الگوهای جهانی ایجاد مرکز اعزام مشترک در هشتمین نشست اعضای کمیته تخصصی مرکز اعزام مشترک و شماره واحد امدادی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، در هشتمین نشست اعضای کمیته تخصصی مرکز اعزام مشترک و شماره واحد امدادی (sos) شهر تهران الگوهای سایر کشورها در ایجاد شماره واحد امدادی بر اساس تجربیات جهانی مختلف و الگوهای رایج بررسی شد و بهترین الگو انتخاب شد. در این نشست که با حضور نمایندگان سازمان‌های تخصصی و خدمات اضطراری در پایگاه ویژه مدیریت بحران منطقه ۶ برگزار شد، الگوهای جهانی بر اساس پنج دسته با ویژگی‌هایی همچون برخورداری از مرکز تماس مشترک وابسته به یک سازمان امدادی، مرکز تماس مشترک بدون وابستگی به سازمان خاص، مرکز تماس مشترک چند سازمانی و مشترک و نیز الگوهای برخوردار از شماره مستقل برای هر سازمان و شماره واحد برای تماس و همچنین برخورداری از مراکز دارای محل ثابت استقرار و ساختارهای دیگر همچون تقسیم بندی وظایف و نحوه اعزام تیم‌های امدادی بررسی شد.

در نهایت بر اساس نظر کارشناسان و اساتید حاضر در جلسه الگوی کشور لهستان برای بومی سازی مورد اجماع قرار گرفت. در این نشست مقرر شد در فاز اول تمام دستگاه‌های امدادی در محل هر سازمان مستقر و فرایندهای جاری ادامه یابد.

همچنین مقرر شد به موازات دستگاه‌های امدادی، مرکز اعزام مشترک با شماره جدید راه اندازی و از طریق ابزارهای فراهم شده از جمله دریافت موقعیت مکانی و جزئیات تماس گیرنده، تأمین تجهیزات و حداقل پرسنل مورد نیاز، نرم افزار واحد و … تماس‌های امدادی با هماهنگی شرکت مخابرات ترجیحاً در محدوده مشخص (به طور مثال یک منطقه) به صورت پایلوت به شماره واحد انتقال داده شود و پس از دریافت پردازش داده‌ها در مرکز مشترک، بسته اطلاعاتی به مناسب‌ترین دستگاه امدادی ارجاع و اعزام همزمان دستگاه‌های امدادی از آن طریق انجام شود.

همچنین در طی دوره آزمایشی با کسب بازخوردها و رفع مشکلات و چالش‌های احصاء شده به مرور زمان نسبت به افزایش تعداد مراکز و تجمیع دستگاه‌های امدادی در مرکز اعزام مشترک و گسترش تماس‌ها به تهران بزرگ اقدام شود.

در ادامه جلسه پیش‌نویس الزامات مکان یابی مرکز اعزام مشترک ارائه شد و اعضا در خصوص جزئیات آن بحث و تبادل نظر نمودند. در صورت اجرای این طرح، امکان فراخوان همزمان نیروهای امدادی از سوی شهروندان با یک شماره ثابت فراهم می‌شود.