به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر سبزیان ظهر شنبه در آئین افتتاحیه سی امین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران که با حضور مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی که در کتابخانه مرکزی امام خمینی (قدس سره) مشهد مقدس برگزار شد، اظهار کرد: بر هیچکس پوشیده نیست که ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی باعث رشد فرهنگ عمومی و افزایش دانایی و آگاهی در جامعه میشود و این امر نیز منتج به کاهش بسیاری از معضلات و مشکلات اجتماعی خواهد شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی با بیان اینکه نسبت رشد فضاهای کتابخانه ای نسبت سال قبل ۱۰۴% افزایش داشته است، تصریح کرد: تا به امروز ۷ کتابخانه سیار در شهرستانهای کاشمر، مشهد، چناران، تایباد و باخرز در حال ارائه خدمات کتابخانه ای به اقصی نقاط استان هستند. با توجه به اینکه تعداد ۲۷ شهر در استان فاقد کتابخانه هستند، در نظر داریم تا پایان سال ۶ کتابخانه سیار دیگر نیز در شهرستانهای طرقبه شاندیز، تایباد، قوچان و مشهد به ناوگان کتابخانه های عمومی در راستای اجرای عدالت فرهنگی و اجتماعی در مناطق کم برخوردار و دورافتاده راه اندازی نمائیم.
وی در ادامه افزود: تا پایان سال کتابخانه های مرحوم محسن قاسمی کردیانی در شهرستان باخرز، سیار پیک دانایی ۱۱ و ۱۲ در شهرستان طرقبه شاندیز، سیار پیک دانایی ۸ و ۹ در شهرستان مشهد، سیار پیک دانایی ۱۳ در شهرستان تایباد، سیار پیک دانایی ۱۰ در شهرستان قوچان نیز افتتاح خواهند شد.
حجت الاسلام و المسلمین سبزیان گفت: همچنین در خصوص تجهیزات نیز بالغ بر ۹۱۰ میلیون ریال و در سایر موارد بالغ بر ۲ میلیارد ریال توسط خیرین خریداری و اهدا شده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی اظهار کرد: تا آبانماه سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۳ میلیون و ۳۲۵ هزار نسخه منابع در کتابخانه های عمومی استان وجود داشت که در آبانماه ۱۴۰۱ این منابع بالغ بر ۳میلیون و ۳۹۷ هزار نسخه رسید که نشان از رشد ۱۰۲ درصدی در این حوزه دارد.
وی گفت: همچنین تعداد منابع اهدایی تا آبانماه سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۷۳ هزار نسخه بوده که در آبانماه ۱۴۰۱ به ۱۳۹ هزار نسخه رسیده که شاهد رشد ۱۹۰ درصدی آن هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین سبزیان با اشاره به تعداد بالغ بر ۱۱۷ هزار نفر در سال ۱۴۰۰ و افزایش آن به تعداد ۲۲۶ هزار نفر در سال ۱۴۰۱، از رشد ۱۹۲ درصدی اعضا نسبت به مدت مشابه در سال قبل خبر داد.
وی همچنین در خصوص رشد سالنهای مطالعه در سطح استان، گفت: تا آبانماه ۱۴۰۰، ۱۲ باب سالن مطالعه و در آبانماه ۱۴۰۱ ۱۶ باب سالن مطالعه با مجوز نهاد کتابخانه های عمومی کشور در حال فعالیت هستند که رشدی بالغ بر ۱۳۳ درصد داشته اند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در رابطه با امضای تفاهم نامههای همکاری، افزود: تا کنون ۴۳ تفاهم نامه با سایر دستگاههای اجرایی به امضا رسیده است که نسبت به سال قبل شاهد رشد ۱۲۱ درصدی هستیم.
وی همچنین از ۲۶ پروژه نیمه تمام کتابخانه عمومی در استان خبر داد و اظهار داشت: این پروژهها در انتظار جمع آوری کمکهای خیرین و تخصیص اعتبارات دولتی برای اتمام و بهره برداری هستند.
حجت الاسلام و المسلمین سبزیان گفت: در اجرای برنامههای فرهنگی کتاب محور نیز با رشد ۲۹۰ درصدی مواجه بوده ایم.
گفتنی است؛ میثاق با امام مهربانیها، تجدید پیمان با آرمانهای امام راحل، آئین غبارروبی از مزار شهدا و دیدار با خانوادههای معظم شهدا؛ اجرای پویش اهدای کتاب در سطح ادارات با عنوان «کتاب خواندنی است نه تزئینی» در راستای تجهیز کتابخانه های تازه تأسیس و دور افتاده، انعقاد تفاهم نامه با سایر دستگاههای اجرایی، برگزاری پویشها و مسابقات کتابخوانی، برگزاری محافل ادبی با حضور شاعران و نویسندگان، برگزاری سلسله کارگاههای آموزشی با محوریت مهارتهای سبک زندگی و روانشناسی، تور کتابخانه گردی، نمایشگاه کتاب با همکاری فروشگاههای کتاب در سطح استان، ویژه برنامههای قصه گویی و نشستهای کتابخوانی، جلسات مشاوره، عضویت رایگان در ۲۴ آبانماه، جشن کتاب استانی، بخشودگی جرایم دیرکرد منابع امانی در روزهای ۲۱ تا ۲۷ آبانماه، پویش ملی «کتاب دستت چیه؟» با محوریت خوانش آخرین کتاب، دیدار با خانوادههای درگذشته، تدوین و ارائه بستههای مطالعاتی و … از جمله برنامههای پیش بینی شده برای اجرا در کتابخانه های عمومی به مناسبت سی امین هفته کتاب و کتابخوانی است.