بوشهر- مدیرکل ثبت‌احوال استان بوشهر گفت: برنامه‌های جوانی جمعیت در استان بوشهر جدی‌تر دنبال شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر پاسالار عصر پنجشنبه در دومین جلسه کمیته تخصصی ناباروری که با هدف رفع چالش‌ها، شیوه درمان و پیامدها و در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با عنوان «قرارگاه قرآنی خانواده» برگزار شد، جمعیت را یک مؤلفه‌ای در مقوله اقتدارگرایی دانست و اظهار داشت: باید پای کار مردم با یک تعهد و علاقمندی صحیح و عقلانی ایستاد و خدمت کرد.

مدیرکل ثبت‌احوال بوشهر با بیان اینکه تمامی کارها و خدمات اجتماعی و فرهنگی به مردم باید با هدف کسب رضایت‌مندی، آگاه‌سازی و هدف‌گذاری پایدار صورت پذیرد، افزود: اقتدار پدافندی هر کشور در گرو حمایت از بنیان خانواده و جوانی جمعیت است.

وی ادامه داد: همه موضوعات فرزند آوری در اصل وابسته به معیشت نیست، بلکه باید قانون جوانی جمعیت به مردم آگاه‌سازی عمومی و معرفی شود.

عضو شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر با اشاره به اینکه اسناد سیاست‌های کلی نظام ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی دارای یک راهبری دقیق، فکورانه، نافذ و آینده‌ساز است، تصریح کرد: قرارگاه قرآنی خانواده از سال گذشته با دستور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر و استاندار بوشهر در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان تشکیل شد و تمامی شاخص‌های تعیین برنامه‌ها و راهبری‌های تخصصی به عهده ثبت‌احوال و دیگر نهادهای دولتی و تشکل‌های اندیشه‌ورز مردمی سپرده شد، که در جلسات انجام پذیرفته، به برنامه‌ریزی‌ها و اهداف مطلوبی دست یافته‌ایم.

پاسالار با تاکید بر اینکه مشکل کاهش شیب نزولی جمعیت و نرخ باروری بایستی در یک بازده کوتاهی افزایش یابد، بیان کرد: ناباروری یکی از شاخصه‌های اساسی در جوانی جمعیت است که باید با همکاری دانشگاه علوم‌پزشکی، مرکز ناباروری «امید»، رسانه ملی و خبرگزاری‌ها، جهاد دانشگاهی و جمعیت هلال احمر و دیگر نهادها این مسئله را حل و درمان کنیم.

آمار ناباروری در استان بوشهر در حدود ۱۶ درصد است

مدیر مرکز ناباروری استان بوشهر، با اشاره به اینکه طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی بیش از ۸۰ میلیون نفر زوج نابارور در جهان وجود دارد، عنوان کرد: شیب جمعیت ایران دارد به سوی شیب کاهش موالید پیش می‌رود.

پرویز فرزاد نیا در ادامه با بیان این نکته که ناهنجاری‌ها و قدرت باروری در سنین ۳۳ سالگی به بالا در زنان کاهش پیدا می‌کند، افزود: درمان ناباروری یک سهم عمده‌ای در نرخ رشد ۱۰ درصدی جمعیت کشور دارد.

فرزاد نیا با اعلان اینکه آمار ناباروری در استان بوشهر در حدود ۱۶ درصد است، تصریح کرد: مسئله ناباروری پیامدهایی نظیر روانشناختی، آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی، طلاق و خودکشی را در بردارد.

وی با عنوان این مطلب که به‌زودی مرکز سطح ۲ درمان ناباروری در شهر برازجان راه‌اندازی می‌شود، بیان کرد: ۳۴ درصد از مراجعین مرکز ناباروری «امید» در بحث درمان ناباروری نتیجه گرفته‌اند و همچنین درمان ناباروری تحت بیمه پایه و تکمیلی قرار می‌گیرد.

آسیب‌های نادیده گرفتن منابع دینی

حجت‌الاسلام احمدرضا یزدان‌پناه، افزود: متأسفانه کاهش نرخ فرزند آوری در جامعه امروز ما نتیجه ترویج مبانی نظریه‌ای است که طی ۲ دهه گذشته در مجامع عمومی طرح شده و به تدریج جا افتاده‌اند.

وی گفت: از طرفی شرایط سخت اقتصادی و اجتماعی دوران فعلی، نه تنها کسی را برای این تصمیم سرنوشت‌ساز تشویق نمی‌کند که حتی همه انگیزه‌های او را برای تجربه فرزند آوری از بین می‌برد.

کارشناس سبک زندگی در ادامه با تاکید بر اینکه افزایش جمعیت در گرو عمل به تکلیف و اجرای مقررات و احکام است، گفت: متأسفانه در جهت ترویج اندیشه غلط و ناهماهنگ در بحث شعار «زندگی بهتر با فرزند کمتر»، منابع دینی نادیده گرفته شده است و در حال حاضر ریشه نرخ کاهشی جمعیت کشور در پی این مطلب و اندیشه طاغوتی، آسیب زیربنایی دیده است، هرچند که در بحث فرزند آوری و درمان ناباروری و افزایش جمعیت نیازمند برنامه‌ریزی بهتر، به‌همراه آگاهی‌بخشی به اقشار جامعه و حمایت پایدار همه‌جانبه برای ساختن آینده‌ای روشن‌تر هستیم.

جمعیت مهم‌ترین عنصر یک کشور است

حجت‌الاسلام یزدان‌پناه با اشاره به این مطلب که فرزند آوری امری اصیل، فطری، مُسلَّم و مطلوب است و عترت پیامبر اسلام (ص) ازدواج و ازدیاد نسل را ستوده‌اند، عنوان کرد: باید از کار ستادی بیرون بیاییم و قالب کار رو تشکیلاتی و جهادی به‌صورت تشکل‌محور و مردم‌پایه تقویت کنیم.، به آن علت که جمعیت مهم‌ترین عنصر یک کشور و دولت محسوب می‌شود.