به گزارش خبرگزاری مهر، حسن سالاریه اظهار کرد: اقتصادیسازی، راهبردیترین اولویت ایران در آینده نزدیک است و تلاش برای دست یابی به آن را نیز آغاز کرده ایم که توجه به اقتصاد فضا و خارج کردن تدریجی وابستگی این صنعت به سرمایه گذاری دولتی است.
وی اضافه کرد: فضا یک عاملی برای ایجاد ثروت برای کشورها است و اقتصادی کردن این صنعت با محورهایی از جمله توسعه خدمات سنجشی، ارتباطات، ناوبری، حمل و نقل پرتاب، مبتنی بر دادههای فضایی، مکانی و سنجشی و در نهایت بهرهمندی از منابع ارزشمند فضایی دنبال میشود.
سالاریه گفت: صنعت فضا، عامل اصلی افزایش بهرهبری از جمله مصرف بهینه آبی، پایش آفات کشاوری، محیط زیست و اقلیم، توجه به تجاری سازی محصولات صنعت فضایی، توسعه اپراتورهای فضایی بوده و تحقق این اهداف با همکاری بخش خصوصی و دولتی کشور در حال پیگیری است.
وی افزود: دولت اهتمام ویژه ای به توسعه زیر ساختهای پرتاپ، آزمایشگاه و مراکز صنعتی ساخت ماهوارهها، حرکت به سمت حرفهای شدن در صنعت فضا دارد و در این راستا همکاری با کشورهای همکار از جمله فدراسیون روسیه در اولویت است.
سالاریه با بیان اینکه شروع خدمات فضایی در ایران بیش از ۴۰ سال سابقه دارد اما اتکا به دانش بومی و صنعتی سازی به اویل دهه ۸۰ با توسعه صنعت پرتابگر و مخابرات شکل گرفته است، افزود: ساخت انواع ماهواره با قابلیت حمل تا ۲۰۰ کیلوگرم محموله و قرار دادن در مدار ۵۰۰ کیلومتری، کپسولهای زیستی، محمولههای اپتیکی و مخابراتی، سنجنده های مادون قرمز و مافوق قرمز از جمله دستاوردهای این صنعت در کشور است.
رئیس سازمان فضایی ایران، توانایی در ساخت پایگاههای مختلف، انواع پرتابگرهای سوخت جامد و مایع، آزمایشگاههای زیستی، ارائه خدمات مبتنی بر داه های سنجشی در بخشهای محیط زیستی، پایش منابع آبی-خاکی، معادن، فرسایش خاک، کشاورزی، آتشسوزی، ریسک مخاطرههای زیستی را از دیگر تواناییهای کشورمان در این صنعت اعلام کرد.