به گزارش خبرنگار مهر، سید مناف هاشمی دبیر کل کمیته ملی المپیک امروز دوشنبه در پایان هشتمین نشست هیأت اجرایی کمیته ملی المپیک با حضور در جمع خبرنگاران در مورد مصوبات نشست و دیگر مسائل توضیح داد.
وی ابتدا به پیروزی تیم ملی فوتبال برابر ولز در جام جهانی اشاره کرد و گفت: پیروزی ایران مقابل تیم ولز را تبریک می گویم، امیدوارم فردا هم اتفاق خوبی رقم بخورد هر چند هر نتیجهای به دست بیاید ارزشمند و قابل تقدیر است.
دبیر کل کمیته ملی المپیک با بیان اینکه امیدوارم در بازی فردا نتیجهای بهتر از گذشته و در شأن ایران به دست بیاید، تصریح کرد: نشست امروز با حضور تمام اعضا برگزار شد. در این نشست هم اعضا بابت پیروزی تیم فوتبال ایران ابراز خوشحالی کردند و امیدوار به بازی فردا بودند. امیدوارم مردم هم حمایت کنند تا به نتایج بهتری برسیم.
وی به موضوعات مطرح در نشست اشاره داشت و یادآور شد: ابهاماتی در مورد برخی هزینههای مربوط به مدیریت گذشته وجود داشت، تمام موارد بررسی میشوند و مواردی که ابهامی ندارد تأیید میشوند.
هاشمی با بیان اینکه تعهد ۱۸-۱۷ میلیاردی از دوره قبل باقی مانده است، افزود: البته طبیعی است که در هر دوره بخشی از تعهدات به دوره بعد موکول شود. مسئله خاصی نیست، تخصیصهای مرحلهای کمیته پرداخت شود به این موارد رسیدگی شده و تسویه میشود.
دبیرکل کمیته ملی المپیک به عدم پرداخت بخشی از پاداشهای بازیهای اسلامی اشاره داشت و خاطرنشان کرد: بخشی از پاداش قونیه باقی مانده بود که پرداخت شد. مبالغی باید به پارالمپیک پرداخت میکردیم که آن هم انجام شد. در کل امروز هیچ ابهامی در هزینه کرد وجود ندارد ولی دنبال تحولات جدید هستیم.
هاشمی با بیان اینکه در آستانه بازیهای آسیایی و المپیک هستیم و باید بیشتر تجهیز شویم، گفت: باید مجموعه کمیته و آکادمی به سمت موفقیت در دو رویداد باشد.
وی همچنین به گزارش علیرضا پاکدل در نشست امروز اشاره داشت و گفت: وی به عنوان سرپرست آکادمی در این مدت گزارش مفصلی از چالشها و اشکالات مطرح کردند که مورد اقبال قرار گرفت. مشکلات عمیقی وجود دارد. ساختمان اکادمی مربوط به چهل سال پیش است و باید در شأن ورزش تکنولوژی روز مجهز شود، قرار شد در جلساتی که قبل از عید داریم تمام مشکلات از منابع داخلی کمیته و سازمان برنامه و بودجه حل شود و خود را برای استقبال از ورزشکاران و قرنطینه آنها برای رویدادهای پیش رو برویم.
وی همچنین با اشاره به بخشی از صحبتهای مالی مطرح در این نشست گفت: در مورد برخی فدراسیونهای المپیکی بحثهایی شد، این فدراسیونها بیشتر از سقف بودجه به منابع مالی برای حضور در میادین نیاز دارند، در این نشست در مورد این فدراسیونها بحث و مصوب شد که کمک مالی لازم به این فدراسیونها صورت بگیرد.
وی گفت: امروز همچنین اعضای هیأت اجرایی در خصوص حمایت از پیشکسوتان در عرصه قهرمانی و المپینها بحث داشتند، البته صندوق حمایت از قهرمانان مسئولیت این امور را دارد اما پاسخگو نیست. افرادی هستند که مدال المپیک دارند ولی برای یک جراحی ۳۰-۵۰ میلیونی دچار مشکل هستند و کمک وزارت ورزش و صندوق حمایت اگر پاسخگو نبود در موارد خاص کمک خواهیم کرد.
هاشمی در خصوص انتخاب رؤسای کمیسیونها و انتقادات مطرح در این زمینه گفت: امروز گزینههایی برای ٥ کمیسیون مطرح شدند، انتخاب نهایی با تأیید اعضای هیأت اجرایی انجام میشود، دو نفر برای دیگر کمیسیونها مطرح شدند اما رأی نیاوردند که به منظور احترام نام شأن را نمی گویم، گزینههای دیگر که به آنها اشاره شد اما رأی داشتند.
