رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از امکان رفع مشکلات خشکسالی، آلودگی هوا و کمبود آب و گرد و غبار با استفاده از اقدامات فناورانه خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه مراسم اختتامیه بیستمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست با اشاره به اینکه چین، آمریکا و هند ۸۰ درصد تولید گازهای گلخانه‌ای جهان را انجام می‌دهند، گفت: ایران در رده دهم تولید گازهای گلخانه‌ای قرار دارد.

وی افزود: ایران علیرغم تحریم‌های ظالمانه سعی کرده اقدامات مؤثری در حوزه ملی و بین المللی برای حفظ محیط زیست انجام دهد. البته نقش شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه و بهره مندی از ظرفیت آنها بسیار حائز اهمیت بوده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به اینکه اکوسیستم ما در آستانه‌ای است که مانند یک شیشه است که با یک تلنگر شکسته می‌شود، گفت: دیگر به نوعی دوران بزن درو به محیط زیست تمام شده و اگر کسی کوچک‌ترین خسارتی به محیط زیست وارد کند باید هزینه‌های زیادی بدهد و خسارت زیادی متحمل شود.

سلاجقه از رونمایی نقشه ارزش گذاری اقتصادی محیط زیست در ۶ استان خبر داد و گفت: با استفاده از این نقشه هر صنعت یا بخشی که بخواهد فعالیت اقتصادی کنند اگر به محیط زیست آسیب وارد سازد باید هزینه‌های کلانی را پرداخت کنند.

وی گفت: زیربنای توسعه و سلامت در کشور موضوعات محیط زیستی است و این موضوع بسیار ویژه مورد توجه قرار گرفته و برنامه‌های گسترده‌ای در این راستا داریم.

وی در ادامه بیان داشت: پیروز نقطه اتصال ایرانیان در سراسر دنیا شده و این نشان می‌دهد محیط زیست ظرفیت‌های سرمایه اجتماعی زیادی دارد. چرخه تولید پیروز عالمانه و فناورانه بود و مستند کاملی به زودی در این زمینه پخش می‌شود.

سلاجقه با تاکید بر آنکه هر زمانی علم ورود یافته موضوعات محیط زیستی پیشرفت داشته است، گفت: امروزه مباحث خشکسالی، کمبود آب و معضل گرد و خاک و آلودگی هوا با فناوری قابل رفع است.