نمایندگان مجلس دومای روسیه، توجیهات آمریکا درباره استقرار سپر موشکی در اروپای شرقی را ساختگی و بی اساس خواندند و استقرار چنین سامانه ای را به زیان امنیت کشورشان دانستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ریانوستی، دومای روسیه در بیانیه ای اعلام کرد:"بدون شک دلیل و اساس استقرار سامانه موشکی آمریکا در اروپای شرقی هر چه که باشد، تهدیدی برای امنیت روسیه به شمار می آید و نقض کننده موازنه راهبردی است".

آمریکا در ماه ژانویه سال جاری (2007) به لهستان و جمهوری چک پیشنهاد داد تا یک سامانه دفاع ضد موشکی شامل 10موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری در خاک جمهوری چک مستقر کند. آمریکا هدف از استقرار این سامانه را مقابله با تهدید کشورهایی همچون ایران اعلام کرده، اما روسیه ضمن رد توجیهات آمریکا در این باره، بر این نکته تاکید دارد که تهران فاقد چنان توان موشکی است که بتواند منافع واشنگتن را هدف قراردهد، لذا به باور کرملین هدف استقرارچنین سامانه ای از سوی آمریکا دراروپای شرقی، کنترل و تسلط بر سیستم های موشکی روسیه است.

نمایندگان مجلس دوما با تاکید بر اینکه آنها جدیت تهدید تروریسم بین المللی و گسترش  سلاح هسته ای برای جامعه جهانی را درک می کنند، در این بیانیه آورده اند: " طرح این مسئله که استقرار سامانه موشکی در اروپا برای دفاع از کشورهای ناتو از تهدیدهای فرضی از سوی ایران و کره شمالی است، کاملاً ساختگی است".

نمایندگان مجلس دومای روسیه از همتایان خود در آمریکا، لهستان و جمهوری چک خواستند طی کنفرانسی در مسکو به بررسی برنامه استقرار مراکز سپر ضد موشکی آمریکا در اروپای شرقی بپردازند.

گفتنی است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه پنجشنبه (17 خرداد ) در نشست هشت کشور صنعتی ( G8 ) در هایلیگندام آلمان برای مقابله با سامانه دفاع موشکی آمریکا، به "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا پیشنهاد داد که برای حل مشکل دفاع ضد موشکی به طور مشترک از ایستگاه راداری گاباله آذربایجان که  در اجاره روسیه است، استفاده کنند، اما پس از چند دور دیدار و گفتگو و همچنین بازدید کارشناسان فنی آمریکایی از این رادار در 27 مهر ماه آمریکا "هنری اوبرینگ" رئیس آژانس دفاع ضد موشکی آمریکا گفت که پیشنهاد مطرح شده از سوی روسیه نمی تواند جایگزین سامانه دفاع ضد موشکی آمریکا در لهستان و جمهوری چک شود.

در بیانیه دومای روسیه خاطر نشان شده است که آمریکا به فعالیت خود برای استقرار تجهیزات سپر ضد موشکی در لهستان و چک ادامه می دهد و به پیشنهادهای روسیه درباره انصراف از آن و تنظیم مدل جدیدی از همکاری راهبردی از جمله از راه استفاده مشترک از رادار "گاباله" توجهی ندارد.