به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) که در قم برگزار شد با تقدیر از خدمات ارزنده کمیته امداد و همه خیرین و عموم مردم گفت: همه ما باید قدردان حمایتها و کمکهای مردم عزیز و شریف باشیم.
مدیر حوزههای علمیه در ادامه با اشاره به تعامل بین حوزه علمیه و کمیته امداد افزود: باید مسئله امداد را به مقوله اجتماعی در جامعه محقق کنیم و نظام امدادی را با کار مطالعاتی و پژوهشی از نگاه اسلام که مسائل مهم و ارزشمندی دارد مورد توجه قرار دهیم.
وی با بیان اینکه رویکردهای کمیته امداد در تاریخ انقلاب اسلامی بالنده و به سوی پیشرفت بوده بیان داشت: اگر منظومه فکری اسلام در تکامل و تعامل را در ابعاد و اضلاع دیگر که نهان است انجام شود، کار مهمی صورت گرفته است.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه گفت: از منظر اسلام در شاخص کل جامعه اسلامی اگر در یک گوشه محرومیت باشد و امکان رفع آن باشد و رفع نشود همه جامعه مسئول آن هستند بنابراین این واجب کفایی اختصاص به کمیته امداد ندارد و شاخص، مفاهیم اسلامی منطبق بر احکام اسلامی در جامعه است.
وی افزود: کمیته امداد پیشران و پیشاهنگ این امر خطیر میباشد و مسئولیت هیچکس را رفع نمیکند و همه دستگاههای نظام و مردم مسئول میباشند و این شاخص جامعه اسلامی که همه آحاد جامعه حاضر در میدان به صورت انقلابی در صحنه باشند یک اصل است.
عضو فقهای شورای نگهبان گفت: در وسط این میدان کمیته امداد نقش پیشران و راهبری را ایفا میکند، لذا باید در کشور پایش و موج ایجاد بکند که این امر مهم مسئولیت خطیری میباشد بنابراین در اصل، محرومیت زدایی و امداد وظیفه همگانی است، ولی راهبری و همگانی آن مربوط به این نهاد میباشد. لذا باید به دو اصل توانمند سازی به عنوان وظیفه عام در جامعه اسلامی و محرومیت زدایی در عرصه کمیته امداد توجه داشت.
آیت الله اعرافی خاطر نشان ساخت: باید رویکرد علمی فرهنگی معنوی و اخلاقی و توجه به همه ابعاد آنکه نظام اسلامی انتظار میرود توجه داشته باشیم و در این آسیبها و حوادثهای اجتماعی افراد جامعه را مورد توجه قرار دهیم و امیدواریم این رویکرد تقویت شود.
وی گفت: کمیته امداد باید در عرصه خدمت به افراد نخبه و مستعد که تحت حمایتش میباشد در جهت رشد افراد به صورت ویژه ریل گذاری کند و شکوفا سازی استعدادها در کمیته امداد امری مهمی است تا در جهت تقویت جامعه برآید. لذا تمرکز در استعدادهای ممتاز، کار ارزشمندی است و نیاز است افزون به اینها در امر فرهنگی نیز کار شود، چرا که برای تقویت نظام مؤثر میباشد.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: با روحیه جهادی و انقلابی قدمهای جدی تری برداریم تا فرهنگ جهادی و بسیجی تقویت بشود، لذا در این عرصه حوزه علمیه وظیفه خود میداند در خدمت کمیته امداد باشد تا از ظرفیتها و شبکه سازی های حوزه در نقاط مختلف کشور که شاهراهای مهمی است در جهت پیشبرد اهداف گام مؤثری برداشت.
گفتمان خیر و احسان جامعه را در برابر آسیبهای اجتماعی حفظ میکند
سید مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز در دیدار با آیت الله اعرافی خاطر نشان ساخت: باید با تلاش مضاعف و رهنمودهای مقام معظم رهبری که سرمایهای عظیم است، کارهای بزرگی در حوزه کارهای فرهنگی صورت بپذیرد، لذا ما باید در این عرصه به مقصد و تکامل برسیم چرا که مسئولیتهای سنگینی در کمیته امداد داریم.
وی در ادامه گفت: کمیته امداد یادگار امام عزیز میباشد و این خود کار مضاعفی را برای دوش ما میگذارد و این نیازمند زیربنای محکم از معارف دینی و الهی است و تحقق این امر لازمه همکاری با حوزه علمیه در قالب انعقاد تفاهم نامه همکاری میباشد، چرا که زیرساختهای فکری برای آینده و مأموریتهای امام (ره) و رهبری در عرصه محرومیت زدایی به این تفاهمنامه بر میگردد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، گفت: ما دنبال این بودیم که با تأسی از اندیشکده خیر و احسان در زمینه تربیت مبلغ و ایجاد بین رشتهای و کار تخصصی و توجه به امر زکات در عرصه پژوهشگر همکاریهای لازم را داشته باشیم و اگر گفتمان خیر و احسان در جامعه مورد توجه باشد، افراد آن جامعه در برابر آسیبهای اجتماعی حفظ میشوند.
بختیاری در ادامه خاطرنشان ساخت: اگر کمکهای خیرین نبود برکتی که به مستمری بگیران تعلق میگرفت کمتر میشد و در عین حال در ایام کرونا در بحثهای اطعام حسنی و اطعام مهدوی هفته نیکوکاری و جشن عاطفهها و.... در همه اینها مردم و خیرین کمک حال این نهاد بودند.
وی گفت: از راهبردهای ما اشتغال خانگی و تحصیل افراد بی بضاعت است و یکی از دستگاههایی که در این امر موفق بوده کمیته امداد میباشد.