میلگرد آجدار را می‌توان یکی از مهمترین ‌مصالح و مقاطع برشمرد که در صنعت ساخت و ساز کاربرد فراوان دارد. در ادامه با آن و نحوه استعلام قیمت آشنا خواهید شد.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، میلگرد آجدار را می‌توان یکی از مهمترین مصالح و مقاطع برشمرد که در صنعت ساخت و ساز کاربرد فراوان دارد. این مقطع به حدی دارای اهمیت است که حتی نقشِ قیمت آن را در برآورد هزینه‌های تمام شده‎ی پروژه‌های ساختمانی، نمی‌توان انکار کرد. بر همین اساس، استعلام قیمت روزانه‌ی آن برای هر پروژه عمرانی امری ضروری است.

یکی از مراجع تخصصی در این زمینه، آهن اسپات است که به عنوان ارائه دهنده دقیق‌ترین و جدیدترین قیمت‌های انواع میلگرد و همچنین تسهیل در معاملات آهن‌آلات فعالیت می‌کند؛ می‌توان از خدمات ارائه شده در این سایت از جمله استعلام قیمت میلگرد آجدار امروز هم استفاده کرد.

در رابطه با میلگرد باید گفت به‌طور کلی این مقطع، نوعی پروفیل میله‌ای طویل و توپر است که در دو نوع ساده و آجدار تولید می‌شود.

البته میلگرد آجدار برای مسلح کردن بتن و افزایش مقاومت کششی آن به کار می‌رود و به. این ترتیب باعث استحکام بتن و ساختمان می‌شود.

بتن مسلح شده با میلگرد آجدار، در برابر شرایط نامساعدی مانند زلزله که باعث ایجاد تنش کششی یا چرخشی می‌شود و همچنین در برابر آتش‌سوزی، به خوبی عمل کرده و استحکام سازه را حفظ می‌کند.

ویژگی‌های میلگرد آجدار

در میلگرد آجدار منظور از آج، برجستگی‌هایی است که به اشکال گوناگون، بر روی سطح میلگرد مشاهده می‌شود. به علت وجود همین برجستگی‌ها است که این نوع میلگردها را آجدار می‌نامند. انواع آج‌ها و برآمدگی‌هایی که در سطح میلگرد ایجاد می‌شوند، باعث کاهش لغزش و افزایش درگیری و اتصال میلگرد با بتن می‌شود.

میلگرد آجدار می‌تواند از مواد مختلفی تهیه و تولید شود. البته نحوه ساخت هر کدام از انواع آنها نیز متفاوت خواهد بود. در این رابطه می‌توان به اختصار به موارد زیر اشاره کرد:

میلگرد سیاه فولاد کربن‌دار: در برابر رطوبت و زنگ‌زدگی مقاوم نیست.

میلگرد اروپایی: از جنس آلیاژ منگنز کربن، سیلیکون است.

میلگرد گالوانیزه: مقاومت زیادی در برابر آسیب‌ها دارد.

میلگردی که با اپوکسی پوشش داده شده: در برابر زنگ‌زدگی مقاوم است.

میلگرد کامپوزیتی فایبرگلاس: از پلیمر ضد زنگ ساخته می‌شود.

میلگرد استنلس استیل: که از جنس فولاد ضد زنگ است.

نحوه ساخت میلگرد آجدار

جدای از انواع مختلف میلگرد، میلگردهای فولادی معمولاً به صورت نورد گرم تولید می‌شوند. در دستگاهِ نورد، غلتک‌ها با اعمال کشش و فشار، طی چندین مرحله، باعث می‌شوند تا فولاد به قطر استاندارد برسد. برای میلگردهای آجدار، مرحله‌ی آج‌زنی، در فرایند نورد انجام می‌شود؛ یا بعد از خنک شدن و رسیدن به دمای معمولی آج‌ها بر سطح میلگرد حک می‌شوند.

در مرحله نهایی، میلگردهای تولید شده در اندازه‌هایی با طول استاندارد ۱۲ متر، برش خورده و بسته‌بندی می‌شوند. لازم به ذکر است که به روش بسته‌بندی میلگرد، باندیل یا به اصطلاح بندیل گفته می‌شود.

در مورد نحوه بسته‌بندی به این نکته هم باید اشاره کرد که اگر قطر میلگردهای نرم و نوع نیمه‌سخت، کمتر از ۱۲ میلی‌متر باشد، به دو روش کلاف و شاخه بسته‌بندی می‌شوند. ولی اگر قطر این دو دسته میلگرد، از ۱۴ میلی‌متر بیش‌تر باشد، فقط می‌توان آنها را به شکل شاخه‌ای بسته‌بندی کرد. میلگردهایی با جنس نوع فولاد سخت، فقط به شکل شاخه‌ای مستقیم بسته‌بندی می‌شوند.

