به گزارش خبرنگار مهر، چشیدن طعم یتیمی تا زندگی در فقر و سختی به جای اینکه او را دلسرد و خسته کند، از او یک بانوی سختکوش و پرتلاش ساخته است. بانویی خوشفکر که حالا یک کارآفرین است.
از پارچه و نخهای رنگارنگ هنر خلق میکند و این هنر دیرینه سوزندوزی بلوچی را همچون گنجی ارزشمند از آبا و اجداد خود به یادگار دارد و زنان دیگر را با آن توانمند و شاغل کرده است و حتی تا زندانها برای کمک به دستان ناتوان میشتابد، با سوزندوزی توانمندشان میکند.
«آمنه درخشان» راهبر شغلی کمیته امداد است و از فعالیتهایش میگوید: شش سال است که در رشته سوزندوزی با کمیته امداد همکاری دارم. پیش از آن در شهرستان خاش در سیستان و بلوچستان فعالیت داشتم و حالا در استان گلستان هستم. ۲۰ زن سرپرست خانوار را به طور مستقیم در سوزندوزی بلوچی و تعدادی را در دیگر شاخههای صنایع دستی مشغول به کار کردهام.
وی که خود ریشه و اصالت بلوچی دارد، میافزاید: نسل در نسل به سوزندوزی بلوچی مشغول بودیم به طوری که خاله من مدال افتخار از یونسکو دارد و خارج از ایران سوزندوزیهای معروفی دارد. هنری که حالا کمتر کسی است که آن را نشناسد و در کاخ سعدآباد هم سوزندوزیهای بلوچی نگهداری میشود.
این خانم کارآفرین دسترسی به نخهای سوزندوزی در استان گلستان را یکی از چالشهای کار خود میداند و میگوید: نخهایی که از سیستان و بلوچستان به دست ما میرسد بسیار گران است، مشکل ما تأمین مواد اولیه است. برای یک خانم سرپرست خانوار باید ۲ میلیون تومان مواد اولیه سوزندوزی تهیه کنم.
وی میافزاید: برای سهولت در تأمین مواد اولیه مورد نیاز زنان سرپرست خانوار و همچنین راهاندازی فروشگاهی برای عرضه مستقیم محصولات مددجویان نیاز به سرمایه زیادی دارم که امیدوارم کمیته امداد با ارائه تسهیلات لازم من را در این مسیر کمک کند. تاکنون ۲۰۰ بانوی سرپرست خانوار را مشغول به کار کردهام و استمرار تولید محصول برای همه ما مهم است. حتی به زندانها میروم و زنان سرپرست خانوار را که محکم به کیفر حبس شدند، آموزش و مشغول به کار کردم و در این شرایط به منابع مالی کافی نیاز دارم.
درخشان کار کردن با زنانی که در طوفانهای زندگی مستحکم ایستادهاند را دوست دارد و میگوید: من هفت سال است که سرپرست چهار فرزند خودم هستم و درک میکنم اینها مادر هستند و تنها امید بچههای خود هستند. این زنان سرپرست خانوار همزمان پدر و مادر فرزندان خود هستند و به خاطر سختی که زندگی به من تحمیل کرد وارد این کار شدم تا بتوانم باری از دوش زنان بردارم.
حالا کمیته امداد خودش ضامن زنان سرپرست خانوار میشود تا بتوانند وام اشتغالزایی دریافت کنند. من خودم مددجوی کمیته امداد بودم؛ وقتی در هفت سالگی پدر و مادرم را از دست دادم. از همان موقع تحت حمایت کمیته امداد و در کنار پدربزرگ و مادر بزرگم زندگی کردم و حالا راهبر شغلی کمیته امداد هستم. دوست دارم مادرهایی که بار زندگی را به تنهایی بر دوش دارند در مسیر خود ناامید نشوند و بدانند با تلاش و کوشش میتوانند فردای بهتری را برای خود و فرزندانشان بسازند.