای برسد که پاسخگوی تقاضای دانشجویان متأهل باشد.