به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی که برای سفری 5 روزه عازم سوئیس و بوسنی هرزگوین شده است، قبل از ترک تهران به خبرنگاران گفت: اتحادیه جهانی بین المجالس از قدیمی ترین سازمانهای بین المللی و گسترده ترین اتحادیه مجالس دنیاست که هدف اصلی سفر بنده به ژنو شرکت در اجلاس پائیزه این اتحادیه است.
وی افزود: در ادوار گذشته نمایندگانی از جمهوری اسلامی در اجلاس های اتحادیه بین المجالس شرکت می کردند و در دوره فعالیت مجلس هفتم نیز حضور فعالانه ای در این اتحادیه داشته ایم.
رئیس مجلس ادامه داد: در طول دوره فعالیت مجلس هفتم دبیر اتحادیه بین المجالس 3 مرتبه به تهران سفر کرد و آقای کازینی رئیس اتحادیه نیز در سفری به کشورمان با بنده ملاقات و بر حضور فعال جمهوری اسلامی در اجلاس پائیزه این اتحادیه تاکید کرد.
حداد عادل افزود: از موضوعاتی که در دستور کار اجلاس پائیزه بین المجالس است بررسی رابطه اتحادیه با سازمان ملل متحد است که به مناسبت بررسی تاثیر ساختار سازمان ملل صورت می گیرد تا اتحادیه حضور موثرتری در سازمان ملل داشته باشد و در تغییر ساختار این سازمان نقش آفرینی کند.
او خاطر نشان کرد که بر همین اساس در کمیته ویژه ای که برای بررسی تغییر ساختار سازمان ملل و رابطه اتحادیه بین المجالس با سازمان مذکور تشکیل می شود حضور یافته و سخنرانی خواهد کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه متذکر شد که در حاشیه برنامه های ذکر شده با برخی روسا و نمایندگان مجالس دنیا که در اجلاس پائیزه اتحادیه بین المجالس شرکت می کنند ملاقات می کند و به دعوت او جلسه ای با حضور روسا و نواب این مجالس تشکیل می شود که یکی از دستورات کاری این نشست معرفی مجمع مجالس آسیایی خواهد بود.
به گفته این نماینده ملت که ریاست دوره ای مجمع مجالس آسیایی را نیز بر عهده دارد نشست دیگری به دعوت او با حضور روسای مجالس کشورهای اسلامی عضو اتحادیه بین المجالس برگزار و آخرین تحولات جهانی و گسترش و تقویت ارتباط مجالس کشورهای مختلف دنیا بررسی خواهد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصمیم گیری بر سر ماده اضطراری در آخرین فرصت پیش از شروع اجلاس رسمی پائیزه بین المجالس در ژنو را از دیگر برنامه های سفر خود عنوان کرد و متذکر شد: جمهوری اسلامی پیشنهاداتی را جهت ارائه در این نشست به منظور تعیین ماده مذکور در نظر گرفته است.
حداد عادل در خصوص ماده اضطراری مورد بحث توضیح داد: ماده اضطراری ماده ای است که از پیش در دستور کار اجلاس قرار نمی گیرد و قطعی نمی شود بلکه از سوی کشورهای عضو پیشنهاد می شود تا یکی از آنها با توجه به آخرین تحولات جهانی به ضرورت در اجلاس رسمی تصویب گردد.
وی همچنین تاکید کرد که در حاشیه اجلاس رسمی پائیزه بین المجالس با مسئولان سوئیسی ملاقات و با رسانه های آن کشور برای تبیین مواضع جمهوری اسلامی در زمینه های مختلف گفتگو می کند و سپس ژنو را به مقصد سارایوو ترک خواهد کرد.
رئیس مجلس هفتم در خصوص سفر خود به بوسنی وهرزگوین اظهار داشت: ملت ایران برای مردم بوسنی و هرزگوین احترام ویژه قائل است و مبارزه استقلال طلبانه این کشور اسلامی را پاس می دارد.
حداد عادل گفت: در طول سالهایی که مردم بوسنی وهرزگوین در رنج و سختی به سر می بردند ملت ایران با آنها همراه بودند و امیدوارم انجام این سفر و ملاقات با مقامات آن کشور به تحکیم روابط دو کشور و دو ملت کمک کند و برای جمهوری اسلامی ایران سودمند باشد.