به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی ایران، نشست هماندیشی نمایندگان دبیرخانههای شوراهای گفتوگوی استانی برگزار شد. در ابتدای این نشست، گزارشی از عملکرد شوراهای گفتوگوی استانی ارائه شد که طبق آن وضعیت کنونی برگزاری جلسات، حضور استانداران، نمایندگان مجلس و دیگر نمایندگان دستگاههای اجرایی مورد توجه قرار گرفت.
در این رابطه، محسن عامری، رئیس مرکز بهبود کسبوکار اتاق ایران از روند صعودی برگزاری جلسات اصلی با حضور استانداران، نمایندگان مجلس و نمایندگان دستگاههای اجرایی در هر یک از استانها خبر داد و از آن به عنوان یک ظرفیت بینظیر در اختیار دولت و بخش خصوصی یاد کرد.
وی به مکانیسم ارزیابی عملکرد شوراهای استانی که از سال ۱۳۹۶ آغاز شده، اشاره کرد و افزود: این اقدام کمک کرد تا تصویر دقیقی از شرایط برگزاری جلسات در سطح کشور داشته باشیم. آمار و اطلاعات به دست آمده از این نشستها در اختیار رؤسای سه قوه و معاونان آنها قرار میگیرد تا بتوان از این طریق به سمت برگزاری بهتر و منظمتر جلسات حرکت کنیم. البته باید توجه داشت که در دولت سیزدهم شاهد افت تعداد برگزاری جلسات شوراهای استانی بودیم که به نظر میرسد بیشتر به شناخته نشدن این ظرفیت از سوی استانداران مربوط باشد.
در ادامه غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران با توجه به حضور نمایندگان دولت در این نشست، گفت: بزرگترین اثرگذاری در چگونگی برگزاری و روند جلسات شوراها در هر استانی از سوی وزارت کشور است و بدینترتیب تقاضا داریم که جلسهای با حضور استانداران و دبیران شوراهای استانی که در واقع رؤسای اتاقها هستند، برگزار و فرصتی برای گفتوگو بین آنها فراهم شود.
وی از دبیران شوراهای گفتوگو نیز درخواست کرد تا اعضای بخش خصوصی و تعاونی در شوراهای استانی را با دقت بالا انتخاب کنند. به باور او باید در هر سال افراد مختلف و توانا در تشریح مسائل و مشکلات انتخاب شوند.
شافعی تصریح کرد: تغییر دیدگاه بین مسئولان محلی نسبت به جایگاه بخش خصوصی از کارآمدی شوراهای استانی است. از طرفی بالاتر از طرح مشکلات، پیدا کردن راهحل برای آنها اهمیت دارد، پس دبیرخانههای شورای استانی تلاش کنند در عین حال که مشکلات را به همت تشکلها و فعالان اقتصادی شناسایی میکند، راهکارهای عملیاتی و مؤثری برای آنها ارائه دهند.
رئیس اتاق ایران ارزیابی صورت گرفته در دبیرخانه ملی شورای گفتوگو درباره عملکرد شوراهای استانی را اقدامی مؤثر دانست و ابراز امیدواری کرد: این نهاد با مجموعه اختیاراتی که دارد، بتواند در بهبود محیط کسبوکار مؤثر باشد. پس باید از این ظرفیت بهترین استفاده را داشته باشیم.
حسین سلاحورزی، نایبرئیس اتاق ایران و قائممقام دبیر شورای گفتوگو نیز دستاورد و عملکرد شورای گفتوگو را بسیار امیدوارکننده ارزیابی و تاکید کرد: در طول سالیان اخیر صاحبنظران متعددی روی ادبیات توسعه کار کردند و بر اساس آنچه گفته میشود، ایران در مسیر توسعه قدم برداشته اما روند رشد سایر کشورها سریعتر و بهتر بوده است، بنابراین همیشه شکافی از این نظر بین ایران و دیگر کشورها وجود دارد. پس اگر عزم، اراده و هماهنگی بیشتری شکل بگیرد، بهبود فضای کسبوکار کشور سریعتر و مناسبتر خواهد بود.
وی معتقد است در ایران دچار تعدد مراجع برای بهبود فضای کسبوکار و حذف قواعد زائد شدیم که همپوشانی، موازیکاری، هدررفت زمان و منابع را به دنبال دارد. پس باید هماهنگی لازم بین این مراجع شکل بگیرد تا به کمک آنها شرایط کسبوکار کشور بهتر شود.