به گزارش خبرگزاری مهر، امین بیگلرخانی اظهار داشت: در سامانه ملی باروری سالم وضعیت بارداری زنان باردار و مراجعه کنندگان به مطبهای پزشکان متخصص زنان و زایمان رصد میشود و پزشکان علاوه بر اینکه به راحتی میتوانند در این سامانه نسخه نویسی الکترونیکی خود را انجام دهند، میتوانند سوابق مراجعات قبلی بیمار به مطب خود را هم ملاحظه کنند. در صورت فراهم شدن زیرساختهای قانونی، خود افراد هم میتوانند به این سوابق دسترسی داشته باشند.
وی افزود: وزارت بهداشت بر اساس ماده ۵۳ و ۵۴ قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» مکلف به طراحی سامانهای جامع و یکپارچه برای ثبت اطلاعات باروری، بارداری و زایمان مادران باردار و مراجعه کنندگان به مطبهای پزشکان متخصص زنان و زایمان، آزمایشگاهها، مراکز بهداشتی و درمانی بیمارستانهای دولتی و خصوصی بود که در این راستا سامانه ملی باروری سالم طراحی شد.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت بیان کرد: پزشکان نیز برای استفاده از پرونده الکترونیکی سلامت و نسخه نویسی الکترونیک چالشهایی داشتند که سعی شده است با طراحی این سامانه، پنل یکپارچهای در اختیارشان قرار گیرد تا به راحتی به موضوع مربوط به نسخه نویسی و استفاده از اطلاعات مراجعات قبلی و سوابق پرونده پزشکی الکترونیکی بیماران دسترسی داشته باشند.
بیگلرخانی به مزایای این سامانه چند منظوره اشاره کرد و اظهار داشت: این سامانه جزو اولین سامانههایی است که در آن امضای دیجیتال طراحی شده و به همین خاطر از بابت مسائل انکار ناپذیری، مشکلی ندارد و بر اساس دستورالعمل ابلاغی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، پزشکان مرتبط با تخصصهای مختلف میتوانند از قسمتهای گوناگون سامانه استفاده کنند.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه این سامانه در مرکز داده وزارت بهداشت میزبانی میشود، نظارت بهتری برای حفاظت از حریم خصوصی بیماران صورت میپذیرد. ایجاد بانک ناباروران از طریق امکانات موجود در سامانه در دسترس پزشکان است و با توجه به اینکه درج اطلاعات بیمار در این بانک بسیار ساده و روان در نظر گرفته شده است، این سامانه مبنای پوشش بیمهای خدمات نازایی خواهد بود.
بیگلرخانی یادآور شد: رصد وضعیت باروری و تأمین اطلاعات مورد نیاز سیاستگذاری، نظارت، مداخلات مدیریتی و بهداشتی و درمانی از جمله مزایای دیگر این سامانه است.