به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، بیشتر اسپری های ضد مه که روی شیشه های عینک به کار می روند حاوی مولکول های آب دوست هستند. این مواد آب را به داخل جذب می کنند و حتی قطرات آب را به طور متوازن توزیع می کنند. به این ترتیب دیدن از طریق عینک آسان تر شود.
گروهی از محققان انستیتو تحقیقاتی ETH Zurich این پوشش جدید را ابداع کرده اند که از گرما استفاده می کند اما نیازی به الکتریسیته ندارد. در عوض از یک لایه نانوذرات خوشه ای که بین دو لایه بسیار نازک اکسید تیتانیوم ساندویچ شده اند، استفاده می کند. ضخامت کل این پوشش فقط ۱۰ نانومتر است که یک بیستم ضخامت ورقه طلا به حساب می آید.
نانوذرات طلا بخش زیادی از طیف مادون سرخ نور خورشید را جذب می کنند و در نتیجه پوشش تا ۸ درجه سانتیگراد گرم تر از دمای محیط می شود. علاوه برآن نانوذرات طلا نور قابل مشاهده اندکی را جذب می کنند و در نتیجه پوشش مذکور شفاف باقی می ماند.
ویژگی های انکساری اکسید تیتانیوم کارآمدی تاثیر گرمایشی را ارتقا می دهد. علاوه بر آن لایه خارجی پوشش از فرسودگی طلا جلوگیری می کند.
در کنار این موارد، لایه طلا رسانای برق است و درصورتی که پوشش مذکور در معرض نور مستقیم خورشید نباشد، با کمک یک منبع برق مانند باتری می توان پوشش را گرم کرد.
این تحقیق به رهبری دیموس پولیکاکوس و توماس شوتزیوس انجام شده و اخیرا در ژورنال« نیچر نانوتکنولوژی» منتشر شده است.