اردبیل-معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی اردبیل با تاکید بر ضرورت تغییر رویه در ماموریت فرهنگی گفت: مبلغان باید اندیشه عالمانه و انگیزه مخلصانه حضرت زهرا(س) را در جلسات ایام فاطمیه تبیین کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محسن محسنی صبح چهارشنبه در کارگاه آموزشی «تبیین مکتب حضرت زهرا (س) و ولایت اجتماعی» ویژه بانوان مداح، مسئولین هیئات مذهبی بانوان و مبلغات سنتی که در محل سالن اجتماعات تبلیغات اسلامی اردبیل برگزار شد، با اشاره به فرارسیدن ایام فاطمیه و سالروز شهادت حضرت زهرا (س)، اظهار کرد: اتفاقات اخیر در جامعه نشان داد که جلسات و برنامه‌های فرهنگی انجام گرفته نیاز کنونی جامعه را رفع نمی‌کند و باید در مأموریت‌های فرهنگی بازبینی صورت گیرد.

وی افزود: بازآفرینی در تبیین و تبلیغ معارف دینی و روشنگری مطابق با نیاز و زبان مخاطب باعث خود ترمیمی شده و وضعیت مطلوب اجتماعی مبتنی بر اصول و ارزش‌های اسلامی و انقلابی را به جامعه باز می‌گرداند.

معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی اردبیل حضور فعال مبلغین و بانوان کنشگر فرهنگی را در جامعه ضروری دانست و اظهار کرد: در ایام فاطمیه باید انگیزه مخلصانه و اندیشه عالمانه حضرت زهرا (س) در جلسات سخنرانی و مداحی مورد توجه قرار گرفته و تبیین ولایت اجتماعی و دفاع حضرت زهرا (س) از مقام ولایت در رأس برنامه‌ها باشد.

حجت الاسلام محسنی اغتشاشات ساختگی را آخرین حربه دشمن در وقایع اخیر برشمرد و افزود: اکنون دشمن پس از اینکه شاهد کاهش اغتشاشات خیابانی به همت نیروهای نظامی و انتظامی در ایران شده، به ایجاد اغتشاشات ذهنی و فکری با ابزار فرهنگی و رسانه شده که خنثی سازی این توطئه دشمن نیاز به تبیین و روشنگری در بین آحاد جامعه دارد.

وی افزود: دشمن می‌خواهد با رواج آزادی بی قید و شرط در جامعه، خانواده‌ها بویژه جوانان را دچار آسیب‌های اخلاقی کرده و از پیشرفت فرهنگی، اجتماعی و علمی در جامعه جلوگیری کند که در این میان نقش فعالان فرهنگی در آگاه سازی نسل جوان بسیار حائز اهمیت است.

معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی اردبیل بهره مندی از نهضت اخلاقی تبلیغ و استفاده از روش‌های اخلاق محور را عامل مؤثر در جذب مخاطبین به سمت آموزه‌های دینی عنوان کرد و گفت: مبلغین و فعالان فرهنگی و تبلیغی باید با محبت و عاطفه مردم را جذب کرده و حقایق انقلاب اسلامی را به درستی تبیین کنند.

جریان شناسی حق و باطل اولویت تبلیغ دینی در عصر کنونی است

در ادامه محمد رضایی بابایی کهن پژوهشگر دینی و سیاسی اردبیل در سخنانی حق و باطل را مرزبندی عقیدتی در اسلام عنوان کرد و گفت: جریان شناسی حق و باطل اولویت تبلیغ دینی در عصر کنونی است.

بابایی کهن افزود: یکی از کلیدی ترین مباحث تمدنی، که اسلامیت تمدن، در گرو آن است، بحث حق و باطل است و در شرایط فعلی که بعضی به طور حساب شده، به دنبال کمرنگ کردن مرز بین حق و باطل هستند، این بحث از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

وی در بیان معنای حق گفت: منظور از حق، در یک بیان خیلی ساده، واقعیت صد در صد خالص و صادقی است که در این عالم جاری و ساری است و طراحی، شاکله و مواد نظام احسن خلقت را تشکیل داده و سرنوشت کل عالم بویژه انسان منوط به قرار گرفتن در مسیر آن است.

پژوهشگر دینی و سیاسی با تاکید بر عمل به فرامین رهبری در بصیرت افزایی گفت: مبلغین، مسئولین هیئات مذهبی و فعالان فرهنگی و تبلیغی باید به جریان شناسی قرآنی مسلط بوده و همواره مردم را در مسیر حق و حقیقت راهنمایی کنند.

حضرت زهرا (س) با افشای فتنه معاندان به دفاع از ولایت پرداخت

بابایی کهن در ادامه به مجاهدت خالصانه حضرت زهرا (س) در دفاع از ولایت اشاره کرد و گفت: حضرت زهرا (س) در دفاع از ولایت، توجیه نادرست صحنه ‏گردانان سقیفه در مورد انتخاب خلیفه را افشا و عواقب زیانبار آن را بیان کرد و به عنوان اولین حامی و مدافع ولایت بر حق الهی و آغازگر دفاع از حریم ولایت، تعیین‏ کننده محور ارزش‌های اجتماعی و سیاسی در حرکت تاریخی اسلام شد.

وی دفاع از حریم ولایت را سیره عملی و نظری حضرت زهرا (س) عنوان کرد و گفت: حضرت زهرا (س) به عنوان اولین شهیده راه ولایت، دختری دلسوز و فداکار و هم مادری مهربان و ایثارگر و هم یاری وفادار است که به همین دلیل لقب ام ابیها نامیده شد.

پژوهشگر دینی و سیاسی خاطر نشان کرد: حیا، عفت، فعالیت اجتماعی، سیاسی، جریان‌شناسی، امام‌شناسی و سایر موارد حضرت می‌تواند برای ما الگو باشد و باید در این عرصه‌ها با جدیت بیشتر فرهنگ سازی کنیم.