خرم‌آباد- مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان با اشاره به مقاوم‌سازی ۱۱۱ هزار واحد مسکونی روستایی در این استان، از افزایش تسهیلات پرداختی در این رابطه به ۲۰۰ میلیون تومان خبر داد.

پویا تابعی در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بر اساس آمار سرشماری سال ۹۵، در لرستان دو هزار و ۹۸۵ روستای دارای سکنه داریم، اظهار داشت: حدود ۶۳۰ هزار نفر جمعیت در این روستاها سکونت دارند.

مقاوم سازی ۱۱۱ هزار واحد مسکونی روستایی

وی با اشاره به اینکه تعداد ۱۵۳ هزار واحد واحد مسکونی بر اساس همین سرشماری در سطح روستاهای استان وجود دارد، عنوان کرد: روستاها یک نقطه تولید، اشتغال و همچنین امنیت برای کشور محسوب می‌شوند و نیاز است که نگاه ویژه ای به عنوان کارگاه تولیدی و اقتصادی به روستاها داشته باشیم.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان، تصریح کرد: در این راستان بحث عمران روستایی و مسکن روستایی در استان مورد توجه قرار گرفته است.

تابعی با تاکید بر اینکه از مجموع ۱۵۳ هزار واحد مسکونی در روستاهای لرستان، ۱۱۱ هزار واحد مقاوم سازی شده است، افزود: حدود ۷۲ درصد از واحدهای مسکونی در روستاهای لرستان مقاوم سازی شده اند.

وی ادامه داد: لرستان در این حوزه جز سه استان اول کشور محسوب می‌شود، با این وجود ما هنوز به عدد ۱۰۰ درصد مقاوم سازی واحدهای مسکونی نرسیده ایم و باید در این زمینه تلاش کنیم.

افزایش تسهیلات مقاوم سازی واحدها به ۲۰۰ میلیون

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان با بیان اینکه بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، همه واحدهای مسکن روستایی استان را باید ایمن سازی کنیم، گفت: لرستان، استانی حادثه خیز است و رخدادهای طبیعی مانند زلزله و سیلاب در آن رخ می‌دهد، در این راستا نیاز است که نگاه ویژه در حوزه مقاوم سازی واحدهای مسکونی در روستاها داشته باشیم.

تابعی در ادامه سخنان خود با اشاره به موضوع افزایش سقف تسهیلات مسکن روستایی از ۲۸ آبان ماه سال گذشته عنوان کرد: این عدد از ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: در شهریور ماه امسال، مصوبه هیئت دولت مبنی بر افزایش این تسهیلات از ۱۰۰ میلیون به ۲۰۰ میلیون تومان به بانک‌ها ابلاغ شد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان با تاکید بر اینکه چون سود بانکی این تسهیلات به صورت پنج درصد بود، سازمان مدیریت و برنامه ریزی می‌بایست به بانک‌های عامل باز پرداخت ما به تفاوت بین پنج درصد تا ۱۸ درصد، یعنی همان ۱۳ درصد را تضمین کند گفت: این امر در ابتدای آبان ماه از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی به بانک مرکزی ابلاغ شد.

سهمیه ۷ هزار واحدی برای لرستان

تابعی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی نیز این تضمین نامه را از صندوق توسعه مسکن به بانک‌های عامل ابلاغ کرد، گفت: سهمیه‌ای که امسال برای لرستان برای پرداخت تسهیلات احداث مسکن روستایی در نظر گرفته شده، هفت هزار واحد است.

وی، بیان داشت: این سهمیه به بانک‌های عامل استان ابلاغ شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان با تاکید بر اینکه بانک‌های عامل استان نیز در حال تقسیم بندی سهمیه شعب شهرستان‌ها در این رابطه است، افزود: به محض اینکه بانک‌های عامل اعلام آمادگی کردند، ما بحث تشکیل پرونده و معرفی به بانک را انجام خواهیم داد.

تابعی با بیان اینکه اولویت در پرداخت این تسهیلات با متقاضیانی بوده که ساکن همان روستا هستند و توسط دهیاری، شورای اسلامی یا بخشداری تأیید شوند، ادامه داد: همچنین این مراجع می‌توانند با تأیید متقاضیانی که قصد مهاجرت معکوس از شهر به روستا را داشته باشند، زمینه پرداخت تسهیلات به اینها را فراهم آورند.