به گزارش خبرنگار مهر؛ اجاره بها در پاییز بر اساس یک قانون نانوشته باید به سمت کاهش حرکت کند اما در سال جاری این مهم با افزایش همراه بوده است. این افزایش غیر معقول در مناطق مختلف با رقمهای متفاوت اما هماره با صعود همراه وبده است.
بازار مسکن در نیمه دوم سال برخلاف سالهای گذشته با نوسان رو به رو بود، که مساله سبب نگرانی اجاره نشین ها شد. با توجه یه اینکه امسال نرخ رشد ماهیانه مسکن در مهر ماه ۱.۲ درصد بوده است وعددی بالغ بر ۵۴۰۰ معامله را نشان میدهد اما قیمت هر متر خانه طبق شاخص بانک مرکزی ۴۳.۷ میلیون تومان و براساس شاخص مرکزآمار ۴۶.۴ میلیون تومان اعلام شده است.
رشد اجاره بها در نیمه اول سال به دللی آغاز فصل جابجایی امری طبیعی محسوب میشود اما در سال جاری این رشد در نیمه دوم سال نیز خودنمایی کرد. از این جهت جابیجایی در نیمه دوم سال نیز همچنان ادامه دارد. در این بین تغییر مسیر کوچ اجاره نشین ها به مناطق حاشیهای نیز قابل توجه است. در واقع به دلیل تغییر روند کیفیت و کمیت اجاره نشینی تغییراتی نیز در بافت اجتماعی در این بخش دیده میشود.
در عین حال، تورم اجاره بها در مهر ماه ۳۶ درصد و ۳۱ درصد اعلام شده که حاکی از رشد ماهیانه قیمت مسکن نسبت به سال گذشته بوده است. به گفته برخی کاشناسان باید انتظار داشت که این تورم تدریجی به مسکنهای استیجاری باعث سقوط خانوارها به مناطق پایینتر و در انتها حاشیه نشینی شود
قانون جایگزینی در بازاره اجاره بها
امیر واعظ آشتیانی؛ نماینده سابق مجلس درخصوص کوچ مستأجران به مناطق پایینتر به خبرنگار مهر گفت: بحث عرضه و تقاضا مطرح است با توجه بها ینکه در حال حاضر در بخش مسکن اینگونه نیست چرا که شرایط مالی است که تعیین کننده اجاره بها خواهد شد.
وی در ادامه ببان کرد: در حال حاضر گرانی مسکن باعث شده تا مردم سمت خرید مسکن نروند چرا که کالاهایی که برای تولید مسکن است هک گران تمام میشود بنابراین مسکن نیز گران خو اهد شد و این عدم توانایی خرید و اجاره مسکن را نیز کاهش خواهد داد.
این نماینده سابق درباره قانون جایگزینی نیز گفت: مردم همیشه به فکر جایگزین هستند و بسمت توانایی مالی خود میروند بنابراین کم کم شاید به سمت حاشیه نشینی هم بروند چرا که با این گرانیهای موجود ردبخش مسکن این امر نیز دوراز دسترس نواهد بود و دولت باید تدبیری برای این موضوع داشته باشد البته این را هم نباید نادیده گرفت که معضل مسکن معضل امروز و دیروز نیست و این انباشته از معضلات گذشته است که امروزه بروز کرده است