زاهدان- رئیس بیمارستان خاتم الانبیا(ص) زاهدان گفت: ۴ الی ۶ درصد از کل بانوان باردار به دیابت بارداری مبتلا می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا میرادی با بیان اینکه دیابت یک بیماری غیرواگیر است که در آن بدن به اندازه کافی انسولین تولید نمی‌کند، گفت: در این نوع بیماری قند خون به طرز غیر طبیعی افزایش پیدا می‌کند و در واقع این بیماری در مراحل اولیه بدون علامت بوده و اگر درمان نشود، خطرناک است.

رئیس بیمارستان خاتم الانبیا (ص) اظهارکرد: تمام افراد مبتلا به دیابت می‌توانند با انجام دستورات پزشکی بیماری را مهار کنند.

وی انواع بیماری دیابت را سه نوع اعلام کرد و افزود: نوع اول این بیماری ۱۰ درصد و نوع دوم ۹۰ تا ۹۵ درصد از انواع دیابت را شامل می‌شود. نوع سوم از این بیماری نیز دیابت ناشی از بارداری است.

عضو هیئت علمی دانشگاه بیان کرد: در دیابت نوع یک بیشتر نوجوانان و کودکان درگیر بیماری می‌شوند در این نوع دیابت بدن قادر به تولید انسولین نیست و یا اگر تولید کند، میزان آن بسیار کم است در این مواقع بیمار ناچار به تزریق انسولین خواهد بود.

وی افزود: در دیابت نوع ۲ که شایع‌ترین نوع این بیماری است، علائم بیماری زمانی بروز می‌کند که بدن قادر به تولید انسولین کافی نیست یا اینکه به طور مناسب نمی‌تواند از انسولین تولید شده استفاده کند بیشترین گروه سنی که به این نوع دیابت مبتلا می‌شوند، بزرگسالان هستند.

وی خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به دیابت باید به کنترل قند خون خود توجه بیشتری داشته باشند، کنترل و پایش منظم قند خون می‌تواند به جلوگیری از عوارض ناشی از افزایش یا کاهش قند خون کمک کند.

این متخصص داخلی در مورد علائم دیابت گفت: خستگی مفرط، تشنگی زیاد، افزایش اشتها همراه با کاهش وزن، تکرر ادرار، ضعف و بی‌حالی، تاری دید، تشنگی زیاد و پرخوری از شایع‌ترین علائم دیابت است.

وی تصریح کرد: درمان دیابت نوع یک تنها با تزریق انسولین است شروع درمان دیابت در نوع دوم با استفاده از قرص‌های خوراکی انجام می‌شود و ممکن است برای ادامه درمان در صورت نیاز با تجویز پزشک، تزریق انسولین صورت بگیرد.

وی تاکید کرد: در هر ۲ نوع بیماری دیابت علاوه بر استفاده از دارو و تزریق انسولین باید بیمار برنامه غذایی خود را تغییر داده، فعالیت بدنی را افزایش و وزنش را کاهش دهد همچنین فرد بیمار باید کاهش استرس، کنترل فشار، چربی، قند خون از بروز عوارض این بیماری با معاینات منظم پزشک پیشگیری کند.

رئیس بیمارستان خاتم الانبیا (ص) با اشاره به عوامل خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ تصریح کرد: سن بالای ۳۰ سال، سابقه فامیلی مبتلا به دیابت، چاقی، فشار خون بالا، بی‌تحرکی، سابقه بیماری قلبی، سابقه ابتلاء به دیابت بارداری و یا تولد نوزاد بالای چهار کیلوگرم و همچنین سطح کلسترول خون غیر طبیعی از مهمترین عواملی است که احتمال ابتلاء به بیماری نوع ۲ را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: ۴ الی ۶ درصد از کل بانوان باردار به دیابت بارداری مبتلا می‌شوند. فرد باردار به علت کمبود تولید یا مقاومت بدن به انسولین موقتاً به این نوع دیابت مبتلا می‌شود و معمولاً پس از اتمام دوران حاملگی بیماری رفع می‌شود.

وی در خصوص عوارض بیماری دیابت عنوان کرد: عوارض این بیماری شامل عوارض عصبی، عوارض چشمی، عوارض قلبی عروقی، بیماری‌های لثه و دندان‌ها، سکته‌های قلبی و مغزی و همچنین نارسایی قلبی و عوارض کلیوی است. عارضه کلیوی این بیماری در برخی موارد منجر به از دست رفتن کارکرد کلیه شده و بیمار مجبور به انجام دیالیز و یا پیوند کلیه می‌شود.

وی گفت: بیماران دیابتی بهتر است از نان‌ها و غلات سبوس‌دار استفاده و همچنین مصرف میان وعده‌ها الزامی است، روزانه حداقل نیم ساعت ورزش (پیاده روی) داشته باشند و مدت زمان ورزش خود را به تدریج به یک ساعت در روز افزایش دهند.