حاشیه‌های جام جهانی را از نگاه شبکه‌های اجتماعی مرور می‌کنیم.

خبرگزاری مهر؛ گروه مجله: معجزه شبکه‌های اجتماعی فراگیر شدن یک خبر کوچ و یا فراموش شدن یک خبر مهم است. کافیست کارگردان خبر اراده کند. شاید یکی از جذابیت‌های حضور در قطر برای افراد همین حاشیه‌هایی باشد که از فوتبال و اصل مسابقات جام جذاب‌تر شده‌اند. در این گزارش به مرور برخی از اخباری می پردازیم که به شکل قابل توجهی در شبکه‌های اجتماعی دیده شده‌اند.

مس ی تهدید شد

به دنبال انتشار فیلمی از رختکن آرژانتین، بعد از بازی با مکزیک که در آن لیونل مسی با پا بر روی پیراهن مکزیک می‌زند و آن را پرت می‌کند، «سائول کانِلو آلوارِس» بوکسور مشهور و نام‌آور مکزیکی، با انتشار ویدئویی خطاب به مسی گفت: از خدا بخواه که تو را پیدا نکنم!

در پی انتشار کلیپی از شادی آرژانتینی‌ها در رختکن پس از غلبه بر مکزیک، لیونل مسی در حالی دیده می‌شد که به پرچم مکزیک ضربه می‌زند.

ساول کانسلو آلوارز، بوکسور مشهور مکزیکی در پی این اتفاق نوشت: «دیدم که مسی با پیراهن ما زمین را تمیز کرده است. او باید به درگاه خدا دعا کند که من پیدایش نکنم. همانطور که من به آرژانتین احترام می‌گذارم، او هم باید به مکزیک احترام بگذارد! من درباره کل این کشور صحبت نمی‌کنم، بلکه منظور من کارهای مزخرفی است که مسی انجام داده است.»

صدای غاصب درآمد

شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی خبر داد که وزارت خارجه این رژیم از طریق هیأت دیپلماتیک خود که به‌صورت موقت در دوحه حضور دارد، پیام اعتراضی به قطر و فیفا ارسال کرده است. وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در این پیام از اتفاقاتی که برای کادر خبرنگاران و تماشاگران این رژیم از سوی هواداران کشورهای عربی رخ داده، به شدت انتقاد کرده است.

در روزهای گذشته بسیاری از هواداران کشورهای دیگر در جام جهانی پرچم فلسطین را حمل کرده و نه تنها حاضر به مصاحبه با خبرنگاران رژیم صهیونیستی نشدند، بلکه آنها را تحقیر کردند.

خبرنگار اسرائیلی که بعد بازی ایران خود را آلمانی جا زده بود در مواجهه با هوادار عربستانی هم با واکنش تندی مواجه شد. برخی اکانت‌های رژیم صهیونیستی از او خواسته‌اند هر چه سریعتر قطر را ترک کند تا این تحقیر ادامه پیدا نکند.

در همین راستا «راز شاخنیک» خبرنگار یکی از شبکه‌های تلویزیونی رژیم صهیونیستی که به منظور پوشش رقابت‌های جام‌جهانی فوتبال به قطر سفر کرده است، در برخورد با تماشاگران عرب و مسلمان حاضر در رقابت‌ها مجبور شد تا با انکار تابعیت اسرائیلی‌اش، خود را خبرنگاری اکوادوری معرفی نماید.

وی با انتشار متنی در صفحه توئیتر خود خطاب به ساکنین سرزمین‌های اشغالی ضمن اعتراف به اشتباه بودن تصورات پیشین خود درباره استقبال شهروندان قطری و کشورهای عربی از ساکنین سرزمین های اشغالی نوشت: «پس از اقامتی ۱۰ روزه در دوحه نمی توانم آنچه را که در اینجا سپری کردم با شما بازگو کنم. ما احساس نفرت می‌کنیم، ما خرد و حقیر شده‌ایم.»

