به گزارش خبرنگار مهر، سعید جلیلی در حالی که معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی وی را همراهی میکرد با حضور در سالن شهید رحیمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند سخنان اساتید دانشگاههای استان در موضوعهای مختلف را گوش کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در ابتدای این جلسه گفت: دشمن در حوادث اخیر از همه توان خود برای آسیب رساندن به نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده کرد.
به گفته سید محمد موسوی میرزایی دشمن در این حوادث قصد ایجاد اختلاف بین نسل قدیم که صاحبان انقلاب هستند و نسل جوان که فرزندان انقلاب هستند را داشت.
وی افزود: ایادی استکبار از روشهای مختلف برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکنند غافل از اینکه مردم ولایتمدار پشتیبان نظام هستند.
موسوی میرزایی با بیان اینکه جامعه دانشگاهی، جوانان و مردم ولایتمدار قدردان خون شهدا هستند، گفت: دانشگاهیان مصمم هستند با انجام کارهای پژوهشی و تربیت نسل جوان به ندای مقام معظم رهبری لبیک گویند.
رئیس سازمان بسیج اساتید استان تاکید کرد: دانشگاهیان در همه جوامع مهمترین و سازندهترین نقش را برعهده دارند و از ارکان اصلی توسعه جامعه هستند.
حسینی با اشاره به اینکه هزار عضو علمی، دو هزار استاد و بیش از سه هزار دانشجو در استان است، بیان داشت: با وجود اینکه در بسیاری از شاخصهای علمی در رتبه دهم جهانی قرار داریم اما به خوبی نتوانسته آن را برای مردم تبیین کنیم و همچنان گرانی افسار گسیخته در کشور حاکم است و مشکلات بیشتر برای مردم ملموس است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی بیرجند که خود دهه پنجاهی است، گفت: چون در خصوص جوانان کم کاری کرده ایم، باید مجازات شویم و این در حالی است که دشمن با بهره گیری از تکنیکهای روانشناسی جوانان ما را جذب میکند.
نمایی افزود: در شرایط نامناسب اقتصادی کشور چه جوابی برای جوانان داریم و چرا کسی به دغدغههای نسل جوان به خوبی توجه نمیکند.
استفاده از ظرفیت هنر دینی در توسعه معنوی
رئیس دانشگاه پیام نور بیرجند هم با اشاره به اینکه مؤمن زرنگ و با هوش است، اظهار کرد: دانشجو از سواد علمی، سیاسی و معنوی برخوردار است اما با تاکیدات روایی به هوش سیاسی و معنوی هم باید پرداخته شود.
اوحدی با بیان اینکه طلاقهای عاطفی اگر کنترل نشوند به کف خیابانها کشیده خواهند شد، گفت: اعتکاف سیاسی در شرایط فعلی جامعه کار درستی نیست و از ظرفیت هنر دینی باید با بهره گیری از اساتید خلاق استفاده شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند که به گفته خودش از ۱۸ سالگی با سعید جلیلی آشنایی دارد، اظهار کرد: دشمن پشت دیوار خانههای ما است و امنیت ملی ما را تهدید میکند.
به گفته فرزانه با دو مشکل نسل سرگردانی که دنبال هویت میگردند و به حداقل رسیدن سرمایه اجتماعی مواجهیم و این موضوع سبب شده مردم در حوادث طبیعی به جای کمک به دولت، به سلبریتی ها پول میدهند.
حجت الاسلام واقعی از دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند هم با بیان اینکه به جای دیوار سازی باید انسان بسازیم، گفت: اساتید و دانشگاهها نقش بسیار مهمی در رفع مشکلات دارند.
شیر منجی استاد دانشگاه که برای تهیه داروهای فرزند معلولش باید سختیهای زیادی را تحمل کند، اظهار کرد: چرا آیفن ۱۴ به راحتی از آمریکا وارد میشود اما برای ورود داروهای مورد نیاز مشکل داریم.
به گفته وی اعتماد مردم به مسئولان کاهش یافته و مشکلات اقتصادی دغدغه اصلی مردم است و این در حالی است که پیوسته بر طبل مذاکرات میگوئیم.
وردی دیگر استاد دانشگاه هم گفت: اتاقها فکر مخابرات، شهرداریها و بیمهها به بهانه خصوصی سازی و خود گردانی تنها دنبال درآمد زایی برای دستگاه مورد نظرند.
نکو فر استاد دانشگاه فنی و حرفه ای استان با اشاره به مشکلات اساتید و دانشجویان این دانشگاه افزود: بودجه فرهنگی به این دانشگاه داده نمیشود و اعتبارات برای ارتقا علمی و احداث ساختمانهای مورد نیاز خیلی کم و دانشجویان هم امکانات رفاهی ندارند.
شکیب استاد دانشگاه بزرگمهر قائنات هم با اشاره به حوادث سال ۱۳۸۸ ادامه داد: فضای رسانههای مجازی دانشجویان و دانش آموزان را تهدید میکند.
ذوالفقاری استاد دانشگاه بیرجند با بیان اینکه حال آموزش عالی خوب نیست، بیان داشت: استقلال دانشگاهها خدشه دار شده است.
به گفته وی مسئله اول کشور مسائل اقتصادی است و چون اکثر مهندسان در حال مهاجرت به خارج از کشور هستند، در آینده در این خصوص با مشکل مواجه خواهیم شد.