به گزارش خبرنگار مهر، پیمان اسکندری شنبه شب در جلسه هم اندیشی کشاورزی دانش بنیان که با حضور مخترعین، نخبگان و شرکتهای فناور دانش بنیان استان در سنندج برگزار شد بر لزوم استفاده از استعداد و توانایی جامعه نخبگان در حوزههای مختلف کشاورزی تأکید کرد.
وی افزود: تنها ۱۹ درصد از تنها شش درصد از شرکتهای دانش بنیان در بخش کشاورزی فعالیت میکنند که انتظار میرود بر فعالان این عرصه افزوده شود.
اسکندری خاطرنشان کرد: استان کردستان در زمینه تولید محصولات کشاورزی ششمین استان کشور است و این خود میطلبد توجه به زیرساختهای بنیادی و استفاده از شرکتهای فناور در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی میخواهد به عنوان متولی امر تولید غذای جامعه با همفکری نخبگان کشاورزی روشهای نوین و فن آوری های داخلی را به کار گرفته و گامی مهم در افزایش تولید بردارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه اشتغال آفرینی و دانش بنیان، دو مؤلفه مهم تولید ملی هستند، افزود: بررسی آمارهای اشتغال کشور نشان دهنده این است که بخش عمده مشکل کشور در زمینه اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی بوده و هر چه مقاطع تحصیلی بالاتر میرود، متأسفانه نرخ اشتغال هم کمتر میشود، به خصوص در حال حاضر که در کشورهای پیشرفته تقاضای خوبی برای نیروی انسانی تحصیلکرده و جوان وجود دارد.
اسکندری خاطرنشان کرد: دلایل متعددی در تمایل کم ایجاد شرکتهای دانش بنیان کشاورزی وجود دارد که مهمترین آنها عدم تمکن مالی و توانایی بهره برداران بخش کشاورزی برای استفاده از فناوریهای نوین در مزارع، باغات و دامداریها است.
وی گفت: عمده کشاورزان کشور از نوع خرده پا و معیشتی بوده و لذا قدرت ریسک پذیری برای فناوریها و موضوعات دانش بنیان جدید با توجه به هزینههای اولیه بالای آنها را ندارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اعلام کرد: این سازمان تلاش دارد با تشکیل یک اتاق فکر همراه و همگام با نخبگان در راستای به کارگیری دانش و اختراعات نخبگان در حوزه کشاورزی و همفکری و حمایتهای لازم از این افراد، تحولاتی نوین ایجاد کند.