پژوهشگر حوزه فرش معتقد است قالی همان پاسپورت ایرانی محسوب می‌شود که از آن میلیون‌ها عدد در سراسر جهان پراکنده است.

سید طاهر صباحی پژوهشگر حوزه فرش درباره اهمیت فرش و قالیبافی در میان ایرانیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: زندگی ما شرقی‌ها با قالی گره خورده است. چون قالی در وجود ماست. از زمانی که بزرگ می‌شویم زندگی ما روی قالی بوده است. ضرب المثلی به زبان ترکی قشقایی هست که می‌گوید از کسی پرسیدند خانه ات کجاست گفت خانه ام روی فرش من است. ‬ یادم هست وقتی کودک بودم هر کسی که برای خرید جهیزیه می‌رفت اولین خریدش فرش بود.

وی با بیان اینکه پاسپورت ایرانی همان قالی است که در دنیا میلیون‌ها عدد از آن پخش شده است چون قالی نشانگر هنر ایرانیان است گفت: ولی اهمیت قالی آنقدر برای ما زیاد است که نرفته ایم ببینیم دلیلش چیست. مثل چشمی که همیشه می بیند و بیشتر از این به آن اهمیت نمی‌دهیم. فرش هم همیشه بوده است پس ما آن را ندیدیم. درحالی که قالی جزو زندگی ماست. اهمیت قالی تنها برای ما نیست. در تمام سرزمین شرق همین طور است. در ترکمنستان و قفقاز و مصر و مراکش هم قالی جزو زندگی مردم است. تا روزی که گوسفند هست فرش هم هست چون پشم ماده مهمی است که فکر می‌کنیم بی خاصیت است.

صباحی با بیان اینکه قالی یک موسیقی است گفت: قالی یک موسیقی است که حرف می‌زند. گره‌ها کنار هم جمله می‌شوند و همه آنها کتاب می‌شود. قالی داستان افرادی است که آن را بافته اند. درست است مردها هم کار می‌کنند اما قالی بافی عشق و شوقی است که در زنان وجود داد.

مؤسس و عضو هیئت مدیره انجمن بازرگان‌های ایتالیایی قالی‌های شرقی گفت: خیلی از سیاست مداران زیر پایشان قالی ایرانی هست وقتی رئیس جمهور آمریکا پشت تریبون حتی علیه ایران حرف می‌زند اگر نگاه کنید؛ زیر پایش فرش ایرانی است.