به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علی علیزاده مسئول راهاندازی مراکز چندمنظوره آموزش دانشگاهی با اشاره به اهمیت استفاده و بهکارگیری فناوریهای نوین در آموزش پزشکی و راهاندازی «مرکز شبیهسازی در آموزش علوم پزشکی» گفت: یکی از وظایف مهم دانشگاهها بهویژه دانشگاه علوم پزشکی تهران، آموزش مهارتهای درمانی به فراگیران در سطوح مختلف است.
وی افزود: از آن جاییکه با رشد و توسعه فناوریها آموزش هم متحول شده، لازم است با استفاده از این ابزارهای نوین، آموزشهای دقیق، کیفی، بهینه و مرتبط بامهارتهای بالینی به فراگیران در حوزهٔ علوم پزشکی آموزش داده شود.
علیزاده یادآور شد: درگذشته برای آموزشها و مهارتهای بالینی از یک سری ابزارها مثل؛ مولاژ و ابزارهای آموزشی اولیه استفاده میشد و در مواردی هم آموزشها به شکل فرایندهای مدون آموزشی در بیمارستانها و با حضور اساتید و بیماران انجام میشد؛ اما امروزه در آموزشهای نوین ابزارها و زیرساختهایی فراهم شده که آموزش پزشکی با استفاده از این تکنولوژیها و فناوریهای نوین بادقت بالاتر و با استفاده از این ابزارها، بدون تجربه اولیه بر روی بیمار انجام میشود.
وی تاکید کرد: سیمولاتورها؛ ابزارهای مربوط به آموزش با استفاده از واقعیت افزوده یا VR، نرمافزارهای شبیهسازی آموزش پزشکی و بیمارهای مجازی استاندارد شده از جمله محصولات و فناوریهایی هستند که به کمک آموزش پزشکی آمدهاند تا دقت را افزایش و صحت بالینی را توسعه میدهند.
این عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اینکه در دانشگاه علوم پزشکی تهران بهعنوان دانشگاه مادر ظرفیت و پتانسیل بالایی وجود دارد؛ گفت: معاونت آموزشی دانشگاه در برنامههای تحولی پیشرو راهاندازی مراکز آموزشی چندمنظوره از جمله؛ (راه اندازی و تجهیز مرکز شبیهسازی آموزشی) با استفاده از ابزارها، دستگاهها و فناوریهای نوین را در دستور کار خود قرار داده و با استفاده از ظرفیتهای موجود در کشور و نیاز گروههای تخصصی دانشگاه فاز اول این مرکز بهزودی راهاندازی خواهد شد.
وی با اشاره به فراخوان رویداد شرکتهای فعال در زمینه واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده(AR) در حوزه آموزش؛ خاطرنشان کرد: باتوجهبه رویکردها در استفاده از محصولات و فناوریها در آموزش پزشکی، تجهیز و توسعه این زیرساختها برای اولینبار در کشور شکل میگیرد، لازم است ورود به این موضوع برای تثبیت و اجرای دقیق با چند محور و رویکرد پیگیری شود.
علیزاده یادآور شد: برای این منظور باید فرهنگ استفاده بهکارگیری و ترویج نگاه دقیق به استفاده از این ظرفیتها در آموزش پزشکی، شناسایی ظرفیتهای فناورانه این حوزه در کشور، هماهنگی بین نیازها و ظرفیتهای موجود گروههای آموزشی برای اینکه نیازهای روزمره در استفاده از تجهیزاتی که در کشور ما تولید نمیشود و یا وجود ندارد را بهدرستی شناسایی کنیم و با اولویتبندی به سمت تأمین آنها گام برداریم.
وی گفت: از اینرو برای این که بتوانیم این اهداف را محقق کنیم مقرر شد که رویداد دوروزهای در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شود که فناوران، استارتاپها و شرکتهایی که محصولات مرتبط با این حوزه در کشور تولید میکنند و به همراه مدیران گروههای آموزشی و اعضای هیئتعلمی دور هم جمع شوند تا در خصوص حرکت به سمت توسعه این محصولات و استفاده آنها در آموزش علوم پزشکی در قالب گفتمانهای تخصصی بحث و تبادل نظر شود.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: انشاءالله فرصت مغتنمی برای اعضای هیئتعلمی گروههای آموزشی و ارائهدهنده این محصولات در این مراسم علمی فراهم شود. امید داریم این رویداد بزرگ شروعی برای توسعه و ترویج بیشتر این حوزه و استفاده دقیقتر و کاملتر در حوزه آموزش پزشکی باشد.
وی افزود: باتوجهبه اینکه توسعه و ترویج این موضوع تخصصی در ابتدای راه قرار دارد؛ امیدواریم که با همراهی همه گروههای آموزشی که پیشنهاددهنده و استفادهکنندههای این محصولات هستند و باتوجهبه آمادگی کامل معاونت آموزشی دانشگاه برای حمایت همهجانبه از توسعه کیفی و دقیق این حوزه در استفاده از این فناوریها در آموزش پزشکی و با همراهی متخصصین آموزش پزشکی و مرکز مطالعات و برنامهریزی آموزش دانشگاه برای تأیید محتوا، توسعه محتوا و صحهگذاری بر کیفیت این محصولات و قرارگرفتن درست در کوریکولوم های آموزشی گامهای مؤثر و سازندهای را برداریم.
علیزاده گفت: انشاءالله با همراهی همه اعضای هیئتعلمی، عزم و اراده آنها این مرکز بتواند یک مرکز کاملاً پیشرو از نظر تجهیزاتی و نمونه (الگو) در سطح کشور باشد و هرچه سریعتر به جایگاه مرجعیت ارائه خدمات و محصولات در این حوزه دست یابیم.
رویداد جذب شرکتهای فعال در زمینه واقعیت مجازی و افزوده در حوزه آموزش ۱۲ و ۱۳ آذرماه ۱۴۰۱ به همت مرکز نوآوری و شبیهسازی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار خواهد شد.