مهدی سورگی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مدیریت امور شیلات به صورت مستقیم فعالیتی در بخش پرورش ماهی در سد و آبندانها ندارد، چرا که سدها و آبندانها زیر نظر سازمان آب منطقهای قرار دارد.
وی ادامه داد: به همین دلیل نیاز به قرارداد به صورت اجارهای است و از طریق واگذاری بچه ماهی به متقاضیانی که با اداره آب منطقهای قرارداد دارند، این اقدام انجام میشود.
به گفته وی در استان هشت سد و آب بندان زیر پرورش ماهیان گرم آبی است که در شهرستانهای درمیان، قائنات، سرایان، سربیشه و طبس قرار دارند.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به اینکه خرید بچه ماهی و غذای مورد نیاز پرورش ماهی توسط بخش خصوصی انجام میشود، مدیریت شیلات نظارت بر خرید و توزیع و پرورش ماهیان را دارد و هیچ قرارداد فروش آبزیان با پرورش دهندگان را ندارد.
سورگی در پاسخ به وضعیت پرورش ماهی تیلاپیا در استان هم اعلام کرد: تعداد ۲۳ استخر دارای پروانه پرورش ماهی تیلاپیا از سازمان نظام مهندسی داریم، که در سالهای اخیر به دلیل ممنوعیت پرورش ماهی تیلاپیا توسط سازمان محیط زیست استان، هیچ گونه پرورش ماهی تیلاپیا در استان انجام نشده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی هم در این باره به خبرنگار مهر گفت: آب منطقهای با توجه به آب سدها در دو سد قاین و درمیان قرارداد با بخش خصوصی برای پرورش ماهی منعقد کرده است.
سعید سروری تصریح کرد: قرارداد برای پرورش ماهی در سدهای کشاورزی است و حجم آب آنها نیز باید مناسب باشد.
به گفته وی پرورش ماهی در سدهای کشاورزی به نفع بخش خصوصی و کشاورزان است و توجیه اقتصادی خوبی برای بهرهبرداران دارد.