«فلسطین قهرمان جام جهانی شد»، این عبارتی است که در شبکه‌های اجتماعی جهان عرب پرکاربرد بود. شبکه‌های اجتماعی، فلسطین را قهرمان جام جهانی ۲۰۲۲ قطر معرفی کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از عربی پست، «فلسطین قهرمان جام جهانی شد»، این عبارتی است که در شبکه‌های اجتماعی جهان عرب پرکاربرد بود. شبکه‌های اجتماعی، فلسطین را قهرمان جام جهانی ۲۰۲۲ قطر معرفی کردند و رسانه‌های صهیونیستی در برخی گزارش‌های خود نیز به آن اذعان داشتند. صهیونیست‌ها از اینکه تماشاگران سراسر جهان علیه آنها شعار داده و حاضر به مصاحبه با رسانه صهیونیستی نمی‌شوند، شوکه شده اند.

به گزارش روزنامه انگلیسی گاردین، اگرچه اسرائیل و فلسطین در مسابقات جام جهانی قطر شرکت نکردند، اما فلسطین در قطر حضور چشمگیر داشته است.

فلسطین در جام جهانی قطر

در حالی که فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) و سایر سازمان‌های ورزشی بین‌المللی به طور رسمی اعلام کرده‌اند که سیاست و ورزش باید از هم جدا شوند، اما کشورهای غربی پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، سیاست را به شدت وارد ورزش کردند و بنابراین نمی‌توانند مانع از نشر آرمان فلسطین در جام جهانی قطر شوند. در واقع جام جهانی ۲۰۲۲ دوحه فرصتی شد برای مسلمانان و فلسطینی‌ها که موضوع فلسطین را در یکی از مهم‌ترین رویدادهای بین‌المللی در جهان برجسته کنند و جهانیان را از جنایات رژیم صهیونیستی آگاه سازند.

بر اساس آنچه در وب سایت بریتانیایی میدل ایست آی گزارش شده است، پرچم فلسطین به نمادی تبدیل شده است که در طول فعالیت‌های مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ حضور پررنگی دارد و هواداران تیم‌های عربی مایل هستند پرچم و چفیه فلسطین را در ورزشگاه‌ها به اهتزاز در آورند.

قطر همچنین فضای مناسبی را در منطقه هواداران در اختیار فلسطینی‌ها و حامیان آنها قرار داده است تا موضوع اشغال سرزمین‌هایشان را مطرح کنند. دولت قطر در اقدامی جالب نیز پرچم فلسطین را بر روی ساختمان‌های قطری به نمایش گذاشته است.

پرچم فلسطین در مراسم افتتاحیه جام جهانی و دیدار افتتاحیه قطر و اکوادور در سکوهای ورزشگاه البیت نیز برافراشته شده بود و تعدادی از هواداران نیز با چفیه سیاه و سفید فلسطینی دیده شدند.

قبل از شروع بازی افتتاحیه جام جهانی، منطقه لوسیل علاوه بر سرودها در حمایت از آرمان فلسطین، شاهد فعالیت‌های ورزشی و هنری با حضور فلسطینی‌ها بود. فعالان فلسطینی در این منطقه ورزشی، چفیه و پرچم فلسطین را توزیع کرده و تماشاگران را از رنج فلسطینیان در اثر اشغالگری رژیم صهیونیستی مطلع کرده اند.

قطری‌ها با پوشیدن نشان‌هایی در حمایت از آرمان فلسطین به وزیر آلمانی پاسخ دادند

بر اساس عکس‌های منتشر شده در توئیتر و تأیید رویترز، تعدادی از قطری‌ها در بازی روز چهارشنبه ژاپن و آلمان در جام جهانی بازوبندهایی به رنگ چفیه فلسطینی بسته بودند.

در همان روز، «نانسی وزر»، وزیر کشور آلمان، نشان OneLove را برای حمایت از همجنس گرایان به دست داشت.

جهان عرب به خوبی دوگانگی غرب را آشکار کرد، غربی که مسئله مردم فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی علیه آنها که سابقه ۷۰ ساله دارد را نادیده می‌گیرد و یک مسئله اخلاقی را مطرح می‌کند که در کل جهان اختلاف نظر زیادی درباره آن وجود دارد.

