فرحناز محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز فصل سرما و افزایش فعالیت گرمخانهها در استان کرمانشاه، اظهار کرد: بر همین اساس بهزیستی طبق روال هر ساله خود برنامهریزهای ویژه برای افراد بی خانمان و معتادین متجاهر در نظر گرفته است.
وی به افزایش گرمخانههای شهرستان کرمانشاه به سه مرکز تاکید کرد و افزود: هم اکنون در استان کرمانشاه پنج گرمخانه وجود دارد که سه مورد از آنها در شهرستان کرمانشاه و ۲ مورد دیگر در شهرستانهای کنگاور و اسلام آبادغرب دایر است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه به ظرفیت گرمخانهها اشاره و تصریح کرد: ظرفیت هریک از گرمخانه حدود ۴۰ نفر است و یکی از گرمخانههای شهر کرمانشاه امسال به دلیل قرار گرفتن در مرکز استان و مراجعات بیشتر ظرفیتی ۸۰ نفر دارد.
محمدی خاطر نشان کرد: سرپناه و مراکز گرمخانهای در استان کرمانشاه به صورت تفکیک شده زنانه و مردانه بوده که در شهر کرمانشاه یک مرکز زنانه و ۲ مرکز مردانه برای مراجعه کنندهها در نظر گرفته شده است.
وی به بیان نحوه فعالیت گرمخانهها پرداخت و اضافه کرد: هر شخصی که شب برای خوابیدن و استراحت جایی نداشته باشد میتواند در این مکانها اسکان داشته و پذیرش افراد مراجعه کننده به گرمخانه از غروب آفتاب تا طلوع آفتاب خواهد بود که در بدو ورود هریک از آنها با فراهم بود وسایل بهداشتی و نظافت پس از استحمام با غذای گرم از آنها پذیرایی میشود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه بیان کرد: در حال حاضر به طور کلی ظرفیت پذیرش گرمخانههای موجود در استان کرمانشاه حدود ۲۲۰ نفر بوده اما در صورت افزایش متقاضیان با استفاده از ظرفیت ماده ۱۶ و مراکز ماده ۱۵ این ظرفیت قابل افزایش خواهد بود.
محمدی با اشاره به طرحهای در دستور کار بهزیستی، گفت: طرحهایی برای جمعآوری معتادین متجاهر در شهر مورد نظر است که با دستور قضائی، شهرداری و نیروی انتظامی صورت خواهد گرفت که در مرکز نگهداری ماده ۱۶ به مدت سه تا ۶ ماه طبق نظر مددکارها نگهداری میشوند.
وی ادامه داد: فعالیت گرمخانهها در تمام طول سال به طور مستمر بوده و تنها مرکز گرمخانهای واقع در شهرستان سرپلذهاب تنها در فصول سرد سال فعالیت دارد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه عنوان کرد: تأمین اعتبار مورد نیاز درگرمخانهها از ۲ بخش دولتی و و مردمی صورت میگیرد و همچنین در پذیرش افراد زیر ۱۸ سال و بالای ۶۵ سال سن توسط مراکز مربوطه باید نگهداری شوند.