زنجان- معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: «طرح ویژه سلطانیه» و «طرح ویژه حفاظت و احیای بافت تاریخی و فرهنگی شهر زنجان» توسط این مجموعه در دست تهیه است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رحیم توسلیان، گفت: طرح‌های ویژه توسعه شهری از محل اعتبارات ملی وزارت راه و شهرسازی تامین اعتبار می‌شود و استان زنجان از لحاظ تعداد اجرای این طرح ها در رتبه اول کشور قرار دارد.

وی با اشاره به طرح ویژه سلطانیه و طرح ویژه حفاظت و احیای بافت تاریخی و فرهنگی شهر زنجان، ادامه داد: این استان اجرای ۲ طرح مهم و ویژه را در سطح کشور در دستور کار خود دارد که با توجه به ویژگی های آنها از قبیل جنبه های کیفی، تعداد ذینفعان تاثیرگذار و تاثیرپذیر نسبت به سایر طرح های شهری از پیچیدگی بالایی برخوردار است.

توسلیان افزود: با توجه به اهمیت و وجوه مشارکتی ذینفعان و ذی نفوذان غیر دولتی در فرآیند تهیه، تصویب و اجرای طرح های مذکور، سطح و مقیاس پیچیدگی تهیه، تصویب و اجرای این طرح ها دو چندان است.

وی با بیان اینکه رعایت ضوابط میراثی و تاریخی یکی از جنبه های مهم تهیه طرح های توسعه شهری است، افزود: پاسخ منطقی به چالش سکونت در این مناطق و رعایت ضوابط میراثی و تاریخی در این دو طرح، محور اصلی ویژه بودن آنها است.

معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان ادامه داد: در این راستا طرح‌ها به مرحله‌ای رسیده که تیم کارشناسی متشکل از نهادهای دولتی دخیل در تهیه طرح با حضور مدیر کل دفتر معماری، طراحی شهری و بافت‌های واجد ارزش وزارت راه و شهرسازی از آنها بازدید کردند.

توسلیان با بیان اینکه تحقق اهداف طرح ویژه سلطانیه و بافت تاریخی زنجان در سایه هم افزایی دستگاه‌های دخیل در فرآیند تهیه طرح به تصویب و اجرا درآمده است، افزود: با توجه به اینکه طرح در مرحله نهایی است باید به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری برسد بنابراین برای توسعه رویکرد واقع بینانه و منطبق با ویژگی های بافت شهری از سلطانیه بازدید شد.

معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: این بازدید با حضور نمایندگانی از شورای شهر، پایگاه میراث جهانی سلطانیه، راه و شهرسازی، استانداری، شهرداری، اداره کل میراث فرهنگی و مشاور طرح انجام شد که برای تسریع در مراحل بررسی و تصویب طرح بسیار موثر است.

وی در ادامه با اشاره به بازدید از بافت تاریخی شهر زنجان، خاطرنشان کرد: بافت شهری، محلات ناکارآمد بافت تاریخی و منطقه اصغریه از محلاتی است که سیر صعودی ناکارآمدی را طی می‌کند که در صورت مداخله نکردن راه و شهرسازی ناکارآمدی بافت شهری در این منطقه تشدید می‌شود.

به گفته این مسوول، در صورت مواجهه منطقی و ایجابی نداشتن با این مساله شهری می توان مدعی شد که در آینده این محلات به ویژه در محدوده سمت بازار، زمینه های شکل گیری سکونتگاه های غیر رسمی را ایجاد خواهد کرد.