هواداران عرب فلسطین را تشویق می‌کنند

هواداران تونس، عربستان سعودی و الجزایر پرچم‌های فلسطین را به صورت برجسته در مسابقات حمل می‌کردند و آن را به عنوان روسری بر گردن می‌انداختند. پنجشنبه گذشته، زن جوان فلسطینی به نام «رنده احمر» در بازار «واقف» در دوحه با در دست داشتن پرچم فلسطین می‌گفت: این کشور ماست، ما پرچم خود را همه جا حمل خواهیم کرد.

هواداران فوتبال عرب و بین‌المللی شعار می‌دادند: «با جان و خونمان فدای فلسطین می‌شویم». آنها همچنین پرچم فلسطین و قطر را با هم به اهتزاز درآوردند.

یکی از هواداران زن سوری شعار می‌داد: خون ما فلسطینی است و ما همه طرفدار آرمان فلسطین هستیم که توسط دو هوادار زن دیگر از الجزایر و تونس تکرار نیز تکرار شد.

در رسانه‌های اجتماعی ویدئوهایی از هواداران عرب هنگام گفتگو با خبرنگاران اسرائیلی که برای پوشش خبری جام جهانی به قطر رفته بودند، منتشر شده است که در آن، غیرقانونی بودن اشغالگری رژیم صهیونیستی و رد عادی سازی روابط با اسرائیل را تأیید می‌کردند.

گاردین گزارش می‌دهد: «یکی از ویدئوها نشان می‌دهد که یک هوادار فوتبال مصری در حالی که به‌طور زنده از سوی یک رسانه اسرائیلی معرفی می‌شود، به آرامی لبخند می‌زند و سپس این پیام را مصادره می‌کند: «زنده باد فلسطین».

کلیپ دیگری، گروهی از مردان لبنانی را در خیابان‌های دوحه نشان می‌دهد که از مصاحبه انفرادی با خبرنگاری که تازه فهمیده اند اسرائیلی است دور می‌شوند. یکی از آنها فریاد می‌زند: اسرائیل وجود ندارد و فقط یک کشور به نام فلسطین در جهان موجود است.

پرچم فلسطین به صورت رایگان اهدا می‌شود

پیش از بازی افتتاحیه روز یکشنبه، گروهی از مردان قطری در حالی که پرچم بزرگ فلسطین را حمل می‌کردند، با شعار «همه خوش آمدید» به سمت ورزشگاه البیت حرکت می‌کردند. یکی از آنها به گاردین گفت: ما از مردم فلسطین مراقبت می‌کنیم و همه مسلمانان و کشورهای عربی پرچم فلسطین را برافراشته اند.

جوان عربستانی که پرچم کشورهای شرکت کننده را می‌فروشد تصمیم گرفت پرچم و چفیه فلسطین را به صورت رایگان در اختیار مردم قرار دهد. او گفت: تصمیم گرفتم که پرچم فلسطین توزیع شود و به فروش نرسد، این کمترین کاری است که می‌توانم برای حمایت از فلسطین و آرمان آن انجام دهم زیرا همه مردم عرب و مسلمان با هم برادرند و از این آرمان عادلانه حمایت می‌کنند.

فیفا موافقت خود را با قطر برای اجازه دادن به اسرائیلی‌ها برای سفر به دوحه اعلام کرد و از آغاز مسابقات تاکنون، نزدیک به ۴ هزار اسرائیلی و ۸ هزار هوادار فلسطینی ویزای ورود به قطر را دریافت کرده اند. این درحالی است که وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که انتظار می‌رود ۲۰ هزار اسرائیلی در نهایت در این مسابقات شرکت کنند.

صهیونیست‌ها احساس انزوا می‌کنند و برخی می‌گویند که قبرسی هستند

«دوبی نوو»، یک تبعه اسرائیلی، در حالی که خود را برای رسیدن به دوحه در آخر هفته آماده می‌کند، گفت که گزارش فعالیت فلسطینی‌ها در این مسابقات را با نگرانی دنبال کرده است.
وی گفت: امیدوارم قطری‌ها استقبال کنند و همه چیز خوب پیش برود.

یک مرد صهیونیستی دیگر که فقط نام کوچک خود را (بها) گفت که سازماندهی مسابقات و جو قطر عالی است اما یک ایراد دارد و آن این است که اکثریت هواداران اینجا حضور اسرائیلی‌ها را قبول ندارند.

«عمر لاوفر» یکی دیگر از صهیونیست‌های حاضر در قطر گفت: ما به به هوادارانی که از کشورهای عربی می آیند، می‌گوئیم اهل قبرس هستیم.

