به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه لبنانی العهد، گروه مخالفان حکومت سعودی با نام لقاء درباره تلاش آل سعود برای آسیب زدن و تغییر هویت فرهنگی و تاریخی جزیره شیعه نشین تاروت واقع در شرق عربستان همانند آنچه در حذف بسیاری از آثار اسلامی و تاریخی در مناطق مختلف این کشور از جمله بناهای اسلامی در شهرهای مقدس مکه و مدینه انجام شده است، هشدار داد.
گروه لقاء در بیانیه خود نسبت به آسیب رساندن به هویت جزیره تاروت و تلاش حکومت سعودی برای محو موقعیت تاریخی و فرهنگی و از بین بردن ویژگیهای باستانی این جزیره مشابه آنچه در حذف بسیاری از آثار اسلامی و تاریخی در مناطق مختلف این کشور از جمله بناهای اسلامی در مکه مکرمه و مدینه منوره مرتبط با تاریخ پیامبر اکرم (ص) و خاندان (ع) و یارانش ، علاوه بر دهها محله تاریخی در شهر جده و آثار تاریخی الاحساء و دیوارهای القطیف هشدار داد.
جزیره تاروت با اکثریت شیعه جزیرهای در خلیج فارس و از توابع استان القطیف در منطقه شرق عربستان است. این جزیره با یک گذرگاه با قطیف ارتباط دارد. مساحت جزیره تاروت ۷۰ کیلومتر مربع است. چندین شهر و روستا از جمله تاروت، دیره و دارین در این جزیره قرار دارند.
در این بیانیه با اشاره به آنچه محمد بن سلمان ولیعهد سعودی تحت عنوان راهنمای توسعه جزیره دارین و تاروت و طرحهای وسوسهانگیز اعلام کرده، آمده است: این راهنما و طرحها را تنها میتوان در چارچوب دهها پروژه گمراه کننده قرار داد که نیازهای مردم را برآورده نمیکند و دغدغههای اساسی آنها را در هیچ زمینهای برآورده نمیکند و در درجه اول، هدفش رواج هویتی جدید و تضعیف تنوع فرهنگی مناطق شبه جزیره عربستان است و این تنها پوششی برای پنهان کردن فساد اداری و غفلت عمدی است که بدنه نهادهای کشور را میخورد.
در ادامه این بیانیه آمده است: اعلامیه محمد بن سلمان در خصوص توسعه جزیره دارین و تاروت در راستای بیتوجهی حکومت سعودی و به حاشیه راندن مطالبات مکرر مردم جزیره تاروت مبنی بر ایجاد بیمارستان دولتی و همچنین تعطیل کردن بسیاری از پروژههای عمرانی و توسعه زیرساختها صورت گرفت که این موضوع پرسشهایی را درباره جدیت حکومت و صداقتش در خصوص توسعه اعلام شده جزیره مطرح میکند و آن اینکه هدف آن، از بین بردن موقعیت تاریخی و ویژگیهای فرهنگی این منطقه است.
گروه لقاء تاکید کرد: حفظ میراث فرهنگی تاروت مستلزم در نظر گرفتن موقعیت بینظیر این جزیره در طول تاریخ و عدم تغییر نام ثابت و متداول آن یعنی «جزیره تاروت» است که منابع تاریخی بلکه حتی منابع پژوهشی که پیش از این اعلامیه، خود نظام نقشهها و مقالههای آن را از سازمان گردشگری و غیره در روزنامهها و نشریات رسمی منتشر میکرد.
این گروه مخالف حکومت سعودی، نامگذاری عمدی جزیره تاروت از سوی این حکومت به «جزیره درین و تاروت» را تخطی از حقایق تاریخی و توهین به هویت ساکنان منطقه دانست.
در پایان این بیانیه آمده است که این گروه مخالف در شبه جزیره عربستان مخالفت کامل خود با دست اندازی به هویت منطقه، نامهای تاریخی و فرهنگی و تخریب آثار باستانی جزیره تاروت را اعلام کرد و از مردم این منطقه میخواهد تا در مقابل این اعمال ظالمانه مجدانه تلاش کنند و همچنین از فرهنگیان میخواهد تا اسناد مربوط به تاریخ باستانی جزیره تاروت و غیره را نمایش و منتشر کنند.