به گزارش خبرنگار مهر، مهدی اسلامپناه امروز در مراسم روز ملی کیفیت اظهار کرد: موضوع مغفول مانده خدمات در سازمان ملی استاندارد به طور ویژه پیگیری میشود.
رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: همچنین ارتقای ظرفیت انطباقپذیری از مأموریتهای جدی سازمان ملی استاندارد است و این ظرفیت فرصتی در اختیار ما قرار میدهد که بتوانیم بر چالشهای پیش روی صنایع غلبه کنیم.
وی ضمن تاکید بر لزوم بازنگری در تجهیزات برای غلبه بر بحرانها، ادامه داد: نمونه انطباق پذیری مناسب و غلبه بر بحرانها را در موضوع تأمین برق پایدار تابستان به وضوح مشاهده کردیم.
اسلامپناه اضافه کرد: یکی از مهمترین ارکان گذر مطلوب از پدیده برق استفاده از ظرفیت بیندستگاهی بود و سایر دستگاههای اجرایی باید از مدل بین وزارت نیرو و سازمان ملی استاندارد استفاده کنند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه انتظار میرود، مدیریت کیفیت به بهبود زندگی مردم ختم شود، اظهار کرد: نظامات قدرت در دنیا به سمتی رفته که کشور صادرکننده مواد خام و انرژی و یارانه خود را صادر کند و به فکر ارزش افزوده نیفتد و ما باید در نظام ملی استانداردسازی نگاهِ صادرات محور داشته باشیم.
اسلامپناه گفت: ما برخی از استانداردهای خود را طی قرارداد رسمی به کشورهای دیگر فروختهایم و این نشاندهنده توان داخلی کشور در حوزه کیفیت است.
وی تاکید کرد: تضمین کیفیت باید به مقدمه فعالیت ما تبدیل شود و نباید رسوب کالای غیراستاندارد به فریز شدن کالا ختم شود بنابراین درصدد هستیم نظام کنترل کیفیت را توسعه داده و تعداد کارشناسان استاندار را افزایش دهیم.
اسلامپناه با بیان اینکه کیفیت حق مردم کشور است، گفت: اصل سازمان ما برخورد قاطع با متخلفان است و ما همه تلاش خود را برای این مسئله به کار خواهیم بست و ظرفیت قانونی که مجلس شورای اسلامی در ارتقای کیفیت در اختیار ما قرارداده استفاده خواهد شد.
رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه مهمترین ویژگی نوآوری داشتن ظرفیت انطباقپذیری است، اما با شرایط موجود و بحرانها، همچنین مسائل زیستمحیطی، جنگها و آینده غیر قابل پیشبینی، برای غلبه بر بحرانها نیاز به بالا بردن انطباق داریم، تصریح کرد: مطابق با آخرین گزارشهای بینالمللی، در سال ۲۰۲۲ نوآوری ایران با هفت پله صعود به جایگاه ششم منطقه و جایگاه پنجاه و سوم جهانی رسیده است.
اسلام پناه ادامه داد: بررسیها نشان داد که دلیل اصلی بالاتر بودن رتبه برخی کشورهای منطقه در نوآوری مهاجرت نخبگان از ایران به این کشورها است که توانستند این ارتقا را رقم بزنند.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: جایگاه بیست و ششم استاندارد ایران در سال جاری در بین ۱۶۷ کشور جهان و رتبه نخست در صدور گواهیها و نشانهای تجاری همگی نشان میدهد که قابلیت ارتقا برای مطرح شدن به عنوان مرجعیت در جهان وجود دارد، همان گونه که در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۳ درصد از استانداردسازی بینالمللی در حوزه نانوتکنولوژی و هشت استاندارد بینالمللی رقابتی را ایران به جهان تقدیم کرد.
وی گفت: مسائل زیست محیطی و انرژی سبب میشود تا موضوع کیفیت تحت تأثیر عوامل متعددی قرار بگیرد و چالشهایی همچون تغییر و متنوع شدن تکنولوژی تولید، در حال گذار بودن مواد اولیه و تغییرات اقلیمی را به وجود بیاورد که نیازمند تحقیق و توسعه در این بخشها هستیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد تصریح کرد: این سازمان ملی با بسیج افکار متخصصان و نخبگان آمادگی دارد تا برای ارتقای کیفیت تولیدات و خدمات اقدام کرده و در مقابل سلطه فنی ظالمانه امروزه جهان ایفای نقش کند. در مجامع بینالمللی این سلطه فنی ظالمانه را شاهد هستیم، بهگونهای که آنچنان استانداردها را در سطح پایین تعریف میکنند که بتوانند محصولات خود را به جهان قالب کنند و در مقابل وقتی ما به دنبال صادرات هستیم، الزامات فنی و استانداردها را بهاندازهای بالا میبرند که صادرات ما محدود شده یا در نهایت به سمت خامفروشی نزول مییابد.
وی تاکید کرد: نگاه به استانداردسازی و استاندارد نویسی در نظامهای بینالمللی، باید نگاه گرهگشایی از مسائل اقتصادی کشور باشد، بهگونهای که متحول سازی، بومی سازی و نگاه صادرات محور داشته باشیم.
معاون رئیس جمهور گفت: در گذشته ایران موفق به فروش برخی استانداردها به دیگر کشورها از مسیرهای رسمی، قانونی و دیپلماسی کیفیت شده است که نشان میدهد قابلیت استاندارد کشورمان بالا است. این سازمان در نظر دارد در برنامه هفتم توسعه نظام مدیران کنترل کیفیت و نظام کارشناسان استاندارد را شکل دهد.
اسلام پناه تاکید کرد: اگر نیاز به بازتعریف، اصلاح و دگرگونی روشهای اجرایی باشد انجام خواهد شد تا عقب ماندگیهای گذشته را جبران کنیم.