اما صهیونیست‌ها نه فقط از نحوه برخورد هواداران عرب و مسلمان با خود ناراحت هستند بلکه از آنچه در سکوها اتفاق می‌افتد و تمام دنیا آن را می‌بینند، نیز خشمگین هستند.

چگونه فلسطینی‌ها از جام جهانی برای گلزنی به اسرائیل استفاده می‌کنند؟

فلسطینی‌ها پی بردند که جام جهانی قطر که بزرگترین رویداد ورزشی جهان است، فرصت بی نظیری است برای آگاه سازی جهانیان از مسئله خود و ممکن دیگر چنین موقعیت خوبی تکرار نشود.

به گزارش اسرائیل هیوم، کمپین «فلسطین در جام جهانی» راه اندازی شده است که شامل توزیع تی شرت و پرچم فلسطین در استادیوم‌ها و استقرار «سفیران فلسطین» در سکوها می‌شود.

کمپین‌های متعددی نیز در رسانه‌های اجتماعی با هدف افزایش آگاهی بین المللی از تلاش‌های فلسطینی‌ها علیه اسرائیل در جریان مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ قطر راه اندازی شد که هواداران ده‌ها کشور را دور هم جمع کرد.

به عنوان مثال، یک کمپین توییتری با عنوان «رؤیای فلسطینی» اعلام کرد که در طول مسابقات جام جهانی، باید از فلسطین حمایت کرد و آرمان فلسطین را برای جهان برجسته نمود.

علاوه بر این، تبلیغات طراحانی تحت عنوان «چگونه می‌توانی در جام جهانی از فلسطین حمایت کنی؟» در اینترنت بارگذاری شده است که پیشنهاد می‌کند علاوه بر دستبند و بازوبند، از روسری و پارچه‌هایی با پرچم فلسطین، همراه با چفیه در رنگ‌های پرچم فلسطین استفاده شود.

این کمپین از عموم مردم عرب و هواداران جام جهانی قطر می‌خواهد که فلسطین را در پله‌ها، سکوها، میدان‌های اطراف استادیوم‌ها و محل تجمع تیم‌های مختلف «تشویق» کنند.

اروپایی‌ها پرچم‌های اوکراین را برافراشتند، پس چرا مردم عرب و مسلمانان پرچم‌های فلسطین را برافراشته نکنند؟

قوانین فیفا ترکیب فوتبال و سیاست را ممنوع می‌کرد، اما اروپایی‌ها به خاطر اوکراین این قوانین را زیر پا گذاشتند و مجازات نشدند، که البته این تنها یک نمونه از استانداردهای دوگانه غرب است.

پس از تهاجم روسیه، یوفا و فیفا از چند طریق از اوکراین حمایت بی قید و شرط کردند. تیم ملی و باشگاه‌های روسیه تنها چهار روز پس از حمله به شرق اوکراین از حضور در جام جهانی ۲۰۲۲ و رقابت‌های اروپایی خود محروم شدند.

اخیراً رابرت لواندوفسکی، کاپیتان تیم ملی لهستان اعلام کرد که بازوبند کاپیتانی به رنگ پرچم اوکراین در جام جهانی می ببندد.

در این راستا، «عمر فرج»، اسکواش باز مصری که در مارس ۲۰۲۲ قهرمان مسابقات قهرمانی Optasia در لندن شد، به زیبایی گفت: ما هرگز اجازه نداشتیم در مورد سیاست در ورزش صحبت کنیم، اما ناگهان اجازه داده شد. پس اکنون که اجازه داده شده است، امیدوارم مردم نیز به ظلم و ستم در همه جای دنیا نگاه کنند و بدانند که فلسطینی‌ها در ۷۴ سال گذشته چقدر مورد ظلم قرار گرفته اند.

وی افزود: اکنون که می‌شود درباره اوکراین صحبت کرد، پس درباره فلسطینی‌ها نیز می‌توانیم صحبت کنیم، بنابراین لطفاً این را به خاطر بسپارید.

«رده یاسین»، یکی از سازمان‌دهندگان علیه عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، توضیح داد که الهام‌بخش ابتکار آنها جنگ روسیه و اوکراین بود، زیرا هواداران در استادیوم‌های ورزشی در کشورهای اروپایی در اعتراض به تهاجم روسیه پرچم‌های اوکراین را برافراشتند.

وی افزود: همانطور که کشورهای اروپایی در مورد وضعیت اسفناک اوکراین صحبت می‌کنند، ما نیز حق داریم در مورد مسئله فلسطین صحبت کنیم، به خصوص که این اولین بار است که یک کشور عربی میزبان مسابقات جام جهانی است.