یدیعوت آحارونوت: «نه تنها دولت‌ها و حاکمان، بلکه نفرت اسرائیل در بین مردم کوچه و خیابان نیز وجود دارد. اینجا از ما خوششان نمی‌آید. در خیابان، فلسطینی‌ها، ایرانی‌ها، قطری‌ها، مغربی‌ها، اردنی‌ها، سوری‌ها، مصری‌ها و لبنانی‌ها با چشمان پر از نفرت به ما نگاه می‌کنند؛ جالب توجه این‌که برخی سعودی‌ها هم چنین حسی به ما دارند.»

چهارمین گلزن جام

بر اساس گزارش شبکه تلویزیونی «فاکس اسپورتس»، ایران با ۴ گل‌زده در ۲ بازی به طور مشترک با کرواسی (۴ گل‌زده در ۲ بازی) در رده چهارم مشترک گلرن‌ترین تیم‌های جام بیست‌ودوم تا به اینجا کار را در اختیار دارد.

حواشی کلینزمن؛ شکایت ایران از بی‌بی‌سی

در پی اظهار نظر «یورگن کلینزمن» در خلال برنامه کارشناسی مسابقات جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر در شبکه بی‌بی‌سی جهانی، فدراسیون فوتبال ایران شکایت رسمی خود را از این شبکه ارائه کرد.

وبسایت «اکسپرس» در خبری نوشته بی‌بی‌سی جهانی در پی اظهارات یورگن کلینزمن درباره پوشش خبری جام جهانی در قطر، شکایت رسمی از فدراسیون فوتبال ایران دریافت کرده است. کلینزمن سرمربی اسبق تیم‌های ملی فوتبال مردان آمریکا و آلمان، در یک برنامه کارشناسی پیرامون بازی ایران و ولز، سخنانی درباره تیم ایران سخنانی گفت که بعد از پاسخ تند کارلوس کی روش، سرمربی تیم ملی ایران، از مواضع و سخنان خود عقب‌نشینی کرد.

کلینزمن در برنامه «Match Of The Day» گفت: «بازی که ایران در مقابل ولز نشان داد نمودی از فرهنگ آنها بود، آنها شما را از بازی می اندازند، آنها جنگ روانی می‌کنند، و روی داور کار کردند. در طول بازی شاهد بودیم که مکرر روی داور کار می‌کردند، و در گوشش صحبت می‌کردند، گاهی ۶ بازیکن ایرانی برای اعتراض داور را احاطه می‌کرد در حالی که ولزی‌ها اعتراضی نداشتند.خیلی چیزهای دیگر بود که ما ندیدیم. به نظرم کی‌روش کاملاً به این فرهنگ می‌خورد، او بعد از ناکامی در امریکای لاتین به جایی که در آن سابقه داشته بازگشته است.»

کارلوس کی‌روش در پستی اینستاگرامی جواب اظهارات یورگن کلینزمن و توهین به تیم ملی ایران را داد.‌او نوشته است: «مهم نیست چقدر به تو بابت آنچه درزمین فوتبال انجام داده‌ای احترام می‌گذارم ولی آن صحبت‌ها درباره فرهنگ ایران، تیم ملی فوتبال ایران و بازیکنانم، مایه شرمساری در فوتبال است. هیچ‌کس نمی‌تواند اتحاد ما را خدشه‌دار کند. دوست داریم تو را به‌عنوان مهمان به کمپ تیم ملی دعوت کنیم تا با بازیکنان ایران آشنا شوی.به هر حال می‌خواهیم تصمیم فیفا را در قبال مطلب تو به‌عنوان عضو گروه تحقیقات جام‌جهانی ببینیم؛ چرا که انتظار داریم تو قبل از اینکه به کمپ ما بیایی، از این سمت استعفا کنی.»

