به گزارش خبرگزاری مهر جواد هدایتی در برنامه روی خط اقتصاد رادیو اقتصاد افزود: ایران و ترکمنستان دارای چهار مرزی مشترک مانند سرخس، لطفآباد و باجگیران در خراسان رضوی و اینچه برون در گلستان است.
وی همچنین اظهار داشت: در حال حاضر غیر از مرز باجگیران با ترکمنستان در سه مرز دیگر تردد ساری وجاری است و امروز نیز همه شاهد ورود ناوگان ترکمن به قلمروی جمهوری اسلامی ایران برای ترانزیت به سمت ترکیه بودند.
مدیرکل ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری وحمل و نقل جادهای کشور گفت: این یک افق جدیدی را دوباره برای همکاریهای منطقهای در قالب هم کریدور عشق آباد و هم کریدور شمال – جنوب فراهم میکند.
وی در ادامه افزود: ترکمنستان و در ادامه قزاقستان و روسیه کریدور شاخه شرقی دریای خزر و کریدور شمال –جنوب محسوب میشود.
هدایتی اظهار داشت: ایران میتواند هم بحث کریدور شمال -جنوب و هم کشورهای دیگر آسیای میانه محصور در خشکی و همچنین بحث کریدور شرق به غرب که بحث چین به آسیای میانه و در نهایت از قلمروی ایران به اروپا را در این مسیر داشته باشد.
وی عنوان کرد: یکی از مهمترین زمینههای قابل بهره برداری برای ایران در قالب پیمان شانگهای فرصتهای ترانزیتی و حمل و نقل بین المللی است چون کشورهای عضو این پیمان از طریق جمهوری اسلامی ایران به آبهای آزاد اقیانوسیه بویژه خلیج فارس متصل میشوند.
مدیرکل ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری وحمل و نقل جادهای کشور یادآورشد: جدا از این در قالب پیمان شانگهای و توافقهای بین کشورهای عضو به یقین تسهیلات و شرایط یکپارچهتری برای استفاده از فرصتهای سرزمینی یکدیگر فراهم خواهد شد.