به گزارش خبرگزاری مهر، حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در این همایش با انتقاد به عدم ارتباط مناسب صنعت با دانشگاه، گفت: در کشور ما ارتباط مؤثری میان صنعت و محیطهای دانشگاهی وجود ندارد، ارتباط صنعت و دانشگاه میتواند باعث پیشرفت چشمگیر داروسازی در کشور شود.
وی ادامه داد: دانشجویان باید آموزشهای پیشرفته ببینند تا ارتباط موثرتری میان صنعت و آموزش شکل بگیرد.
ابوالقاسمی با تاکید بر لزوم آموزش کار آفرینی در دانشگاههای پزشکی، گفت: دانشگاههایی که در زمینه کارآفرینی برنامه ریزی دارند، دانشگاههای موفقتری در زمینه تربیت دانشجویان هستند.
وی با تاکید بر افزایش اختیارات دانشکدهها، افزود: باید این اختیار به دانشکدهها داده شود که با افرادی که در زمینه کارآفرینی تجربه موفق دارند، همکاری کنند و این افراد بتوانند در دانشکدهها حضور مداوم و مؤثر داشته باشند.
ابوالقاسمی ادامه داد: زمینه ورود شرکتهای معتبر و خوشنام به دانشکدهها باید فراهم شود و برای رسیدن به این امر لازم است تا مقررات تغییر پیدا کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، در خاتمه از افزایش ارتباطات بینالمللی به عنوان یکی از راههای موفقیت دانشگاههای پزشکی یاد کرد.
غلامرضا پورحیدری رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در بخشی از این همایش گفت: بعد از امنیت غذایی، امنیت دارو و درمان در رده دوم به صورت جدی مطرح است.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت این صنعت، باید تلاش بیشتری در زمینه دارو انجام شود. با توجه به شعار سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» تاکید ما بر این است که تولید دانش بنیان دارو مورد حمایت جدیتری قرار گیرد.
رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله نیازسنجی در زمینه دارو و درمان را یکی از مهمترین قدمها در زمینه تولید دانست و تاکید کرد: اگر نیازسنجی به صورت درست انجام نشود ممکن است در صنعت با مشکلاتی مواجه شویم نیازسنجی در زمینه هر اقدام تولیدی قدم اول است و اگر به این موضوع توجه نشود ممکن است صنعت با ورشکستگی مواجه شود.
پورحیدری با بیان اینکه بسیاری از تجویز داروها در کشور ما ضروری نیست، افزود: دستکم بیش از ۵۰ درصد دارویی که در کشور تجویز میشود ضروری نیست و میتوان از تجویز آن صرفنظر کرد.
وی ادامه داد: با فرهنگسازی در زمینه تجویز و مصرف دارو میتوان مصرف دارو را به بیشتر از ۵۰ درصد کاهش داد و منابع ذخیره شده در این زمینه را در بخشهای دیگر هزینه کرد.
رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در خاتمه با انتقاد به عدم برنامه ریزی پیرامون پسماند دارو، گفت: در زمینه پسماند دارو هیچ طرح و برنامهای وجود ندارد و مردم پس از پایان مراحل درمان نمیدانند با داروهای باقی مانده چه کنند، لذا باید در این زمینه نیز برنامه ریزی مناسبی صورت گیرد.
عبدالمجید چراغعلی استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در بخشی از این مراسم با تاکید بر دانش بالای متخصصان دارویی در ایران گفت: دانش و تخصص متخصصان دارویی به حدی رسیده که هر بحران دارویی را میتوانند حل کنند.
وی با اشاره به پیشرفت تکنولوژی در صنعت دارو، افزود: نفوذ تکنولوژی در صنعت دارو، موجب شده تا تغییرات گستردهای در صنعت دارو ایجاد شود، هم اکنون بیشتر از نیروی انسانی تکیه این صنعت بر تکنولوژی است.
چراغعلی عنوان کرد: صنعت دارو بدون حمایت مقامهای دولتی پیشرفت نخواهد کرد و مسئولین یک کشور اگر نخواهند این صنعت رشد نخواهد کرد.
وی ادامه داد: در ایران، مسئولین به این نتیجه رسیدند که باید از این صنعت حمایت کرد و همین موضوع موجب شده تا این صنعت در سالهای اخیر پیشرفت زیادی داشته است.
چراغعلی با اشاره به کوچ محققین از دانشگاه به صنعت، افزود: در سالهای اخیر با پدیده جدیدی مواجه شدیم بدین صورت که محققین به جای حضور در محیطهای آموزشی ترجیح میدهند که در صنعت مشغول به کار شوند.
وی ادامه داد: این موضوع به آینده داروسازی کشور لطمه خواهد زد چرا که با کوچ محققین به صنعت، در بحث آموزش نسل جدید این صنعت دچار مشکل خواهیم شد.
مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مراسم با تاکید بر لزوم تربیت دانشجویان فناوری محور در کشور، گفت: دانشگاهها باید دانشجویان را فناوری محور تربیت کنند، دانشجویی که از روز اول تمرین فناوری نکند نمیتواند در صنعت موفق عمل کند.
وی ادامه داد: دانشکدهها باید از روز اول حضور دانشجو به او تولید را آموزش دهند اگر این موضوع رخ ندهد دانشجو در آینده نمیتواند در صنعت آنطور که باید مثمرثمر واقع شود.
قانعی افزود: تربیت دانشجویان فناورمحور موجب میشود تا ارزبری به میزان چشمگیری کاهش پیدا کند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: در تلاش هستیم تمام داروهای وارداتی را در کشور تولید کنیم، موضوع دارو مرتبط با امنیت ملی است و هر مشکلی که در این صنعت ایجاد شود ممکن است منجر به بحران شود.
وی در خاتمه گزارشی پیرامون عملکرد ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه حمایت از شرکتهای دارویی ارائه کرد.
یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در بخش دیگر این مراسم از روزهایی سخن گفت که وزارت بهداشت زیرساختهای لازم را برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان نداشت، سخن گفت.
وی افزود: در روزی که پیشنهاد معاونت وزارتخانه به من داده شد، هیچ زیر ساختی برای حمایت از شرکتها و مراکز دانش بنیان وجود نداشت.
پناهی با بیان اینکه باید مراکز تحقیقاتی به سمت شبکه سازی بروند، افزود: اقدامات و تصمیمات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به گونهای برنامه ریزی شده تا زنجیره تولید دانش بنیان و اشتغالزایی محقق شود.
در بخش دیگر این مراسم محمود بیگلر عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در خصوص نقش پارکهای فناوری در توسعه محصولات دانش بنیان سخنرانی کرد.
جعفر امانی مدیر مرکز تحقیقات علوم میکروبی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله درباره فرایند علمی تولید واکسن نوترکیب نورا به عنوان نمونهای از یک تجربه موفق دانش بنیان، توضیحاتی را مطرح کرد.
محمدرضا نورانی رئیس مرکز رشد و فن آوری دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله دیگر سخنران همایش امروز بود و درباره ظرفیتهای این مرکز در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی سخن گفت.
حسام الدین شریف نیا مسئول کارگروه دارویی ستاد کل نیروهای مسلح در بخش دیگر این مراسم درباره تولید دانش بنیان داروهای مورد نیاز نیروهای مسلح در شرایط عملیاتی و بحران، نکاتی را مطرح کرد.
ابوذر سیفی رئیس گروه علمی مدل سازی و شبیه سازی دانشگاه عالی دفاع ملی سخنران آخر این همایش بود و درباره کارکرد آینده نگری در تداوم پایدار فعالیتهای دانش بنیان حوزه سلامت سخن گفت.