به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا صلواتی؛ مجری طرحهای زیربنایی استان اصفهان درخصوص پروژه ریلی اصفهان- تهران به خبرنگار مهر گفت: درحال حاضر ۷۰ درصد زیرسازی محور قم به اصفهان به اتمام رسیده و فاصله ۲۴۵ کیلومتری آن عمده معارضات تأسیساتی برطرف شده است و معارضات ملکی نیز نزدیک به ۲۰ کیلومتر آن در مجاورت شهر اصفهان باقی مانده که با پیشرفت پروژه، این معارضات هم برطرف خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر زمین کارگاه جوش ریل و تولید قطعات بتنی هم در حال تحویل به پیمانکاران است تا اجرای روسازی و ریل گذاری مسیر آغاز گردد.
وی افزود: در طرح جدید این پروژه هزینههای طرح نسبت به گذشته کاهش یافته و سبکتر شده است و بنا بر این است که موانع و مشکلات آن یکی پس از دیگری بر طرف گردد.
مجری طرحهای زیربنایی استان اصفهان درباره موانع این طرح اظهارداشت: مانع اصلی بروکراسیهای مالی و بینالمللی ناشی از تحریمها است که در تلاش هستیم که این موانع از سر راه پروژه برداشته شود.
وی درخصوص زمان پایان پروژه گفت: تاکید رئیس جمهور و مقامات کشور بر این است که تا پایان دولت سیزدهم به پایان رسد، البته این موضوع مستلزم همراهی، همکاری و مساعدت همه نهادهای دخیل در این پروژه از جمله سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و تلاش و همت جدی در پیمانکار است که البته برنامهریزی اجرایی پروژه بر این است که با رفع موانع مالی، طرح به صورت شبانه روزی پیگیری گردد.
مجری طرح قطار سریعالسیر تهران_قم_اصفهان در ادامه خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن این پروژه و اینکه این موضوع اولین پروژه سریع السیر کشور خواهد بود و پس از آن، این تکنولوژی توسط دانش آموختگان ایرانی بومیسازی شده و امکان گسترش آن به دیگر استانها با سهولت بیشتر و بالتبع هزینه کمتری فراهم خواهد شد.
به علاوه با تأکیدات و همراهی شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران با ورود دانش جهانی و پیشرفتهی روز، سیستم بهرهبرداری ریلی کشورمان وارد فصل نوینی شده و این امر ارتقا صنایع پاییندست را هم به دنبال خواهد داشت.
علیرضا صلواتی در ادامه بیان کرد: بنای ما بر است است که در همین پروژه هم ۳۰ الی ۵۰ درصد این پروژه بومی سازی شده و این بومیسازی به اشتغالزایی و ایجاد ظرفیت ویژه برای شرکتهای دانشبنیان نیز کمک ویژهای خواهد کرد، البته باید به این نکته توجه کرد که با اجرای این طرح به صورت کامل و یکپارچه از تهران به قم و تا اصفهان زمینه ادامهی این موضوع در ۸ استان کشور از خراسان رضوی و آذربایجان تا فارس و مرکزی نیز فراهم خواهد شد. حتی با اجرای همین طرح، دسترسی استانهای مرکزی و جنوبی و محروم کشور به پایتخت تسهیل خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: درخصوص موضوعات اقتصادی، اخیراً مهندسین مشاور ذیصلاح مجدداً ارزیابی اقتصادی را درخصوص این طرح انجام داده و نتیجه گزارشهای ایشان حامی از آن است که این طرح علاوه بر دلایل فنی، اجتماعی، علمی و پدافند غیرعامل، توجیه اقتصادی هم دارد و برآورد اولیهی بهای بلیط برای شهروندان این است که حتماً کمتر از هواپیما خواهد بود، با این تفاوت که مشکلات و موانع سفر هوایی را نخواهد داشت.
«ما_میتوانیم» معنای عینی و عملی خواهد یافت
مجری طرحهای زیربنایی استان اصفهان در ادامه از استقبال مردم نسبت به این طرح گفت: به گمانم این طرح در کنار دیگر موضوعات برزمین مانده از دولتهای قبل، امید به جریان سازنده و سازندگی در نظام را در میان مردم چندبرابر خواهد کرد و عبارت «ما میتوانیم» معنای واقعی، عینی و عملی خود را پیدا خواهد کرد.
همچنین اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم از دیگر مزایای اجرایی این طرح بوده و اتمام پروژه باعث افزایش بهرهوری و نقطه عطف طرحهای عمرانی کشور خواهد شد.
وی در پایان بیان کرد: قطار سریع السیر آغازگز فصل نوینی در تحویل در بخش ریلی ایران خواهد بود و با توجه به اینکه دو دهه است که این پروژه ریلی در کنار دیگر موضوعات مهم و اساسی، به تعویق افتاده است و به انجام رساندن آن میتواند امید برای برای خاتمهی دیگر پروژهها را مضاعف کند.
خبرگزاری مهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید