خبرگزاری مهر، گروه استانها: استان سمنان دارای ظرفیتهای فراوانی در بخش بهداشت و درمان است در این استان دو دانشگاه شاخص علوم پزشکی سمنان و شاهرود وجود دارد که هر کدامشان در بخشهای پژوهش و درمان در بین دانشگاههای برتر کشور جای دارند.
ایجاد پردیس فناوری سلامت شاهوار توسط دانشگاه علوم پزشکی شاهرود از جمله آخرین اقدامات این دانشگاه در راستای توسعه دانش بنیانها و همچنین ارائه خدمات فناوری در بخش سلامت به جامعه است. پردیسی که میتواند شرکتهای فناور را مورد حمایت قرار دهد تا در نهایت مردم خدمات بهتری را دریافت کنند.
توسعه پژوهش مبتنی بر نیاز جامعه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه دانشگاههای ما زمانی فقط داشتهها را آموزش میدادند، بیان کرد: دانشگاهها بعد از زمانی به دانشگاههای تبدیل کننده علوم بدل شدند و پژوهش را در دستور کار خودشان قرار دادند امروز اما نیاز به ورود دانشگاهها به مرحله سوم است یعنی دانشگاههایی که تولید علم و پژوهش را به دستاوردهای قابل استفاده در زندگی بدل سازند.
حسین شیبانی با اشاره به اینکه دانشگاههای دنیا به سمت دانشگاههای نسل چهارم سوق پیدا میکنند و ما تازه به دانشگاههای نسل سوم ورود کردهایم، بیان کرد: شعار سال رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در همین راستا است که بتوانیم با دانش، فرایندهای کارکردی در کشورمان ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه ما در زمینه پژوهشها وضعیت بسیار خوبی در دنیا داریم و بسیاری از پژوهشهای ما مورد منبع قرار میگیرند اما در زمینه استفاده از این پژوهشها چه اقدامی کردهایم؟ بیان کرد: ما در شاهرود در بین دو درصد دانشمندان برتر دنیا دو نماینده داریم این نشان میدهد که ما در همین شهرستان شاهرود ظرفیتهای عظیمی داریم.
تولید علم به تنهایی فایدهای ندارد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی به درستی اشاره داشتهاند که تولید علم به تنهایی نه به ما خط و مشی میدهد و نه مشکلات ما را حل میکند، تاکید کرد: ما علمی را میخواهیم که به تولید فناوری منجر شود چرا که امروز نوبت فناوریها است که حرف اول را بزنند و پارکهای علم و فناوری نیز با همین مأموریت وارد شدهاند و خوشبختانه اقدامات خوبی در این زمینه رخ داده است.
شیبانی با بیان اینکه تفاهم نامهای بین دانشگاه علوم پزشکی شاهرود و پارک علم و فناوری استان سمنان نوشته شده و به زودی پارک علم و فناوری دانشگاه افتتاح خواهد شد، ابراز کرد: این مرکز در بسطام افتتاح خواهد شد تا بتوانیم پژوهشها را به فناوری بدل سازیم.
اقدامات فناورانه
معاون دانشگاه علوم پزشکی شاهرود نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه یکی از اقدامات فناورانه دانشگاه ایجاد پردیس فناوری سلامت شاهوار در شاهرود و بخش بسطام است، گفت: یکی از الزامات برای توسعه فناوری در بخش سلامت، همکاریهای بین بخشی است که در شهرستان شاهرود به خوبی این موضوع را بین دانشگاه و پارک علم و فناوری شاهد هستیم.
امامیان با بیان اینکه یکی از سیاستهایی که در حوزه فناوری دانشگاه علوم پزشکی در پیش گرفته این است که بتوانیم از فناوران و شرکتهای حمایت کنیم، بیان کرد: تقویت آزمایشگاه فناوری و علوم دانشگاه از دیگر اقداماتی است که به ما این امکان را میدهد تا نیازهای جامعه را پیش ببریم.
وی افزود: این امکانات به ما این امکان را میدهند تا قراردادهای خدماتی، مشاورهای و … را در بخشهای مختلف ببندیم، مرکز نوآوری سلامت از دیگر اقداماتی است که از سوی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در دست اجرا است در این ارتباط باید گفت بسیاری از کارهای این مرکز انجام شده و در آینده نزدیک میتوانیم شاهد افتتاح این مرکز باشیم
همراهی با دانش بنیانها
معاون دانشگاه علوم پزشکی شاهرود همچنین بیان کرد: یکی دیگر از اقدامات در حوزه فناوری سلامت، رویدادها و راه اندازی استارتاپ ها و حمایت از کسب و کارهای این حوزه است که تاکنون چندین تجربه موفق در این زمینه کسب شده است
امامیان با اشاره به وضعیت فعلی حوزه فناوری دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، گفت: ۳۱ واحد فناور در مرکز رشد دانشگاه در حوزه سلامت وجود دارد، افزود: این شرکتها تاکنون ۳۰ محصول در حوزه سلامت تولید کردهاند و دانشگاه تاکنون موفق به ثبت ۷۴ اختراع شده است که شش مورد آن در سال جاری بوده است.
وی با بیان اینکه فناوران حوزه سلامت از جمله ظرفیتهای خوب ما در شهرستان شاهرود و میامی است، گفت: ۱۱ پروژه در حوزه فناوری سلامت طی سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود اجرا شده است که خوشبختانه مسیر رو به رشدی را در سالهای اخیر داشته است.
انعقاد ۸۱ قرارداد فروش
معاون دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه پردیس فناوری دانشگاه تاکنون توانسته ۸۱ قرارداد فروش را به ثبت برساند که ده مورد آن در سال جاری بوده است و امیدواریم که این عدد به ۲۰ مورد برسد، تاکید کرد: این شاخص در کنار اینکه یک فناوری را از ابتدا تا پایان یعنی ارائه، دنبال میکند امکان خوبی برای درآمدزایی نیز در اختیار دانشگاه قرار میدهد.
امامیان همچنین با بیان اینکه ۲۲۰ کارگاه در حوزه معاونت علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شاهرود برگزار شده است که محوریت آن آموزش فناوران بوده است، افزود: از ۳۱ شرکت فناوری که در مجموعه پردیس علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شاهرود قرار دارند تاکنون شش شرکت توانستهاند به مقطع دانش بنیانی ارتقا پیدا کنند که امیدواریم تا پایان سال بتوانیم مجوز دانش بنیان شدن یک شرکت دیگر را هم دریافت کنیم که کارهای خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
وی با اشاره به اقدامات حوزه فناوری، بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با پنج دانشگاه دیگر ناحیه یک ناحیه آمایش را شکل میدهد که از جمله آنها میتوان به دانشگاههای علوم پزشکی سمنان، بابل، گلستان و … اشاره کرد، تاکید داشت: تعداد شرکتهای دانش بنیان واقع شده در دانشگاه با تعداد شرکتهای دانش بنیان کل پنج دانشگاه دیگر برابری میکند که نشان از ظرفیتهای خوب دانشگاه علوم پزشکی شاهرود میدهد.
توسعه و ارتقای سلامت
فرماندار شاهرود نیز با اشاره به ایجاد پردیس فناوری سلامت شاهوار در شاهرود، گفت: این مرکز میتواند در کنار ایجاد فناوریهای مرتبط با سلامت و ارتقای خدمت رسانی در این بخش، به بخش بسطام نیز ارتقای خوبی ببخشد.
ابوطالب جلالی با بیان اینکه سیاست دولت حمایت از دانش بنیانها و فناوران است، ابراز کرد: در راستای تحقق شعار سال اقدامات خوبی در بدنه دولت صورت گرفته که از جمله آنها میتوان به تسهیلگری در زمینه دانشبنیانها و همچنین تسهیلات بانکی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در زمره پیشگامان در حوزه فناوری و دانشبنیانها بوده است، ابراز کرد: استقرار شش شرکت دانش بنیان در این دانشگاه از جمله شاخصهای مهم توسعه دانشبنیانها در شهرستان شاهرود محسوب میشود.
در نهایت باید گفت دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با ورود به حوزه فناوری سلامت، توانسته جایگاه خوبی را در بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور به دست بیاورد، دانشگاهی که در سال جاری توانسته با انعقاد قراردادهای مختلف در زمینه فناوری، درآمدزایی خوبی را نیز داشته باشد تا نشان دهد دانشگاهها، چطور میتوانند به دانشگاههای تولید علم، فناوری و درآمد در کنار مهارت افزایی تبدیل شوند.