به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی قلنجی صبح دوشنبه در گردهمایی آموزشی بررسی مسائل و مشکلات اجرای رفع تداخلات اراضی کشاورزی ناشی از اجرای قوانین موازی که با حضور مدیران جهاد کشاورزی، رؤسای امور اراضی و منابع طبیعی شهرستانهای جنوب و مرکز استان در سالن همایش شهید پناهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی برگزار شد، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۷۴۶ پلاک به مساحت ۹۲۰ هزار و ۷۶۶ هکتار رفع تداخل و تثبیت مالکیت شده است که از نظر تعداد پلاک بررسی شده، استان رتبه اول کشوری را در این زمینه به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: از نظر مساحت اراضی غیر ملی تثبیت شده در پلاکهای دارای رأی کمیسیون رفع تداخلات در سطح ۳۶۷ هزار و ۵۳۴ هکتار در ردیف استان چهارم کشور قرار داریم.
قلنجی خاطر نشان کرد: تاکنون از مجموع یک میلیون و ۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در استان، در حدود ۳۵ درصد اراضی رفع تداخل شده است و شهرستانهای میاندوآب، ارومیه و پیرانشهر به ترتیب بیشترین آمار بررسی از نظر تعداد پلاک مطروحه در کمیسیون رفع تداخلات را دارند.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: شهرستانهای ماکو، شوط، چایپاره و نقده از نظر عملکرد رفع تداخلات سطح اراضی غیر ملی نسبت به اراضی کشاورزی به ترتیب جزو شهرستانهای پیشرو در استان هستند.
وی با بیان اینکه رفع تداخل اراضی در راستای اجرای ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید اجرا میشود، اضافه کرد: رفع تداخل اراضی کشاورزی زمینه صدور اسناد تک برگی را که از مطالبات کشاورزان از دولت است را فراهم میآورد.
قلنجی ادامه داد: این موضوع به کمک تولید و رفع موانع در این حوزه آمده است و به کاهش دعاوی حقوقی بهره برداران منجر میشود.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این گردهمایی گفت: اساس برنامه ریزی و توسعه در تمامی بخشها داشتن آمار صحیح و دقیق است که با رفع تداخلات اراضی کشاورزی روند دست یابی به این مهم تسریع میشود.
مقصود قربانی با بیان اینکه هدف اصلی رفع تداخلات اراضی کشاورزی، رفع مشکلات کشاورزان و سند دار شدن اراضی کشاورزی است، افزود: با عملیاتی شدن این طرح، اختلاف بین کشاورزان و دولت مرتفع و با اجرای عدالت و افزایش تولید به ارتقای معیشت کشاورزان نیز کمک میشود.
وی خاطر نشان کرد: باید با متخلفان در زمینه تغییر کاربریهای غیرمجاز اراضی کشاورزی که بستر تولید و امنیت غذایی را با مخاطره مواجه میکنند، با جدیت برخورد شود.
قربانی در ادامه بر استفاده از تمامی ظرفیتها و لزوم تسریع در امر تحقق برنامه ابلاغی وزیر جهاد کشاورزی در زمینه رفع تداخلات و صدور اسناد کشاورزی تأکید کرد و افزود: طرح صدور اسناد برای اراضی کشاورزی جزو طرحهای محوری وزارت و به طور جدی در دستور کار سازمان است که امیدواریم با بهره گیری از همه ی ظرفیتها، شاهد ات
برای رفع دعاوی بین مردم و ادارات دولتی، در سال ۱۳۹۴ قانون رفع تداخلات اراضی ابلاغ شد و بر آن اساس کمیسیونی در استانها به ریاست رئیس سازمان جهاد کشاورزی استانها و سایر اعضا تشکیل میشود و مقرر شده که مجموعه جهاد کشاورزی به همراه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور دعاوی را حل و فصل کند.