به گزارش خبرنگار مهر، علی خیر الدین غروب سه شنبه در آئین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه سمنان به صورت ویدئو کنفرانس ضمن بیان اینکه دانشگاهها میبایست به حل مشکلات جامعه کمک کنند ولی در حال حاضر این نقش بسیار ضعیف است، ابراز داشت: ضمن ارتقا سهم دانشگاهها در حل مشکلات میبایست چالشهای پیش رو قشر دانشگاهی نیز رفع شود.
وی ضمن بیان اینکه به نظر میرسد فقدان انگیزه در تجاری سازی برای اعضای هیئت علمی و قشر دانشگاهی وجود دارد، افزود: با توجه به اینکه ۸۰ درصد فناوریهای نوین به بازار نمیرسند این مهم میطلبد تا مأموریتهای دانشگاهها به سمت اولویتهای فناوری تغییر یابد.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن بیان اینکه نشناختن نیازهای صنعت و جامعه، توجه نداشتن به نیاز بازار و نبود استانداردهای پشتیبان، تحریمها، سیاستهای دولت و تأمین منابع مالی مهمترین چالشهای پیش رو دانشگاهها است، ابراز داشت: ادامه این روند نه تنها دانشگاهها بلکه کشور را نیز با مشکلات جدی مواجه میکند لذا با تشخیص اولویتهای پژوهشی و فناوری میبایست در راستای حل مشکل گام برداشت.
خیر الدین کل اعتبار تحقیق و توسعه کشور را سه هزار میلیارد تومان برشمرد و تصریح کرد: آمارها حاکی از عدم سرمایه گذاری کافی و جدی نگرفتن سهم تحقیق و توسعه در تولید ناخالص داخلی است که در حال حاضر زیر نیم درصد برآورد میشود.
وی از فعالیت هشت هزار و ۷۳۵ شرکت دانشبنیان در کشور خبر داد و گفت: فعالیت ۵۱ پارک علم و فناوری و ایجاد ۹۰۰ شرکت دانش بنیان به تنهایی برای توسعه کشور کافی نیستند و میبایست در حوزه نوآوری ورود جدی تری صورت گیرد تا بتوانیم به شرایط مطلوب برسیم.