محمدرضا خلجی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: واحدهای تولیدی مبل و منبت که وضعیت اعتباری مناسبی دارند از طرف صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک به بانک معرفی میشوند تا از تسهیلات سرمایه در گردش و خرید ماشین آلات جدید بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: در جلسه فنی تسهیلات سرمایه در گردش مصوب شد که تولیدکنندگان مبل منبت متناسب با طرح توجیهی که ارائه میدهند تسهیلات سرمایه در گردش برای تهیه مواد اولیه دریافت کنند.
خلجی ادامه داد: در این زمینه تاکنون ۲۷ طرح تولید مبل منبت برای دریافت ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات به بانک عامل معرفی شدهاند.
وی تصریح کرد: ۴۲ واحد تولید مبل منبت در استان که به علت شیوع بیماری کرونا تعطیل شده بودند اکنون با دریافت تسهیلات به چرخه تولید بازگشتند.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان همچنین گفت: ثبت جهانی آثار ناملموس کشور نشان داد که بخشی از آثار ثبتی مربوط به صنایعدستی است و ثبت جهانی آنها ماحصل توجه بیش از پیش اهالی فرهنگ و میراث و اساتید و بزرگان به صنایعدستی است.
خلجی افزود: در استان همدان ۲۸ اثر از آثار هنرمندان صنایعدستی به عنوان میراث ناملموس ملی در حوزه صنایعدستی همدان به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: حوزه صنایعدستی یکی از مهمترین ظرفیتهای کشورمان در حوزه آثار ناملموس بوده و در واقع صنایعدستی دربردارنده فرهنگ و هویت ملی ما است.
خلجی گفت: امروزه صنایعدستی لزوماً اقتصاد نیست بلکه میتوان از ظرفیت اقتصادی آن استفاده کرد. امروزه صنایعدستی نماد فرهنگ و باورهای یک منطقه است و همین مسئله از اهمیت بالایی نیز برخوردار است.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان افزود: علاوه بر آنکه زحمت زیادی برای خلق یک اثر کشیده میشود و اقتصاد از آن تأمین میشود، بار فرهنگی زیادی را در اثر بهجای میگذارد.
خلجی عنوان کرد: بهطور مثال در نقش و نگارههایی که در سوزندوزی و پتهدوزی و… به کار میرود، هویت و فرهنگ و باورهای متعددی نهفته است، از رنگها گرفته تا طرحها، همگی ریشه در باورهای افراد دارد و این ارزشمند است.
وی در پایان تاکید کرد: باید بیشتر از همیشه با نگاه ارزشگذاری به هویتمان به صنایعدستی توجه کنیم.