در راستای ارائه دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در حوزه پزشکی تیمی از پزشکان ایرانی به زیمباوه سفر کردند.

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: در راستای فعالیت‌های بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران، با هدف معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران، ارائه خدمات پزشکی به کشورهای نیازمند آفریقایی و به درخواست وزارت بهداشت کشور زیمبابوه در جنوب آفریقا و با هماهنگی وزارت خارجه ایران، تیم پزشکی متشکل از ۱۲ متخصص از سراسر کشور، با عنوان نمایندگان انجمن جهانی پزشکان صلح و سلامت(بدون مرز) به این کشور اعزام شدند.

در ادامه سفرهای خیرخواهانه انجمن انجمن جهانی پزشکان صلح و سلامت(بدون مرز) و با اشاره به نیاز مردم آفریقا به کمک‌های پزشکی و درمانی، این بار تیم پزشکان پر تلاش این انجمن، به زیمبابوه واقع در جنوب آفریقا، سفر کرد تا نماینده‌ای برای ارائه دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران باشند.

در این سفر، تیم اعزامی علاوه بر استقرار در مناطق محروم و رسیدگی به نیازهای بهداشتی و درمانی مردم این مناطق، توزیع دارو و اجرای آموزش‌های لازم را انجام دادند. همچنین گردهمایی مشترک تیم اعزامی پزشکان این انجمن با حضور معاون رئیس جمهور زیمبابوه و هیأت همراه، صورت پذیرفت.

در این گردهمایی، تیم اعزامی انجمن صلح و سلامت، متشکل از پزشکان متخصص ایرانی، به سرپرستی سعید عمادی حضور یافتند و به اتفاق معاون رئیس جمهور که سکان وزارت بهداشت را نیز در دست دارد، با همراهی دبیر دائمی وزارت بهداشت و هیأت همراه کشور زیمبابوه، به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداختند.

در این جلسه کنستانتینو چیوانگا؛ معاون رئیس جمهور، سخنانی در خصوص همکاری‌های بهداشتی و حضور مؤثر تیم پزشکی ایران در این کشور ابراز کرد و خواستار ادامه این همکاری‌ها شد. وی بر حضور پزشکان ایرانی و همکاری بیشتر این دو کشور در حوزه‌های مختلف از جمله صادرات دارو، تولید دارو و تجهیزات پزشکی به زیمبابوه تاکید کرد و اعزام تیم پزشکی ایران را راهی در جهت اعتلای اهداف عالی پزشکی این کشور برشمرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در زیمبابوه نیز در ادامه، در خصوص فرصت‌های همکاری‌های بهداشتی به ویژه صادرات دارو و چندین طرح که در گذشته به وزارت بهداشت پیشنهاد داده شده است، اضافه کرد که با انجام این مهم، می‌توان با کمک وزارت بهداشت این کشور، یک مرکز بهداشتی یا بیمارستان تخصصی را تأسیس و با تجهیزات ایرانی آن را تجهیز کرد و با احداث این مرکز درمانی، به طور دوره‌ای متخصصان ایرانی به زیمبابوه سفر کنند و بیمارهای این کشور و کشورهای اطرف را درمان کنند.

سرپرست تیم پزشکان صلح و سلامت(بدون مرز) در سفر به کشور زیمبابوه، درباره برنامه‌های این سفر گفت: پس از چندین ملاقات رسمی با مسئولان ارشد این کشور اعم از معاون رئیس جمهور و وزیر بهداشت و… تصمیم بر این شد تا به شهر بولاوایو که به لحاظ جمعیتی و وسعت با پایتخت این کشور (شهر هراره) برابری دارد، عزیمت کرده و خدمات سلامت و پزشکی خود را در آن شهر ارائه دهیم.

سید ناصر عمادی با بیان اینکه این خدمات در چند بخش صورت گرفت، افزود: بخش نخست این خدمات، درمان افرادی بود که خدمات پزشکی تیم نیاز داشتند و توسط پزشکان انجمن سعی شد تا این مهم به بهترین نحو صورت پذیرد. این اقدامات با حضور پزشکان در مراکز درمانی و درمانگاه‌های واقع در این مراکز و ویزیت بیماران به صورت روزانه و حضور جراحان در اتاق عمل و انجام اعمال متعدد بصورت روزانه انجام گرفت.

وی افزود: بخش دیگر این خدمات، نشست‌ها و فعالیت‌هایی برای پیش بینی همکاری‌های مشترک در آینده بود؛ به عنوان مثال همکاران متخصص داروساز تیم، با ملاقات داروسازان و بازدید از کارخانه‌های داروسازی و مجموعه‌های تولید دارو در این کشور، زمینه همکاری برای آینده را رقم زدند و باید امیدوار بود تا همکاری دو جانبه جهت ارسال دارو یا راه اندازی کارخانه داروسازی به منصه ظهور برسد و با تکیه بر علم و توان همکاران داروساز کشورمان، فصل جدیدی در روابط بین دو کشور صورت پذیرد.

عمادی ادامه داد: در ادامه این فعالیت‌ها، این تیم حضور در دانشکده پزشکی این کشور بود و از نزدیک با فعالیت‌های آموزشی این دانشکده آشنا شدیم و با مسئولان دانشکده ملاقات و نشست صمیمی داشتیم و گفت‌وگو کردیم؛ با این هدف که ما هم در آموزش دانشجویان زیمبابوه‌ای نقش مؤثری داشته باشیم و با دعوت از این دانشجویان برای شرکت در دوره‌های طولانی مدت در دانشگاه‌های کشورمان در رشته‌های مختلف و یا در صورت امکان اعزام تیم‌های پزشکی در راستای آموزش به تیم درمان این کشور در چند نوبت و در دوره‌های کوتاه و چند ماهه داشته باشیم.

این سفر به همت، مسعود چینی‌گر زاده (مدیرکل انجمن جهانی پزشکان صلح و سلامت) و به سرپرستی سید ناصر عمادی (پزشک بدون مرز، متخصص پوست، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران) و با همراهیِ مهدی مسگرانی (جراح عمومی)، سعید رجب پور (متخصص ارتوپد)، ایوب برزگرنژاد (ارولوژیست)، سعید اسماعیل نیا (ارولوژیست)، نیره طاهری (متخصص زنان)، شکوفه احمدی پور (فوق متخصص گوارش اطفال)، سعیده احمدی پور (داروساز)، زهره روهنده (متخصص بیهوشی)، حسن شیر دل (متخصص چشم پزشکی)، سعید گل پروران (متخصص گوش و حلق و بینی) و الهه بهرامی راد (خبرنگار، عکاس خبری و مستندساز) صورت پذیرفت.

این انجمن چند سالی است با حضور داوطلبانه پزشکان و پیراپزشکان و پرستاران برجسته کشور و خیرین سلامت در ایران آغاز به کار کرده است. این سازمان مردم نهاد بین‌المللی در زمینه درمان رایگان بیماری‌های رایج در منطقه‌های محروم استان‌های گوناگون ایران و برخی کشورهای آفریقایی، توانسته است گامی مؤثر در زمینه پیشگیری و درمان بیماری‌های رایج در ایران و جهان بردارد.

*الهه بهرامی‌راد