وی در همین زمینه ادامه داد: این افراد که صاحب رأی شدند جزو گزینههای مطرح بودند که مورد اقبال هیأت اجرایی قرار گرفتند، ضمن اینکه فقط سه کمیسیون را تعیین تکلیف کردیم و قرار است در نشستهای آتی در مورد سایر کمیسیونها تصمیم گیری شود. از بین ۵ گزینه بانوان فرهادی زاد به جهت تجربیات و داشتن مسئولیت در کمیته و حضور دائم بیشتر میتواند وقت بگذارد. اعضای کمیسیون فقط فرهادی زاد نیست و اعضای دیگری هم هستند.
وی افزود: اگر نوروزی قبول کرد به خاطر اشراف به مسائل پزشکی ورزشی بر همه فدراسیونها ست هیچ کدام خواست خودشان نبود و پیشنهاد بوده. بقیه کمیسیونها فرصت برای عزیزان بیرونی بود.
پاکدل وظیفه خود را به عنوان سرپرست انجام داده و اگر برای فدراسیون برنامه دارد تصمیم این بود که مسئولیت اجرایی نگیرد. وی یا در اینجا و یا در فدراسیون مسئولیت خود را باید انتخاب کند.
دبیرکل کمیته ملی المپیک همچنین در مورد بیرانوند و انتخاب او به عنوان رئیس مرکز نظارت بر تیمهای ملی گفت: ما تیم خود را کامل کردیم. بعد از این مرحله جام جهانی، جلسات را برای بازیها با حضور وزیر ادامه میدهیم و خود را برای المپیک آماده میکنیم.
وی همچنین در مورد انتقادات مطرح در این زمینه گفت: مرکز نظارت در کمیته شاید ساختار بزرگی نداشته باشد ولی جای حساسی است و حتماً اسم سایر افراد را شنیدید. نام ۷-۸ نفر مطرح شد که ویژگیهای مثبت و منفی زیادی داشتند، مطالعه رزومه و تحصیلات و نوع ارتباط با ورزش جزو شاخصها بوده است، در کل در چنین پستهای حساسی ابتدا باید سرپرست تعیین شود تا امتحان پس بدهند. رئیس مرکز باید دفاع کنند که یک قهرمان به مسابقه برود یا نرود. کار مرکز و مسئولیت آن سخت است. امیدوارم بیرانوند در دو سه ماه آینده طوری کار کنند که در هیأت اجرایی رأی بگیرد.
هاشمی در واکنش به این پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه «یعنی برای انتخابها و از جمله انتخاب رئیس مرکز نظارت گزینهای سفارش نشده بود؟»، گفت: به هیچ عنوان گزینهای سفارش شده نیست و به شدت آن را رد میکنم.
دبیر کل کمیته ملی المپیک همچنین در مورد تیم فوتبال امید گفت: انتظارت از تیم امید در این دوره متفاوت است دو جلسه با تاج و خسروی وفا و معاون قهرمانی وزارت و من قبل از جام داشتیم انتظارات را گفتیم ولی فعلاً تمام تمرکز روی جام جهانی بود و صبر کردیم تکلیف مشخص شد، کار را پیگیری میکنیم با کادر و ترکیب خوبی که فدراسیون در نظر دارد و با حمایت کمیته امید داریم تیم امید خوبی داشته باشیم. همانطور که قبلاً سهمیه المپیک گرفتیم این بار هم تکرار شود. از تیم امید انتظار داریم آینده خوبی را داشته باشد. خسرویوفا و من و اعضای هیأت اجرایی تمام حمایتها را انجام میدهیم و امید داریم در بازیهای آسیایی مدال بگیرد.
انتخابات فدراسیونها و لزوم رسیدگی به آنها برای بازیهای آسیایی بخش پایانی این نشست بود که هاشمی در مورد آن گفت: ۲۱ فدراسیون تا قبل از عید این شرایط را داشتند با عزیزان وزارت صحبت شده برخی فدراسیونها چالش داشته برخی هم تاریخ آنها مشخص شده. در تعامل با وزارت هستیم و آنها تلاش میکنند تا تکلیف مشخص شود و مشکل حل شود. هم مکاتبه و هم مذاکره کردیم امیدوارم زودتر به جمع بندی برسیم. این را در نظر بگیرید مسئولیت با وزارت است اما هم چون دغدغه داریم مکاتبه و مذاکره کردیم.