خرم‌آباد- یک هکتار زعفران با بالاترین درجه کیفی از لحاظ عطر، طعم و قدرت رنگ‌دهی در دانشگاه لرستان کشت شد و قرار است که کاشت این محصول در دانشگاه توسعه پیدا کند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: نتایج آزمایش کیفیت نمونه زعفران کشت شده در دانشگاه لرستان، نشان داد این محصول دارای بالاترین درجه کیفی از لحاظ عطر، طعم و قدرت رنگ‌دهی است که در دسته زعفران «سوپرنگین» صادراتی به شمار می‌آید.

با استناد به گزارش عملکرد ارائه شده از سوی «مهدی سلیمانی‌مطلق»، مسئول حوزه کاری مدیریت سبز دانشگاه لرستان، بر معیار نتایج آزمایش کیفیت نمونه زعفران کشت شده در دانشگاه لرستان، این محصول دارای بالاترین درجه کیفی از نظر شاخص‌های عطر، طعم و رنگ‌دهی است که در گروه زعفران «سوپرنگین» صادراتی محسوب می‌شود.

دانشگاه لرستان در راستای ارتقای شاخص‌های مدیریت سبز در مهرماه امسال اقدام به کشت کم آب زعفران به میزان یک هکتار کرد.

مطابق پیوست، نتایج آزمایش کیفیت نمونه زعفران کشت شده در دانشگاه لرستان نشان داد که این محصول دارای بالاترین درجه کیفی از لحاظ عطر، طعم و قدرت رن گدهی است که در دسته زعفران «سوپرنگین» صادراتی به شمار می‌آید.

لذا با توجه به عدم نیاز به آبیاری و عملکرد بالای آن در هکتار از سال دوم به بعد، توسعه کشت آن در دانشگاه لرستان و سایر اراضی کشاورزی دیم استان لرستان توصیه می‌شود.

قابل توجه است ایران بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران جهان با سطح زیرکشت حدود ۵۸ هزار هکتار با عملکرد حدود ۲۴۰ تن در سال است.

متوسط عملکرد کشت آبی و دیم این محصول به ترتیب ۴.۱۶ و ۳.۱۸ کیلوگرم در هکتار است.

کلاله سه شاخه‌ای زعفران مهم‌ترین قسمت تجاری آن است که دارای کربوهیدارت، پروتئین، چربی، املاح و ویتامین‌ها است، این محصول دارای مصارف غذایی، دارویی و صنعتی است.

زعفران مقاوم به سرما و حداکثر سرمای قابل تحمل آن تا دمای ۱۸ -درجه سانتی گراد است.

این محصول عموماً در خاک‌های با ساختمان متوسط و کم و بیش نرم و نفوذپذیر، قابل کشت است.