به گزارش خبرگزاری مهر، محمود مسگریان صبح چهارشنبه در صحن شورا بیان کرد: انتظار میرود شورای شهر و شهرداری بتواند در جهت تسهیل و مساعدت توانیابان گامهایی را بردارد و به وظایف خود بر اساس قانون عمل کند.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر امید آفرینی در جامعه، اضافه کرد: مسئولین باید امید آفرینی را به مردم انتقال دهند و از ارائه مطالبی که یاس ایجاد کند و موجب سیاه نمائی شود پرهیز و جلوگیری کنند.
برنامه ریزی شهری باید ناظر بر عبور از ۱۳ بحران پیش روی شهر و مدیریت شهری باشد
نائب رئیس شورای اسلامی شهر همدان هم در نطق پیش از دستور جلسه صحن شورا، گفت: برنامه ریزی شهری باید ناظر بر عبور از ۱۳ بحران پیش روی شهر و مدیریت شهری باشد.
حجتالاسلام ناصر صفری افلاکی اضافه کرد: تخریب باغات، منابعطبیعی و زایش بیابان تهدیدهای برای حوزه محیط زیست است که آسیب و تهدید جدی برای شهر همدان محسوب میشود.
صفری افلاکی افزود: تخریب باغات و منابعطبیعی و زایش بیابان تهدیدهای حوزه محیط زیست است که آسیبی برای شهر همدان ایجاد کرده است.
وی با انتقاد از تخریب باغات، اظهار کرد: متأسفانه نه تنها شاهد تخریب و از بین رفتن باغات شهر هستیم بلکه در مقابل آن شاهد ساخت ویلاسازی در حریم باغات و کاخهای تجملی که نماد تبعیض و شکاف اقتصادی است، هستیم که زمینهساز و بستر آسیبهای اجتماعی است.
صفری افلاکی همچنین با بیان اینکه همدان در زمینه احداث بناهای غیرمجاز در کشور سرآمد است، افزود: حاشیه نشینی و احداث بناهای بیضابطه و بدون پروانه در حاشیهها تهدیدی برای شهر همدان است که با این تفاسیر تولید مسکن و مسجد محوری توسعه داده نمیشود.
وی همچنین به بافت فرسوده و عدم برنامهریزی برای بازآفرینی درست اشاره کرد و افزود: حضور دلالان و سوداگران مسکن معضلی است که مقوله مسکن را به عنوان سرمایه تبدیل کرده است.
وی از عدم توزیع عادلانه امکانات و تبعیض در شهر انتقاد کرد و گفت: همدان از نظر جمعیت در رده آخر جدول استانها قرار گرفته و با کاهش چشمگیر جمعیت و بحران پیری مواجه است
نائب رئیس شورای اسلامی شهر همدان بحران اختلاط اقوام و گسست خاندانها و خویشاوندی را از دیگر تهدیدهای شهر برشمرد و افزود: این یک شکست بزرگ اجتماعی است که باعث رنگ باختن زبان، آداب و رسوم میشود.
ناصر صفری افلاکی ادامه داد: بحران بهداشت سلامت از دیگر تهدیدهای اجتماعی است و امروزه نان که قوت غالب مردم بوده متأسفانه از کیفیت خوبی برخوردار نیست و در کنار آن عدم استفاده از تغذیه سالم و طبیعی و طب سنتی و رویکرد به غذاهای فست فودی بحران ایجاد کرده که سلامت نسل آینده را تهدید میکند.
صفری افلاکی اضافه کرد: بحران بهداشت سلامت به تغییر سبک زندگی و تغذیه در باروری زنان و مردان هم تأثیر گذاشته و آسیبهایی را به دنبال دارد.
وی به بحران نیرو در شهرداری نیز اشاره کرد و گفت: شهرداری به جای چابکسازی متأسفانه به سمت افزایش نیرو رفته و بدنه مجموعه را سنگین کرده است.
صفری افلاکی یکی دیگر از بحرانهای شهرداری را تعویق حقوق کارکنان دانست و اظهار کرد: مسائل فساد اداری و نارضایتی مردم از مدیریت شهری جای تأمل دارد و در این بین هم عمده مخاطبان از شهرداری به عنوان نهاد خدمت رسان رضایتمند نیستند.
وی ادامه داد: شهروندان روزانه شاهد نامطلوبی برخی از خدمات شهرداری از جمله ترافیک و بحران حمل و نقل و ترافیک شهری هستند که این معضل در ساعاتی از روز باعث آزار و نارضایتی شهروندان شده است که متأسفانه چشم اندازی برای رفع آن دیده نمیشود.
صفری افلاکی اضافه کرد: لازم است مرکز مطالعات شهری راهاندازی شود و تمامی بحرانهای دستگاههای اجرایی مطالعه کنند و برنامه ارائه دهد و این موضوعات و مشکلات باید به عنوان مباحث گفتگو در قالب همایشها مطرح شوند.