به گزارش خبرگزاری مهر، الاهرام در گزارشی آورده است: نشست عربی-چینی که در ریاض برگزار شد اولین نشست از نوع خود است هرچند که روابط اعراب و چینی ها قدیمی و ریشه دار و ۶۶ ساله است و قاهره اولین پایتخت عربی است که در سال ۱۹۵۶ روابط دیپلماتیک با چین برقرار کرد.
این رسانه می نویسد: نشست اعراب و چین و برگزاری آن در این زمان نشانه رها شدن جهان عرب از وابستگی است. برگزاری این اجلاس نشان می دهد که جهان عرب مخالف تک قطبی در سیاست بین المللی است و به سمت ایجاد جهانی چند قطبی به خاطر جهانی عادلانه تر تمایل دارد.
الاهرام آورده است: این نشست همچنین نشان داد که جهان عرب به آینده ای روشن تر و روابطی متوازن که تنوع و احترام به دیگران را در نظر بگیرد و مخالف اصل دخالت در امور کشورها و تاکید بر عدالت در قضیه فلسطین به عنوان قضیه اول عرب و حق مردم فلسطین در تشکیل کشوری مستقل بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی باشد، گرایش دارد.
این رسانه نوشت: به دور از مسائل سیاسی و بین المللی و منطقه ای، روابط چین و عرب از زمان آغاز به کار مجمع همکاری چین و عربی در سال ۲۰۰۴ میلادی، رو به گسترش نهاده است.حجم مبادلات تجاری بین کشورهای عربی و چین طی سال گذشته به نزدیک به ۳۳۰ میلیارد دلار افزایش یافته است و چین به شریک تجاری مهم و اساسی بسیاری از کشورهای عربی نظیر مصر، سودان، عمان، موریتانی، عربستان و دیگر کشورهای عربی تبدیل شده است.
الاهرام در ادامه با اشاره به اینکه چین سال ۲۰۱۳ طرح احیای جاده ابریشم را مطرح کرده و بسیاری از کشورهای عربی نظیر عربستان، عمان، لبنان، مغرب و شماری دیگر از کشورهای دیگر در محدوده این طرح قرار دارند، آورده است: اجلاس سران عرب و چین تحول بزرگی در تاریخ روابط چین و عرب است به گونه ای که در آینده توازن را به روابط کشورهای عربی در سیستم های منطقه ای و بین المللی بازمی گرداند و منافع ملت های منطقه را تامین می کند و به دوران تک قطبی در منطقه عربی پایان می دهد و باعث می شود که روند در مرحله بعدی به سمت و سویی برود که منافع اقتصادی و سیاسی جهان عرب مدنظر است.