فعالان درگیر در تبلیغ این کمپین گفتند که یکی از اهداف آن تشویق تحلیلگران ورزشی و رسانه‌ای در دوحه برای صحبت در مورد مبارزات فلسطینی‌ها در طول جام جهانی است.

ابتکارات بیشتری در حمایت از فلسطین در طول ماه جام جهانی فوتبال انتظار می‌رود. از جمله، «اردوگاه های رسانه ای» برای توزیع مطالب در مورد مسئله فلسطین. فعالان این اردوگاه با برقراری تماس مستقیم با هواداران از سراسر جهان، آرمان فلسطین را برای آنها مطرح می‌کنند.

«حفیظ دراجی»، گزارشگر معروف ورزشی، که برای شبکه جهانی beIN SPORTS کار می‌کند، برای پیوستن به کمپین «رؤیای فلسطینی» توئیت کرد. و نوشت: «ان شاءالله پرچم فلسطین در همه جای قطر به اهتزاز درخواهد آمد. عادی سازی با اسرائیل خیانت، تحقیر و ننگ است. کسانی که با آن موافق هستند ترسو هستند و کسانی که آن را توجیه می‌کنند احمق هستند».

ابتکار دیگری که شعار «#فلسطین در جام جهانی» داشت، بنرهایی با مضامین «فلسطین آزاد» و «قدس عربی» توزیع کرد. علاوه بر این، از شرکت کنندگان خواسته شد تا از فعالیت‌های حمایت از فلسطین در جام جهانی، فیلم و مستندسازی کنند و آنها را در رسانه‌های اجتماعی توزیع کنند.

علاوه بر این، قطر برای قدردانی از فلسطینی‌ها تصمیم گرفت دو «منطقه تماشا» با صفحه نمایش‌های غول پیکر در کرانه باختری و غزه فراهم کند. یک سالن ورزشی در مرکز غزه و همچنین در رام الله برای هواداران برای حضور و تماشای مسابقات آماده شده است.

معاون وزیر امور خارجه قطر گفت: ما تصمیم گرفتیم از برادران خود در فلسطین که هر روز از جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل رنج می‌برند مراقبت کنیم و شادی این مسابقات جام جهانی را با مردم فلسطین به اشتراک بگذاریم و مبارزه آنها همیشه در افق باقی خواهد ماند.

هواداران تونس در دقیقه ۴۸ پرچم فلسطین را به اهتزاز درآوردند

در یکی از نمادین‌ترین ابتکارات در حمایت از فلسطین، هواداران تونسی با برافراشتن پرچم فلسطین در دقیقه ۴۸ بازی تیم ملی تونس با همتای استرالیایی خود که روز شنبه ۲۶ نوامبر ۲۰۲۲ برگزار شد، فاجعه ۱۹۴۸ را گرامی داشتند.

هواداران مراکشی همچنین از بازی کشورشان مقابل کرواسی به عنوان فرصتی برای عدالت خواهی برای «شیرین ابوعاقله»، خبرنگار فلسطینی شبکه الجزیره که اوایل سال جاری در حین پوشش خبری حمله نظامی اسرائیل به جنین توسط نیروهای اسرائیلی به شهادت رسید، استفاده کردند.

هواداران پوسترهایی با مضمون «نه به عادی سازی» حمل می‌کردند و تی شرت‌هایی می‌پوشیدند که چهره این خبرنگار روی آن چاپ شده بود و ژاکت مطبوعاتی او نمایان بود.

محدود به تماشاگران عرب نبود

نه تنها هواداران عربی و فلسطینی، هوادارانی از کشورهای غیر عربی و اسلامی نیز به جشنی که در ورزشگاه لوسیل با عنوان «من فلسطینی هستم» برگزار شد، پیوستند و یک هوادار آرژانتینی گفت: فلسطین آزاد، فلسطین معروف.

این رویداد ساعاتی پس از آن برگزار شد که «لولوه الخاطر»، دستیار وزیر امور خارجه قطر در یک کنفرانس مطبوعاتی در آستانه برگزاری مسابقات، همبستگی خود را با فلسطینی‌ها اعلام کرد.

او گفت: ما انتظار داریم که جام جهانی را با هزاران برادر و خواهر خود از فلسطین جشن بگیریم و در اینجا تأیید می‌کنیم که آرمان آنها در وجدان ما باقی خواهد ماند.

برچسب‌ها