ساری- یک کارشناس ادبیات پایداری و دفاع مقدس گفت: شهید بلباسی ها خاکریز ملت ایران هستند که برای مردم این سرزمین سینه سپر کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، مفید اسماعیلی سراجی شامگاه پنجشنبه در نشست پاورقی و نقد کتاب رأی زین اب با اشاره به اینکه دو بار کتاب «برای زین أب» را پس از چاپ خوانده است، افزود: «زینب» نام دختر شهید بلباسی است که پس از شهادت ایشان به دنیا آمد و معنای کتاب نیز «زینت بابا» یا «جگر بابا» است که از بین اسامی پیشنهادی، انتخاب شده است.

وی با بیان اینکه «برای زین‌أب» یک کتاب جنگی نیست و شخصیت اجتماعی شهید محمد بلباسی را روایت می‌کند، اظهار داشت: شهید بلباسی بر اساس ساختار کار نمی‌کرد، دلی و آتش به اختیار کار می‌کرد و از این رو آفرینش کتاب برای این شهید هم دلی بود چه اینکه گردآورندگان هیچ چشمداشتی نداشتند مگر اینکه یک اثر فاخر تولید شود.

این کارشناس افزود: «برای زین‌أب» در ۱۰۰ سال دیگر یعنی وقتی که کتاب مشمول زمان شود یک منبع برای تاریخ اجتماعی خواهد بود و می‌تواند یک داستان پُرمحتوا و یک فیلمنامه خوب باشد.

وی ادامه داد: ۲۲ نفر از کسانی که این کتاب را پیش از چاپ خوانده‌اند، شهید بلباسی را می‌شناختند و پژوهشگر بودند به همین دلیل می‌توانیم بگوییم که «برای زین‌أب» یکی از دقیق‌ترین اطلاعات را به مخاطبان ارائه می‌کند.

اسماعیلی سراجی با اشاره به گردآوری کتاب توسط دو نویسنده بیان کرد: یکدستی در تمام فصل‌های کتاب دیده می‌شود و شما نمی‌توانید «دو قلم» را بیابید.

این رزمنده دفاع مقدس از اینکه بخشی از کتاب عامیانه نویسی و بخشی دیگر نیز رسمی نویسی بود، از آن به عنوان جاذبه‌های اثر مکتوب «برای زین‌أب» یاد کرد و گفت: زیبایی خاصی در این نوع از نوشتار حاکم بود و از نظر من در همراه شدن مخاطب با نویسنده تأثیرگذار بوده است.

وی عنوان کرد: ورود شهید بلباسی در سپاه و علت او برای حضور در فعالیت‌های جهادی باید محکم‌تر روایت می‌شد چرا که او برای داشتن یک شغل به سپاه نرفت بلکه این عرصه را از منظر عموی شهیدش انتخاب کرد که در کتاب باید به آن پرداخته می‌شد.

اسماعیلی سراجی همچنین ورود شهید محمد بلباسی به اردوهای جهادی را یکی از فرازهای مهم زندگی او عنوان کرد که باز هم می‌توانست به خوبی در اثر «برای زین‌أب» مورد توجه قرار می‌گرفت.

این منتقد ادبیات پایداری اظهار داشت: جای موضوع «هفت تپه» در کتاب خالی بود چرا که شهید محمد بلباسی و دیگر شهدای مدافع حرم مازندران همواره پیگیر احیای هفته تپه بودند.

وی ادامه داد: یادمان هفت تپه در واقع قدمگاه شهدای زیادی به ویژه شهدای مازندران است و یکی از دغدغه‌های شهید بلباسی نیز بازدید مردم مازندران و سایر نقاط کشور از این منطقه عملیاتی بود و امروز می‌بینیم که هفت تپه میزبان زائران راهیان نور است.

وی در پایان اظهار داشت: شهید بلباسی و بلباسی های دیگر، خاکریز ملت ایران هستند و برای مردمانشان سینه سپر کردند.