حجت الاسلام میرمحمدیان مسجد را مرکز حکمرانی محلی دانست و گفت: هدف از تأسیس مرکز داوری هدایت ارائه خدمات حاکمیت در ساختار مسجد و با محوریت امام و مسجد است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آئین افتتاحیه نخستین همایش تخصصی امامان صلح و سازش کشور در سالن جلسات هتل محبین اهل بیت (ع) برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه در این آئین اظهار کرد: در کنار کار داوری باید تجربه نگاری هم انجام شود تا این گنجینه‌های ارزشمند برای دیگران نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

همچنین در ادامه حجت الاسلام سیدناصر میرمحمدیان مدیر عامل بنیاد هدایت گفت: دغدغه ما در بنیاد هدایت مسئله داوری نیست، بلکه دغدغه امامت و مسجد است؛ داوری یکی از خدماتی است که قرار است به رونق بخشی به مسجد و تثبیت جایگاه امامت کمک کند.

مدیر عامل بنیاد هدایت تصریح کرد: ساختار حاکمیتی ما بر اساس مدل‌های نوین و دیوانسالارانه طراحی شده و این ساختار مشکلات فراوانی دارد و در دنیا نیز این مسئله مطرح است که حکمرانی محلی می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

وی ادامه داد: مسجد هر محله باید مرکز حکمرانی آن محله باشد و اگر بتوانیم مسجدها را محور حکمرانی محلی کنیم حتماً برکات فراوانی خواهد داشت و بسیار در این زمینه مؤثر خواهد بود.

میرمحمدیان افزود: در این فرآیند، مسئله مهمی که در تدوین سند ملی مسجد هم به آن توجه داشتیم، این است که دولت و حاکمیت مجموعه‌ای از خدمات را به مردم ارائه می‌دهد، از حوزه مددکاری تا حوزه خدمات شهری و خدمات حمایتی؛ ما اگر بتوانیم این خدمات را از طریق مساجد و با محوریت امامان به مردم برسانیم، یک حکمرانی محلی شکل می‌گیرد و جایگاه امام و محوریت مسجد نیز تثبیت می‌شود.

مدیرعامل بنیاد هدایت هدف از تأسیس مرکز داوری هدایت را ایجاد ساختاری مسجد محور دانست و ابراز داشت: تجربه ایجاد سازمان داوری این نیست که ما می‌خواهیم پرونده‌های قوه قضائیه را کم کنیم، بلکه به دنبال تجربه ارائه خدمات از طریق حاکمیت با محوریت مساجد هستیم.

وی با اشاره به اهمیت فعالیت امامان صلح و سازش گفت: شما تجربیات خوبی در این زمینه دارید که می‌تواند به کمک کند و هم اینکه شما جنبه پیشران در این عملیات دارید و مساجد متعددی در ادامه از تجربیات شما استفاده خواهند کرد.

مدیر عامل بنیاد هدایت در پایان خاطرنشان کرد: هنر ما صلح دادن و پیوند روابط خانوادگی است و با ارجاع داوری به مسجد می‌توانید در این زمینه و در اصلاح مشکلات قدم بردارید و این خیلی مهم است که بتوانیم از اختلافات جلوگیری کنیم و در کاهش طلاق و آسیب‌های اجتماعی قدم برداریم؛ ما می‌خواهیم با بهره گیری از نورانیت مسجد در اصلاح جامعه، گام برداریم.