استاندارد میلگرد آجدار

استانداردهای مختلفی برای اصول تولید و ویژگی‌های نهایی میلگردها تهیه و تدوین شده‌اند که شامل موارد زیر هستند:

ASTM انجمن مواد و آزمون آمریکا،

JIS استاندارد ژاپن،

DIN استاندارد آلمان،

ISO سازمان بین‌المللی استاندارد،

GOST استاندارد روسی، در کشور ما این استاندارد بسیار کاربردی است.

طبق استاندارد روسی، میلگردها بر اساس شکل ظاهری و نوع آج به ۲ نوع میلگرد ساده بدون آج و میلگرد آجدار تقسیم‌بندی می‌شوند. A۱ میلگرد ساده و بدون آج است. A۲، A۳ و A۴ میلگردهای آجدار هستند. از میان میلگردهای آجدار، میلگرد A۳ بیشترین کاربرد را در ساختمان‌سازی دارد.

با مراجعه به سایت آهن اسپات می‌توانید انواع مختلف میلگرد من جمله میلگرد ۱۰، ۱۲، ۱۴ و…را بررسی کرده و برترین تولیدکنندگان را انتخاب نمائید.

به طور مثال برای خرید میلگرد ۱۰ با ارزان‌ترین قیمت در آهن اسپات می‌توانید به بخش محصولات و صفحه میلگرد مراجعه نمائید.

انواع میلگرد آجدار

میلگرد :A۲ دارای آج‌های یکنواخت و هم‌جهت است و میلگرد آجدار مارپیچ یا میلگرد نیمه‌ترد نیز نامیده می‌شود. میلگرد A۲ اکثرآً در خاموت‌کاری کاربرد دارد.

میلگرد :A۳ نیمه سخت بوده و در طول بدنه دارای آج‌هایی به شکل هفت و هشت است، به همین دلیل به میلگرد جناغی معروف است. قابلیت شکل‌پذیری این نوع میلگرد پایین‌تر از موارد قبلی است.

میلگرد :A۴ آج‌ها در این نوع به صورت هفت و هشت هستند ولی در خلاف جهت یکدیگر قرار گرفته‌اند. میلگرد A۴ با نام میلگرد مرکب نیز شناخته می‌شود و جنس آن بسیار سخت است. این پروفیل در کارهای سازه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد و قیمت بالایی دارد.

موارد مصرف و کاربرد میلگرد آجدار

از میلگرد آجدار برای ساخت چندین نوع آرماتور استفاده می‌شود که در مراحل مختلف مسلح کردن بتن به کار می‌روند. از جمله این آرماتورها عبارتند از:

خاموت

سنجاقی

رکابی

عصایی

زیگزاگ

میلگردهای آجدار، مواد مناسب نگه‌دارنده و مقاوم کننده‌ی بتن هستند. به‌علاوه میلگردهای آجدار از تخریب و فرسوده شدن بتن و سازه جلوگیری کرده و برای موارد زیر نیز به کار برده می‌شوند:

تقویت فونداسیون و افزایش مقاومت بتن،

استفاده در بتن‌ریزی کف سازه‌ها،

افزایش نیروی برشی،

بتن‌ریزی دیوارها،

همچنین میلگرد آجدار در انواع سازه‌ی بتنی مانند پل‌ها، ایستگاه‌های اتوبوس BRT، ساختمان‌ها و برج‌ها به‌کار برده می‌شوند. در سازه‌های آهنی نیز به منظور تقویت سازه، مقاوم‌سازی در برابر زلزله و مواردی از این قبیل میلگرد آجدار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نحوه استعلام قیمت روز میلگرد آجدار

قیمت روز میلگرد آجدار، تحت تأثیر عوامل گوناگونی احتمال دارد در حال نوسان باشد. عواملی مانند ویژگی‌های فنی میلگرد یعنی سایز، وزن، خمش، مقاومت تسلیم و کششی و استاندارد، همچنین شرایط مختلف اقتصادی، تأثیر مستقیم بر تعیین قیمت میلگرد دارند. به همین علت استعلام قیمت روز میلگرد آجدار، ضرورت پیدا می‌کند.

جهت استعلام قیمت به‌روز انواع میلگرد با مراجعه به سایت آهن اسپات که یکی از مراجع تخصصی معتبر در حوزه‌ی اطلاع‌رسانی و تسهیل معاملات آهن‌آلات در ایران است، می‌توان به قیمت‌های لحظه‌ای کارخانه‌ها و تولید کنندگان میلگرد به راحتی و سریع، دسترسی پیدا کرد.

برای استعلام قیمت میلگرد در آهن اسپاتو خرید آهن‌آلات و محصولات فولادی به صورت آنلاین، متخصصان این سایت آماده ارائه خدمات در این زمینه هستند کافیست وارد وبسایت آهن اسپات به ادرس شوید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.