به گزارش خبرگزاری مهر، سید جعفر تشکری هاشمی در بازدید از مرکز معاینه فنی نیایش در نشستی با مدیرعامل و مدیران ستاد مرکزی معاینه فنی شهر تهران با بیان اینکه در حال حاضر آلاینده قالب در هوای شهر تهران ذرات معلق کوچکتر از ٢.٥ میکرون است، گفت: این در حالیست که برابر استانداردهای تعریف شده، آلاینده ذرات معلق در آزمونهای مراکز معاینه فنی تعریف نشده؛ لذا انجام مطالعات و پژوهش به منظور شناسایی و احصاء راهکارهای اندازه گیری آلاینده ذرات معلق در خودروها و نحوه کاهش آن ضرورت دارد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه حفظ سلامت و ایمنی دو نکته غیر قابل مماشات در موضوع ترددهای شهری و جادهای خودروها است، تصریح کرد: انتظار میرود با هماهنگی و در تعامل با پلیس راهور تمامی دوربینهای پردازش تصویری و پلاک خوان سطح شهر تهران به منظور ثبت تخلف نداشتن معاینه فنی کد اعمال قانون داشته باشند. به همین منظور پیگیری الزام اعمال قانون خودروهای فاقد معاینه فنی از پلیس راهور در دستور کار کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به آمار ارائه شده از سوی مدیر عامل ستاد مرکزی معاینه فنی خودورهای شهر تهران مبنی بر مشمول بودن ٣.٥ میلیون خودروی شهر تهران به دریافت معاینه فنی و مراجعه یک میلیون ٢٠٠ خودرو به مراکز معاینه فنی تهران و یک میلیون ٦٠٠ خودرو به معاینه فنیهای اقماری گفت: اینکه حدود ١.٥ برابر مراجعه به مراکز معاینه فنی تهران، مراجعه به مراکز شهرهای اقماری صورت میگیرد تناقضی است که باید برای آن چاره اندیشی شود؛ چرا که نشان میدهد مماشات بیشتری از سوی مراکز معاینه فنی اقماری صورت گرفته که تمایل مالکان خودرو به دریافت معاینه فنی از مراکز اقماری را افزایش داده است.
وی پیشنهاد کرد: گزارشی از وضعیت مراکز معاینه فنی شهرهای اقماری تهیه و در اختیار شورای شهر تهران و شورای ترافیک تهران قرار گیرد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران از پیشنهاد اجرای طرح معاینه فنی خودروهای پلاک تهران در مراکز معاینه فنی شهر تهران استقبال کرد و گفت: بی شک شورای ششم هم از این طرح حمایت خواهد کرد.
وی با اشاره به ضرورت تهیه گزارشی از وضعیت فنی خودروهای داخلی و خارجی به تفکیک نوع سیستم و تیپ، نقص فنی قالب و سال ساخت محصولات گفت: شناسایی و گردآوری دادههای مراکز معاینه فنی و تهیه و تدوین چنین گزارشی بی شک هم برای شورای شهر، پلیس راهور و هم وزارت کشور و صنایع خودرو سازی راهگشا خواهد بود.
تشکری هاشمی در ادامه مدیریت ارتباط با مشتری، هوشمندسازی فرآیند صدور معاینه فنی و شناسایی و احصاء نقاط قوت و ضعف فرآیند دریافت معاینه فنی را از دیگر ضروریاتی خواند که میتواند در جلب و جذب شهروندان جهت دریافت معاینه فنی تأثیرگذار باشد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با اشاره به وضعیت پراکندگی مراکز معاینه فنی در سطح شهر تهران گفت: پراکندگی مراکز در سطح شهر تهران همگن نبوده لذا میطلبد با توجه ویژه به تقاضای شهروندان و بر اساس مطالعات انجام شده، جانمایی مراکز جدید صورت گیرد.
وی در پایان با بیان ضرورت مشارکت بخش خصوصی در طرحهای توسعهای شهری تاکید کرد: شهرداری تهران باید از توان و ظرفیت بخش خصوصی در ایجاد مراکز معاینه فنی بهره ببرد و نقش نظارتی ستاد معاینه فنی هرچه بیشتر تقویت شود.
در این نشست گزارشی در خصوص تعدد مراکز معاینه فنی شهر تهران، ظرفیت سالانه ایجاد شده و میزان مراجعات و نحوه پراکندگی آن در سطح مناطق ٢٢گانه شهرداری از سوی رضا مفیدی مدیر عامل ستاد مرکزی معاینه فنی ارائه شد.
همچنین در ادامه اقدامات و برنامههای آتی ستاد با دو رویکرد اثر بخشی سازمانی و بهبود کیفیت و ارتقا کسب و کار در ارتباط با پیشنهاد طرح معاینه فنی تهران برای خودروهای پلاک تهران به شورای ترافیک شهر تهران، اصلاح دستورالعملهای مرتبط، گسترش و تجهیز دوربینهای پلاک خوان به کد جریمه معاینه فنی، شناسایی و اصلاح فرایندهای شاکی ساز جهت بهبود خدمات، توسعه امور مشتریان، تضمین خدمات ارائه شده در مراکز، اهتمام مجموعه در راستای ظرفیت سازی با استفاده از توانمندی بخش خصوصی، اعتماد سازی با رویکرد جدید تبدیل مراکز معاینه فنی به خانههای سلامت وسایل نقلیه شهر تهران، ایجاد کسب و کارهای جدید در مراکز معاینه فنی و ارتقا بهرهوری از طریق افزایش شیفت کاری و آموزش به راهبران تشریح شد.