به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین حمید نگارش ظهر چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش با تشریح فعالیتهای پژوهشگاه علوم انسانی امام صادق (ع) اظهار داشت: این پژوهشگاه قدمتی ۴۳ ساله دارد که مرکز تحقیقات سابق است و بزرگانی همانند سید مهدی روحانی، آیت الله احمدی میانجی و بسیاری از اساتید و بزرگان حوزه در راه اندازی آن نقش داشتند و امروز به عنوان پژوهشگاه رسمی تحت نظر وزارت علوم تحقیقات و فناوری به فعالیت خود ادامه میدهد.
وی بیان داشت: پژوهشگاه علوم انسانی امام صادق (ع) تاکنون سه هزار اثر چاپ کرده و از بزرگترین پژوهشگاههای علوم انسانی به شمار میرود که ظرفیتهای خوبی از نظر نیروی انسانی برخوردار است و حضور آن در شهر قم و همجواری با حوزه علمیه قم بر توانمندی این مرکز افزوده است.
حجت الاسلام نگارش با بیان اینکه برخی از آثار پژوهشگاه علوم انسانی امام صادق (ع) تا ۶۰ بار چاپ مجدد داشته است افزود: این پژوهشگاه همانند سایر پژوهشگاهها، اسناد بالادستی و سیاستهای دارد که بر این اساس تلاش میشود اقدامات هدفمندی صورت گیرد و خروجیهای تأثیرگذاری داشته باشد.
وی ابراز داشت: آثار این پژوهشگاه مسئله و مأموریت محور است و تلاش میشود آنچه که نیاز بخشهای مختلف نیروهای مسلح و جامعه میباشد به آن پرداخته میشود.
رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) ادامه داد: در پژوهشگاه علوم انسانی امام صادق (ع) از جزیره کاری پرهیز و تلاش شده تا هم افزایی با سایر مراکز مشابه صورت گیرد که این امر در نهایت به خروجی مطلوب میانجامد و این پژوهشگاه با سایر پژوهشگاهها ارتباط دارد و در این راستا مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی نیز به ابتکار این مرکز راه اندازی و ارتباط خوبی در این زمینه وجود دارد.
حجت الاسلام نگارش بیان داشت: هر سال در هفته پژوهش همایش علوم انسانی و اسلامی برگزار میشود و امسال نیز این همایش و نشستها در موضوعات تخصصی برگزار میشود.
ساماندهی فرایندهای پژوهشی در پژوهشگاه علوم انسانی امام صادق (ع)
وی گفت: روندها و فرایندهای پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی امام صادق (ع) ساماندهی و تلاش شده تا تولیدات در زمان کوتاهتری آماده شود و در این راستا کارگروههایی تشکیل شده است تا بتوان موضوعات حوزههای مختلف به ویژه جهاد تبیین که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است احصا و در این خصوص تولید محتوا شود و تاکنون در این زمینه ده جلد کتاب آماده شده است.
رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) بیان داشت: در این کتابها بسیاری از موضوعات و شبهاتی که این روزها مطرح است به صورت پرسمانی بدانها پرداخته شده و پاسخها در این زمینه آماده و در قالب کتاب درآمده است.
وی با بیان اینکه هنر مراکز پژوهشی این است که مسئله محور باشند ادامه داد: پژوهشگاهها میبایست مشکلات را شناسایی و برای آن پاسخ مناسبی ارائه دهند و در این راستا نشستهای مختلف برای مسئله یابی تشکیل میشود.
هنر مراکز پژوهشی این است که مسئله محور باشند
وی اضافه کرد: در پژوهشگاه علوم انسانی امام صادق (ع) هیچ کاری بدون سند انتظار انجام نمیشود و این بدان معنا است که محتوای تولید شده برای چه بخشی است که متناسب با آن پاسخهای لازم آماده شود و هر چقدر در این زمینه دقت بیشتری صورت گیرد به اهداف نزدیک تر خواهیم شد.
حجت الاسلام نگارش با بیان اینکه معتقدیم که پژوهشگاه علوم انسانی امام صادق (ع) میبایست در جهاد تبیین نقش اساسی باید داشته باشد افزود: اغلب آثار تولید شده در پژوهشگاه علوم انسانی امام صادق (ع) در حوزه جهاد تبیین است و هنر روشنگری این است که اثر بخشی لازم برای جامعه مخاطبی که دچار شبهه شده است داشته باشد.
رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) تصریح کرد: نهادینه سازی فرهنگ نقد در دستور کار و اولویت پژوهشگاه است و آثار تولید شده این مرکز توسط کارشناسان نخبه نقد و بررسی میشود تا شاهد خروجیهای جامعتری باشیم.
حجت الاسلام نگارش گفت: نظارت علمی و نهایی با دقت بسیار بر روی آثار تولیدی پژوهشگاه علوم انسانی امام صادق (ع) صورت میگیرد و به همین دلیل لغزشهای محتوایی دیده نمیشود.
وی عنوان داشت: در مراسم هفته پژوهش از پژوهشگران برتر و مدیران و چهرههای ماندگار این عرصه با حضور مسئولین کشوری تقدیر میشود.
رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) همچنین بیان داشت: از کتاب تبیین نظریه مقاومت مبتنی بر اندیشه امامین انقلاب اسلامی که از سوی پژوهشگاه علوم انسانی امام صادق (ع) آماده شده در هفته پژوهش رونمایی میشود.
حجت الاسلام نگارش ابراز داشت: برنامه ریزی داریم که آثار پژوهشگاه که برای عموم مفید است در اختیار آحاد جامعه قرار گیرد و پویش ملی مسابقات کتابخوانی نیز در سال جاری در دستور کار است.
وی ادامه داد: ۱۵۰ کتاب صوتی با موضوع شهدای روحانی در قالب داستان کوتاه طراحی شده است که این امر برای نسل جوان میتواند مؤثر باشد.