سرمربی پیشین تیم‌های ملی فوتبال آلمان و آمریکا: «با سرمربی تیم ملی ایران تماس می‌گیرم تا درباره صحبت‌هایم توضیح دهم. از حرف‌هایم در مورد ایران سوءبرداشت شد. من هرگز از کی‌روش یا نیمکت تیم ملی فوتبال ایران انتقاد نکرده‌ام. تنها چیزی که من شرح دادم شیوه احساسی ایرانی‌ها در انجام دادن کارها بود که درواقع به نوعی تحسین‌برانگیز است. تمام نیمکت با بازی زندگی می‌کند. آنها بالا و پایین می‌پرند و کارلوس هم مربی بسیار احساسی است. او دائماً در کنار خط است و تلاش می‌کند به بازیکنانش تمام انرژی و راهنمایی‌های خود را ارائه کند.»

توهین امریکا به ایران

صفحه اینستاگرامی و توییتر فدراسیون فوتبال آمریکا در اقدامی غیرحرفه‌ای نماد «الله» را از پرچم ایران حذف کرد. در پی این اقدام، فدراسیون فوتبال ایران با ارسال ایمیلی به فیفا خواستار تذکر و برخورد جدی فدراسیون جهانی فوتبال با فدراسیون فوتبال آمریکا شده است.

آمریکایی‌ها «پرچم ایران» را اصلاح کردند. صفحه رسمی تیم ملی آمریکا که در اقدامی شیطنت‌آمیز پرچم جعلی از ایران منتشر کرده بود، پس از واکنش ایران و اعتراض کاربران، مجبور به اصلاح آن شد.

رکورد پرواز در یک هفته شکسته شد

شبکه قطری الکاس: «در هفته اول جام‌جهانی ۲۰۲۲ در دوحه ۶۸۵۶ پرواز انجام شده که بیشترین پرواز در جهان در یک هفته است.»

رکورد تماشاگران در ورزشگاه

در بازی شب گذشته آرژانتین- مکزیک ۸۸ هزار و ۹۶۶ تماشاگر در ورزشگاه لوسیل حضور پیدا کردند که این بیشترین تعداد حضور تماشاگر در تاریخ جام‌جهانی پس از فینال جام جهانی ۱۹۹۴ است که ۹۴ هزار و ۱۹۴ تماشاگر از نزدیک نظاره‌گرش بودند.

برخورد فیفا با صربستان

فدراسیون جهانی فوتبال فیفا اعلام کرد تحقیقات انضباطی را علیه فدراسیون فوتبال صربستان به دلیل آویزان کردن یک پرچم اختلاف برنگیز از سوی تیم فوتبال این کشور در بازی‌های جام جهانی که در آن نقشه کوزوو به عنوان خاک صربستان حساب شده بود را به جریان انداخته است.

بر اساس تصاویری از رختکن تیم ملی فوتبال صربستان در جریان بازی این تیم مقابل برزیل، صربستانی‌ها پرچمی که در آن جزییاتی اختلاف برانگیز وجود داشت به نمایش گذاشتند از جمله اینکه در این پرچم کوزوو به عنوان بخشی از صربستان نشان داده شد و هم‌چنین روی پرچم نوشته شد: "هیچ تسلیمی در کار نخواهد بود."

کوزوو، یک استان یوگسلاوی پیشین و دارای اکثریت آلبانیایی تبار است و در سال ۲۰۰۸ از صربستان اعلام استقلال کرد اما بلگراد از به رسمیت شناختن استقلال کوزوو خودداری کرده است.

این در حالیست که فیفا در این دوره از مسابقات جام‌جهانی از برافراشتن پرچم‌هایی غیر از پرچم اصلی کشورهای شرکت کننده در مسابقات جلوگیری می‌کند.

رختکن‌های بعد از بازی

رختکن تمیز تیم ملی ژاپن بعد از یک بازی سخت با آلمان که مورد توجه رسانه‌های دنیا قرار گرفت. این تیم بعد از خروج از رختکن ۱۱ دست‌سازه اوریگامی را روی میز رختکن گذاشته بودند و در کنار آن نوشته ای بود با معنی: «متشکریم.»

اما رختکن ژاپن بعد از باخت مقابل کاستاریکا چهره دیگری داشت:

در همین بخش تصویری ببینید از رختکن تیم ایران بعد از بازی ولز با پیامیبر روی تخته: «بابت همه چیز ممنونیم و زود برمی‌گردیم.»

برچسب‌ها