به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی مصطفایی بعد از ظهر چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش و فناوری و در تشریح برنامههای این هفته که در سالن جلسات دانشگاه رازی با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، اظهار کرد: هر ساله به مناسبت این هفته با ایجاد فضای دوسویه بین رسانه و دانشگاه و پژوهش اقدامات آگاهیبخش به جامعه هدف صورت میگیرد.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره پژوهش و فناوری در سال جاری، افزود: در آذر ماه در ۲ بخش کشوری و استانی این جشنواره برگزار میشود که از تاریخ ۱۲ تا ۱۷ آذرماه به طور سراسری در تمام استانها برگزار خواهد شد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی استان کرمانشاه تصریح کرد: برگزاری جشنواره هفته پژوهش و فناوری در بخش کشوری از تاریخ ۱۹ تا ۲۴ آذر ماه به صورت متمرکز برگزار خواهد شد و شعار این هفته توسط وزارت علوم بر اساس شعار سال جاری با عنوان «پژوهش و فناور پیشران تولید دانشبنیان و اشتغال آفرین» طرحی شده است.
مصطفایی با تاکید لزوم تحقق شعار مشخص شده برای هفته پژوهش و فناوری، ادامه داد: بر همین اساس نیاز به پیشران بودن در حوزه پژوهش و فناوری که در همین راستا دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه معین متولی اصلی برگزاری مراسم هفته پژوهش و فناوری در استان کرمانشاه شده است.
وی با بیان اینکه معرفی پژوهشگران و فناوران برتر وظایف دانشگاه است، گفت: در مراسم هفته پژوهش و فناوری تجلیل از پژوهشگران برتر به صورت استانی در روز پنجشنبه ۱۷ آذر ماه و دانشگاهی تجلیل پژوهشگران و فناوران دانشگاهی که شامل اعضای هیأت علمی فناوران و دانشجویان برتر است در روز دوشنبه ۱۲ آذرماه انجام خواهد گرفت.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی استان کرمانشاه به جایگاه دانشگاه رازی در کشور تاکید و خاطر نشان کرد: در سال جاری دانشگاه رازی با ارتقای ۱۱ پلهای نسبت به سال گذشته در نظام رتبه بندی آی. اس. سی در جایگاه ۱۲ دانشگاههای جامع کشور قرارگرفته این در حالی است که در سالهای قبل جایگاه ۲۳ را داشته است.
مصطفایی با عنوان کرد: شاخص انتخاب دانشگاههای برتر کشوری شامل آموزش، پژوهش، فناوری، اثر گذاری اقتصادی و… است که هر یک از آنها وزنههای مختلفی دارند که براساس آنها سنجیده خواهند شد.
وی پیشرفت دانشگاه رازی در حوزههای مختلف را نقطه قوتی دانست و بیان کرد: انتخاب برخی اساتید دانشگاه به عنوان برترینها و سرآمد علمی کشور، کسب جایگاه هشتم دانشگاه رازی برای میزان استنادات و نیز کسب رتبه ۱۳ در بین دانشگاههای جامعه اسلامی اتفاقات بسیار خوب در دانشگاه رازی استان کرمانشاه است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی استان کرمانشاه تاکید کرد: در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر طی هفته پژوهش و فناوری از عضو هیئت علمی که در جمع پژوهشگران پراستناد درصد جهان قرار داشته به همراه ۱۷ نفر از پژوهشگران پراستناد ۲ درصدی جهان تقدیر و تجلیل و عمل میآید.
مصطفایی با اشاره به اینکه دانشگاه رازی در آبان ماه سال جاری موفق به دریافت مجوز تأسیس پارک علم و فناوری از شورای گسترش آموزش عالی وزارت خانه شده است، افزود: همین امر سبب شده است که استان کرمانشاه دارای ۲ مرکز پارک علم و فناوری باشد و این مسئله سبب ارتقا فعالیتهای فناورانه و حرکت دانشگاه به سمت فناوری و کارآفرینی میشود.
وی افزود: در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر تعداد ۸۰ نفر برگزیده در حوزههای مختلف پژوهشی و فناوری، شش نفر در حوزه مختلف علوم، ۳۵ نفر برگزیده دانشگاههای استانی، ۱۲ نفر از حوزههای مراکز تحقیقاتی، ده نفر فناور برتر و نیز تعدادی از شرکتهای دانش بنیان تجلیل میشوند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی استان کرمانشاه ادامه داد: به طور کلی در مراسم هفته پژوهش و فناوری از حدود ۱۸۰ پژوهشگر و فناور در حوزههای مختلف تجلیل خواهد شد که برخیز حوزههای تجلیل شده برای اولین بار در این مراسم مورد توجه قرار گرفتهاند.
مصطفی در ادامه به برپایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دانشگاهی اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه از تاریخ ۱۴ آذر ماه تا پایان هفته در محل برگزاری مراسم هفته پژوهش و فناوری دایر شده که در این نمایشگاه از بین بیش از ۵۰ طرح ارسال شده حدود ۴۰ طرح برگزیده از اعضای هیئت علمی و شرکتهای دانش بنیان ارائه خواهد شد.
وی با بیان اینکه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استانی توسط پارک علم و فناوری برگزار میشود، عنوان کرد: این نمایشگاه از تاریخ سوم تا پنجم دی ماه در محل پارک شاهد شهر کرمانشاه با حضور شرکتهای دانش بنیان، هستههای فناور با ارائه و معرفی ۲۹۹ محصول برپا خواهد شد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی استان کرمانشاه تاکید کرد: یکی دیگر از برنامههای هفته پژوهش و فناوری برگزاری تورهای صنعتی دانشجویان در ۲ بخش دانشگاهی و استانی است که هدف از برگزاری این تورها بازدید از صنعت و مراکز ویژه پژوهشی، شناسایی نیازهای آنها، دسترسی و آشنایی با ظرفیتها، امکان جذب پایان نامهها تقاضا محور و برگزاری دوره برای دانشجویان به منظور ایجاد ارتباط بهتر جامعه صنعت و دانشگاه است.
مصطفایی با بیان اینکه دانشگاه رازی در پی ایجاد ارتباط بین علم و صنعت است، تصریح کرد: طی جلسات متعدد از واحدهای صنعتی در استان به منظور بهبود و افزایش فعالیتهای تحقیقاتی و توسعه دعوت شده و با حضور در دانشگاه به عنوان حامیان جشنواره پژوهش و فناوری محصولات خود را در نمایشگاهها به نمایش بگذارند.
وی اضافه کرد: یازده کارگاه آموزشی، تحقیقاتی و پژوهشی برای هیأت علمی و دانشجویان در بازه زمانی سه هفتهای برای اعضای این کارگاه تدارک دیده شده است همچنین طرح بورسیه شغلی در دانشگاه رازی با سه عامل اصلی شامل دانشگاه، صنعت و بنیاد نخبگان برای رفع نیازهای واحد صنعتی در حال پیگیری و اجرا است.